Anasayfa
7 Mayıs 2021, 13:41
Sure Ayet
Yönetici

Zikir ile ilgili ayetler

Zikir ile ilgili ayetler

Kayıtsız Üye
Zikir ile ilgili ayetlere ihtiyacım var bana kuranı kerimdeki Zikir hakkında ayeti kelimeler verir misiniz ?


Cevap: Zikir ile ilgili ayetler

Galus
Kurandan zikir ile ilgili birkaç ayeti kerime

Fezkirüni ezkirküm- Beni (Allah (ı) anın ki, Bende sizi anayım. (Bakara-152)

Ey İman edenler! Allah’ı çok zikredin. (Ahzab-41)

Ayık olun! Kalpler, Allah’ı zikretmekle mutmain olur. (Ra’d-28)

Okudunuz mu?  Maun suresi ne zaman indirildi 2. maun suresi kime indirildi 3.sü süre nedir ?

Allah’ı çok zikredin ki kurtulasınız. (Cuma-10)

Onlar ayakta, oturarak ve yanlarına yatmış halde Allah’ı zikrederler ve göklerin yerini nesnelerini düşünürler. (Al-i imran-191)

Vezkürisme Rabbike- Rabbinin ismini zikret. (Ala-15)

Zikrim için namaza kalk! (Tâhâ-14)


Cevap: Zikir ile ilgili ayetler

Hoca
Zikirle ilgili ayetler

11-İman edenlere vakti gelmedi mi ki, kalpleri Allah’ın zikriyle titremesin. (Hadid 16)
12-Sabah ve akşam içinden yalvararak ve korkarak yüksek olmayan hafif bir sesle Allah’ı zikret. Gafillerden olma. (Araf 205)
13-Gerçek müminler o kimselerdir ki Allah anıldığı zaman kalpleri korkarak ürperir, onlara Allah’ ın ayetleri okunduğu zaman imanlarını artırır ve onlar, yalnız Rablerine tevekkül ederler. (Enfal 2)
14-Rabbini de çok zikret ve sabah akşam tesbih et. (Al-i İmran 41)
15-O münafıklar namaza kalktıkları zaman üşenerek kalkarlar; insanlara gösteriş yaparlar. Allah’ı pek az hatıra getirip zikrederler.(Nisa 142)

Okudunuz mu?  Kuranda bulunan secde ayetleri arapça - türkçe

16-Muhakkak şeytan, şarapta ve kumarda, aranıza düşmanlık ve kin düşürmek, sizi Allah’ı zikretmek ve namaz kılmaktan alıkoymak ister.
Artık siz bunlardan sakınmaz mısınız? (Maide 91)

17-Şeytan onları hükmü altına almış ve Allah’ın zikrini unutturmuştur. İşte bunlar, şeytanın taraftarıdırlar.(Mücadele 19)
18-Namazı kıldıktan sonra, yeryüzüne dağılında Allah’ın fazlından rızık arayın. Allah’ı çok zikredin ki kurtuluşa eresiniz.( Cuma 10)
19-Ey iman edenler,sizi ne mallarınız, ne çocuklarınız, Alllah’ ı zikretmekten alıkoymasın. Her kim bunu yaparsa işte onlar hüsrana uğrayanlardır.
(Münafıkin 9)
20-Rabının ismini zikret, her şeyden kesilerek O’na yönel ( Müzzemmil 8)
21- 0 halde siz, beni zikredin ki, ben de sizi zikredeyim. Bana şükredin de nankörlük yapmayın. (Bakara 152)
22- Aralattan dönüşünüzde Meşari Haramda Allah’ı zikredin.0, sizi nasıl hidayete erdirdiyse sizde 0’nu öylece zikredin .Doğrusu siz O’nun hidayetinden önce sapıklık içinde idiniz. (Bakara 198)
23- Hac ibadetinizi bitirince, cahiliyye devrinde hacdan sonra, toplanıp atalarınızı andığınız gibi hatta daha da kuvvetli bir anışla Ahlah’ı zikredin, çünkü insanların kimi: Ey Rabbimiz, bize (nasibimizi) dünyada ver der .0 kimsenin ahirette bir nasibi yoktur. (Bakara 200.201)
24-Sabah akşam Rabbını zikret. Gecenin bir kısmında da O’na secde et. Birde geceleyin uzun bir müddet 0’nu tesbih et. (İnsan 25,26)
25-Kötülüklerden temizlenen, Rabbının ismini zikreden ve namazı kılan, mutlaka kurtulacaktır. (A’la 14,15)
26-Ey Resulüm, itaatkar ve mütavazi olanları Cennetle müjdele. Bunlar o kimselerdir ki, Allah’ın ismi zikredilince kalpleri titrer. (Hac 34,35)
27-Kim de Rabbi’nin Zikrinden yüz çevirirse, Allah onu şiddeti artan bir azaba sokar. (Cin 19)
28-Unuttuğun zaman Rabbini zikret. (Kehf 24)
29-Sayılı günlerde (Teşrik günlerinde) Allah’ı zikret. (Bakara 203)
30-Mümin kullarımdan bir topluluk vardır ki, onlar; "Ey Rabbimiz, iman ettik artık bizi bağışla ve bize merhamet et. Sen merhamet edenlerin en hayırlısısın." derlerken; Siz onları alaya aldınız. Sizin bu hareketiniz bizi zikretmeyi size unutturdu. Onlara istihza edip gülüyordunuz. (Mü’minin 109,110)
31-Muhammed Allah’ın Resulüdür .Onun beraberinde bulunanlar,kafirlere karşı çok şiddetli, kendi aralarında gayet merhametlidirler. Onları rüku ve secde eder halde Allah’dan rıza ve sevap istediklerini görürsün. Onların alametleri yüzlerindeki secde izleridir. Bu onların tevratta anlatılan vasıflarıdır. İncildeki vasıfları ise, filizini vermiş bir ekin gibidir ki, onu kuvvetlendirmiş, oda ekicilerin hoçuna gidecek şekilde kalınlaŞmış ve gövde üzerine dikilmiştir. Müminlerin böyle olmasıda, kafirleri onlara karşı öfkelendirmek içindir. Allah, onlardan, iman edip salih amel işleyenlere mağfiret ve büyük bir mükafat vadetmiştir. (Fetih 29)

Okudunuz mu?  İnşirah Süresi Nüzul Sebebi

zikir ayetleri


kuranda geçen zikir ayetleri, bir toplulugu. Allahi zikretme ayeti

Bu kategoride yer alan Ensar-muhacir kardeşliğini anlatan ayetler başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zikir ile ilgili ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.