Anasayfa
20 Şubat 2022, 18:48
missa3
Abone

Öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

Öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

Kayıtsız Üye
Arkadaşlar dinimiz İslamda öksüz ve yetimlerle ilgili hadislere bir kaç tane güzel örnek paylaşabilir misiniz ?


Cevap: öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

Darusselam
Öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

Yetimlere bâliğ oldukları zaman mallarını verin. Helâli harâma değişmeyin. Kendi mallarınıza katarak yemeyin. Çünkü bu büyük bir günahtır. (Nisâ sûresi: 2)

Yetimlerin mallarını zulmen (haksız olarak) yiyenler, karınlarına ancak bir ateş yerler ve yakında alevli ateşe girecekler. (Nisâ sûresi: 10)

Okudunuz mu?  İnsan hakları ve veda hutbesi

Yetimin malına da yaklaşmayın. Ancak büluğ (ergenlik) çağına ulaşıp rüşdü (malını dînin ve aklın uygun gördüğü yerlerde kullandığı) görülünceye kadar en güzel şekilde (malını koruyup çoğaltmak için) yaklaşabilirsiniz. Bir de ahdi (yapılan sözleşmeyi) yerine getirin. Çünkü verdiği sözden cayan (kıyâmet günü) sorumludur. (İsrâ sûresi: 34)

Kim şefkat ve merhametle bir yetimin başını okşarsa, elinin dokunduğu tüyler sayısınca sevâb alır. (Hadîs-i şerîf-Ahmed bin Hanbel ve Taberânî)

Okudunuz mu?  Ölen kişi için yapılacak hayırlar

Müslüman evlerinin en hayırlısı içinde kendisine iyi muâmele yapılan yetimin bulunduğu evdir. Müslüman evlerinin en kötüsü de kendisine haksızlık yapılan yetimin bulunduğu evdir. (Hadîs-i şerîf-İbn-i Mâce)

İlâhî! Ben iki zayıfın, yetim ile kadının haklarına tecâvüz etmeyi yasaklıyorum. (Hadîs-i şerîf-Nesâî))

Dul ve yetimlerin ihtiyâcına koşan, Allah yolunda cihâd edenlerle, gündüzün oruç tutup geceyi ibâdetle geçiren gibidir. (Hadîs-i şerîf-Buhârî)

Okudunuz mu?  Kötü alışkanlıklardan kurtulma yolları nelerdir?

Yetîmi kendine yakın tut. Başını elinle okşa ve onu sofrana oturt. Böyle yaparsan kalbin yumuşar ve hâcetin (ihtiyâcın) görülür. (Hadîs-i şerîf-Râmûz-ül-Ehâdîs)

Her kim kıymetli günlere hürmeten bir yetimin başını okşarsa, Hak teâlâ hazretleri, o yetimin başındaki kıl sayısınca o kimseye nîmet lutfeder. (Süleymân bin Cezâ)

Haksız yere yetîm malı yemek, büyük günâhlardandır. (Kutbüddîn-i İznikî)

Okudunuz mu?  Sahura kalkmadan recep ayı orucu tutulurmu

İslâm dîninde yetîmlik, büluğa (ergenlik, evlenecek yaşa gelmekle) sona erer. (İbn-i Âbidîn)

"Duvar ise, o şehirde iki yetim oğlana ait idi. Duvarın altında onların bir hazinesi vardı. Babaları da iyi bir kimse idi. Onun için Rabbin istedi ki o iki çocuk erginlik çağlarına ersinler ve Rabbinden bir rahmet olarak hazinelerini çıkarsınlar. Ve ben bunların hiçbirini kendiliğimden yapmadım. İşte senin sabredemediğin şeylerin içyüzleri budur."

Okudunuz mu?  İmam cemaat için nasıl niyet eder?

Cevap: öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

Hoca
Yetimle ilgili hadisler

135-[1:174, Hadîs No: 2193

Ömer’den (r.a.) rivayetle:

Allah’a en sevimli eviniz, içinde ikram gören bir yetimin bulunduğu evdir

526- [1:468, Hadîs No: 926]

İbni Ömer (r.a.) Peygamber Efendimizin (a.s.m.) şöyle buyurduğunu rivayet ediyor:

Dört şeyden yapılan dört ameli Allah kabul etmez. Bunlar: Hıyanetten, hırsızlıktan, zimmete geçirilen umuma âit maldan ve yetim malından elde edilen para ile yapılan hac, umre, cihad ve sadaka

Okudunuz mu?  Cinler hakkında hadisler

Cevap: öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler

jiyeong
1 hadis bu kadar uzunsa kısa istiyorum yinede tşkrlr


Kayıtsız Üye
ben bu siteyi çok seviyorum çok güzel bir site herkes yararlansın


Kayıtsız Üye
Allah razı olsun hadisleri aldım çok güzel hadisler var teşekkürler…

Okudunuz mu?  Şeytani rüyalar görmek

elenur
kısa olması gerekmiyor ne güzel işte ödevimize yardımcı oldu


Kayıtsız Üye
böyle güzel siteleri değerlendirin elinin altında binlerce , milyonlarca hadis var yani simdi sıra sende iyice oku ki iyice anlayısın


Kayıtsız Üye
Öksüz ve yetimler ile ilgili ders anlatcam sınıfta arkadaşlara da hoca soru bulun dedi konuyla ilgili arkadaşlarına sor dedi ne olabilir sizce soru boyle güzel sorular

Okudunuz mu?  Minare ne işe yarar ve nedir??

Kayıtsız Üye
arkadaşlar banada hoca yetim ver öksüz lerle ilgili hads bulun dedi bildiniz bişey varmı?


Kayıtsız Üye
Selam,bir sorum olacak.Babam biz küçükken öldü,annem ile kardeşimle anneanne evine gittik,orda yaşadık.Köyde idik.Annem bütün işleri yapardı.Koyun,inek,tavuk,tezek,yufka…İki dayım,iki de teyzem var.12 yaşında anneannem öldü,sehire geldik,dedem evlenmek istedi,bi teyzemde duldu,annem dul biriyle evlendi,kardesimi de yanina aldi,beni okuttu,ama sonunda uvey anneannemin akrabasiyla istemeyerek evlendirdiler.Evliligimde çok sorun yasadim,dedem bir evine otturttu beni,iyi kotu,ac,tok gecindik,her zaman her islerini ben yaptim dedemgilin.dedem şuan biraz rahatsiz,bende hamileyim.teyzelerim durmadan arayip dedene ugra yemek gotur diye bir haftadir baski yapiyorlar,onlarda dedemin çok faydasini gordu,bende siz gelun birer hafta durun yaninda sonra bende yaparim dedim kavga ettiler sen yapacaksin yedin ictin sana bakti diye durmadan basima kakiyorlar ne yapmaliyim

Okudunuz mu?  Şirk nedir nasıl olur

Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler. Sayenizde hemen ödevimi tamamladım…


yetimlerle ilgili hadisler, öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler, öksüz ve yetimlerle ilgili ayetler

Bu kategoride yer alan İslam Dininin kötü alışkanlıkları yasaklamasının nedenleri nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Öksüz ve yetimlerle ilgili hadisler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.