Anasayfa
7 Kasım 2023, 19:47
Gusul
Yönetici

Gusül ve yara kabuğu

Gusül ve yara kabuğu

Kayıtsız Üye
Gusül abdesti aldıktan sonra vücudumuzdaki yara kabuğunu kanatmadan veya kanatarak kopardığımızda tekrar gusül almamız gerekir mi? Özellikle kanatmadan kopardığımızda, kabuğun altı ıslanmamış olarak kaldığı için guslün tekrarı gerekir mi diye kafam karıştı.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler


Cevap: Gusül ve yara kabuğu

Fetva Meclisi
Gusül abdestinde vücudunuzun her hangi bir yerinde yara kabuk tutmuşsa gusle mani değildir. Bunu içindir ki yaranın kabuğunu sökmeniz lazım gelmez. Vücudunuzun her hangi bir yerinde Yarada oluşan kabuğu sökmenizde dolayı gelen kan gusül abdestini değil, namaz abdestini bozar. kalın selametle….


Güsül Abdesti hakkında

1kul
arkadaşlar bugün elimi kestim kanını durdurdum ama suya hassastı güsül abdestini bildiginiz gibi aldım ama sol elimi kullanmadım parmagımı bir beze sarmıstım cıkarken suyla yıkadım abdestim kabul olurmu

Okudunuz mu?  Eşime sarılmakla gusül abdesti almam gerekir mi?

Cevap: Güsül Abdesti hakkında

Dünya Güzeli
Yıkanırken, Yaraları su ile yıkama zorunluluğu yoktur.

Gusülde yarayı yıkamak zarar veriyorsa, Yaranın üzerini mesh et yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm hocam gusül abdesti alırken yara kabuğu düşmesi gusüle engelmidir?


arifselim
Aleykum selam. Yaradan dolayı oluşan kabuk ister kalsın veya düşsün gusle engel değildir. Gusül esnasında düşerse de bir zararı yoktur.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra gelen sıvı nedeniyle tekrar gusül alınması gerekir mi?

Kayıtsız Üye
Sa arkadaşlar kolumu uyurken heralde duvara vurmussum kanamıs ustunude kabuk kaplamıs bu gusle engel mi guslumu almıstım bilmedigim için kabul olur mu

Selamun Aleykum Dostlar Benim Sorum Olcaktı Gusul Alırken Elimi Bir Yere Vurdum Ve Yaralandı Bu Guslu Bozar mı Gusulumu aldıktan sonra orası kanamıs ve orayı yıkadım Guslum Olmusmudur Cevaplarsanız sevinirim

Okudunuz mu?  Abdestte yüz yıkama

ACİLSERVİS
Yukarıda da yazıldığı gibi yara kabuğu-kan gusle engel değil.


Kayıtsız Üye
Hocam selamın aleyküm benim sol bacağımda başparmakta ete tırnak batması var ve sürekli yara oluyor ne zaman görsem hep kanlı sabah akşamda ilać sürüyorum ben şmdi gusül nasıl alırim o kanlı ve yaralı parmakla , bu arada yaradaki kanı temizleyemem hem ilaç sürülü hemde temizlerken aşırı acıyor ve tekrar kanıyor yara genellikle kanlı acil bir çözüm lazım cevaplarsanız sevinirim.

Okudunuz mu?  Rüyada görülenden dolayı ıslaklık görülmezse gusül abdesti almak gerekir mi?

mum
Yara, zaruret sayılır. Yıkanması zor veya zarar veriyorsa, yara yıkanmaz, sadece sargı üzeri mesh edilmesi yeterlidir. Allah acil şifa versın


Kayıtsız Üye
Merhaba. 15 yaşındayım kulağıma 2.bir kulak deliği yaptırmıştım. Banyoda gusül alıp çıktıktan sonra kuru iltihap gördüm yara olduğu için guslü tekrar gerektirir mi? Teşekkürler. (kurumuş iltihap yarasını silerken biraz kanattım)

Okudunuz mu?  Ramazanda İhtilam 2 Gün Ardarda İhtilam Olmak

ACİLSERVİS
Merhaba kardeşim. Yeniden gusül alman gerekmez.
Zaten kuru bir yer kaldığı zaman da yeniden gusül alınmıyor sadece kuru kalan yerler yıkanırç. Örneğin sadece kulak kuru kaldıysa sadece kulağın yıkanması yeterlidir.


Kayıtsız Üye
Arkadaşlar alınması zor olan bir yerde yara oluşmuş üstüne de katı madde yapışmış ama alamıyorum almayı denedim biraz ama zor geliyor yani ama canım da acıyor yaraya yapışan şeyi alamıyorum ama kabuk da olabilir emin değilim. Gusülüm geçerli midir?

Okudunuz mu?  Her ıslaklık gusül gerektirir mi?

Ensar
Sevgili kardeşim eğer yara üzerine su gelecek ve size zara verecekse o yeri sarın ve öylece gusül alın. Sizin elinizdeki kudret budur.
Hz. Ali (r.a.) şöyle buyurmuştur : Bileklerimden biri kırılmıştı. Peygamber’e (sav) sordum, o da sargıların üzerine mesh etmemi emretti. (İbn Mâce, Tahâret, 134)

Okudunuz mu?  Gusül abdesti çok uzun sürüyor

kabuklu yara gusle mani mi, yara kabuğu gusle mani midir, yara gusle mani midir

Bu kategoride yer alan Gusül abdestinde niyet başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül ve yara kabuğu Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.