Anasayfa
9 Ağustos 2021, 3:07
Siyer
Yönetici

Uhud Savaşında Peygamberimizin Yarasını Temizleyerek Akan Kanı Durduran Sahabe kimdir?

Uhud Savaşı’nda Peygamberimizin Yarasını Temizleyerek Akan Kanı Durduran Sahabe kimdir?

Muhammed
Uhud Savaşında Peygamberimizin (s.a.v.) yarasını temizleyen kadın sahabe kimdir ?

Sehl bin Sa’d (r.a.) Uhud Savaşı sırasında yaşı küçük olduğu için bu savaşa da katılamamıştı. Diğer yaşı küçük Sahâbîler gibi Medine’de kalmıştı. Ancak Peygamberimiz (s.a.v.) yaralandığı haberi Medine’ye ulaştığı zaman, herkes gibi O da çok üzülmüştü. Bu arada Peygamberimiz (s.a.v.)’in kızı, Hz. Fâtıma’nın, babasının yaralanma haberini duyar duymaz hemen O’nun yanına koştuğunu ve yardım etmeğe başladığını gören Sehl bin Sa’d (r.a.) bu olayı şöyle anlatmaktadır Hz. Peygamberin Uhud savaşında yaralandı haberini duyduğumuz zaman çok üzüldük. Kızı Hz. Fâtıma’nın bir kalkan içinde su getirerek Peygamberimiz (s.a.v.)’in yaralarından akan kanları temizlediğini bir hasır parçasını yakarak küllerini Peygamberimizin (s.a.v.) yaralarının üzerine sürdüğünü bizzat gördüm derdi.

Okudunuz mu?  Yemin keffareti olarak bir fakire 10 günlük yemek parası verilebilir mi?

Soru:

Uhud Savaşı’nda Peygamberimizin dişi kırılmış ve yüzü yaralanmıştı. Resulullah döneminde kadınlar da savaşa katılırdı. Peygamberimizin yarasını temizleyerek akan kanın durması için, bir bez parçasını yakarak küllerini yaraya koymuş ve bu şekilde kanın durmasını sağlamıştır.

Bu şekilde Peygamberimizi tedavi eden kimdir?

Okudunuz mu?  Mealciler ne demek

A) Hz Aişe B) Hz Fatıma
C) Ümmü Eymen D) Ümmü Ümare

CEVAB:B


Cevap: Uhud Savaşı’nda Peygamberimizin Yarasını Temizleyerek Akan Kanı Durduran Sahabe kimdir?

Kayıtsız Üye
teşekkür ederim sayenizde sorunun cevabını buldum


uhud savaşında dişini kim tedavi etti, uhud savaşında peygamberimizi tedavi eden kimdir, peygamberimizin yaralandigi savas

Bu kategoride yer alan Peygamberimizin kimsesiz çocuklara yaklaşımı ile örnekler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Uhud Savaşında Peygamberimizin Yarasını Temizleyerek Akan Kanı Durduran Sahabe kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.