Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
missa02
Abone

Emekli Parası Haram mıdır?

Emekli Parası Haram mıdır?

Kayıtsız Üye
İnsanlar emekli olabilmek için 25 yıl boyunca ortalama 250 tl. her ay bankaya para yatırıyor, kendisi eşi varsa 3 veya 4 çocuk, ayrıca bazılarınında ana babasıda üzerine kayıtlı bu insanlardan mutlaka biri o ay içinde ya kalıcı hastalıktan, yada geçici hastalıktan mutlaka birisi doktora gider, 100 tl. doktor parası, 50 tl. tahlil, 50 röntgen, 50 tl. ilaç parası olmak üzere, devletten tekrar alır.
25 yılda toplamda 75.000 tl. para öder, asgari ücretli ise emekli olunca 21.250 tl. tazminat alır, eğer devlet memuru ise bu hesaplama kademe olarak degişir 38.750 tl. tazminat alır. Şimdi işçi kesilen paranın 21.250 tl.sini, memur ise 38.750 tl.sini geri aldı, emekli oldular,
işci ortalama her ay 900 tl. memur ortalama 1.500 tl. aylık almaya başladılar, ayrıcada ssk dan faydalanmaya devam ettiler, ölünceye kadar emekli kişi, ölünce karısı almaya, karısı öüncede usülen kızı kocadan boşanıp kızı almaya başladı, yani devlete 25 yılda 75.000 tl. para yatırdılar.
Şimdi ben desemki 75.000 tl. nakit param var, bankaya yatırayım banka bana ayda sadece 461 tl. para veriyor, ayrıca her yıl enfilasyona yeniliyor, nakit verdigim para eriyip gidiyor, fakat ne hikmetse emeklinin parası erimiyor, ve hatta her yıl senede iki defa artıyor.
Ayrıca yurt dışında çalışıpda bu ülkeye en ufak bir faydaları olmayıp, o ülkeye yerleşmek için bu güzelim vatanı orada karalayıp, oradan emekli olduktan sora buraya gelip 10.000 euro yani 25.000 tl verip süper emekli olmazlarmı, sorduğumda onlarda helal diyor, ben bu işin içinden çıkamadım, sorduğum bu soruyu İmamlar, Hocalar, ve alo fetva hattı ayrıca Gaziantep müftülüğü, internet siteleri ve birçok bilgili kişiler hepside helal dedi, nasıl helal dediğimde, Devlet verirse helalmış,Devlet sana o parayı vermek için herşeyden vergi alıyor, herşeye altı ayda bir zam yapıyor, petrol ürünlerine nerdeyse günlük geliyor, Devlet sana o parayı vermek için içkiden, at yarışlarından, iddiadan, spor loto, sayısal, piyango, bar, pavyon, daha düne kadar yani ölünceye kadar, her yıl vergi rekotmeni bir bayan vardı,genelev patroniçesi adını vermek istemedim, aldıgınız aylıklar buralardan toplanıyor, maaşınızıda bankalardan yani elektrik, su, telefon, vergi, siğorta vs. yatan zamanında yatmadığında, faiz ödeyip yatırdığımız bankalardan, dinimizce faizi veren alan ve ona aracılık eden bizden degildir diye bilinen, (Bir dirhem faiz alıp vermek otuz zinadan günahtır.) [Taberani] neden, acaba çünkü o parayı hepsi alıyor helal demek zorundalar Ondan mıdır…?

Okudunuz mu?  En Güzel İslami Erkek İsimleri

Yorum: Emekli Parası Haram mıdır?

Mustafa
Ne kadar güzel bir konuya değinmişsin kardeşim maşAllah. Sana tek bir şey söyleyeyim çokta cevap arama. Biz şu an İslam ile yönetlmiyoruz ki devlet ile yönetiliyoruz . devlet memuruna sorarsan sana ne cevap verecek 🙂 tabi ki devlete göre cevap vrecek. Müftüye sordum diyorsun müftü abiler emekli olmuyor mu? Kendisi de yiyecek o parayı sana haram derse kendisi de yiyemez.

Okudunuz mu?  Gusülde her uzvu yıkarken şehadet getirmek gerekir mi

Olay o kadar ayrıntılı ve uzun ki sana cevap verecek kişinin önce ssk uzmanı olması lazım bu sigorta konusunda uzman olmayan birinin helal veya haram diyebileceği bir konu ASLA değil.

örneğin maaşlar ayın 15 değil 1inde bankaya yatar. Banka o parayı ayın 15ine kadar işletir sonra herkesin mAaşı yatırılır . emekli olana kadar o paralara öyle pislikler bulaşır ki eğer kafayı takarsak ülkede yapacak iş kalmaz buna emin ol 🙂

Okudunuz mu?  İrşat etmek nedir?

Sgk konusu doktorları zengin eden bir konu işsiz insanlardan bile ayda 80 kusur lira para alıp çarkı döndürmeye çalışıyorlar bizim halkta şöyle bir şey var bide adam ssk yatırıyor ya parası boşa gitmesin diye canı bile sıkılsa hastaneye gidiyor 🙂

Abi sana olayı açıklamaya çalışayım dedim de nereden tutsam elimde kalıyor lafı uzatmiyim din ile değil devlet ile yönetiliyoruz sen sıkıntılı gördügün her şeyden uzak dur inşAllah 🙂


Yorum: Emekli Parası Haram mıdır?

Kuldurdileyen
Darda kalmışların yüce Rabbi, sevdiklerinizi tutsakların arasına katıp, sizi erişilmeyen yerlerden, dar yerlere baktırmasın. Ne olur Yarabbi, bir göreyim yüzünü, o da beni görsün dedirtmesin. İnsanın ne dertleri vardır, varlığından bile haberdar değilizdir. Gönüllere verilen darlıkları ancak Mevla bilir de biz ne biliriz? SGK konusu, SGk uzmanlarının konusudur. Lakin yaşlılara, ihtiyaç sahiplerine, devletin kasasından yardım etmesi, o devleti ve o devlet içinde yaşayanları, yarın büyük bir azabın ,büyük bir mesuliyetinden korur haberiniz olsun.

Okudunuz mu?  Sanki ölümü hissediyorum ne yapmalıyım

Yorum: Emekli Parası Haram mıdır?

Mustafa
Kuldurdileyen abicim devletin mahiyeti nedir? Laik demokratik cumhuriyet Allah’ın gazabı için yeterli şartları oluşturmamışmıdır sence? Devletin fuhuş evlerinden vergi alması, türkiye her mahallede faiz bekçisi bankaların bulunması tüm üniversite öğrencilerinin kredi almak zorunda bırakılıp devlete faiz ödemeleri, devletin içkiyi yasaklamadıgı gibi bundan vergi alması hatta bir dönem kendisi üretmesi, bu saydıklarımın hepsinin DEVLET GÜVENCESİ altında olması gazap için yeterli değil mi canım abicim ? Siz benden farklı ülkede mi yaşıyorsunuz ben bilmiyorum. Benim mahallemde 4 kat evi olan yaşlı bir nene var tüm evlerini çocuklarının üstüne yaptı ve şimdi devletten yaşlılıkmuhtaç aylığı alıyor 🙂 ama etrafımda işi bile olmayan insanlar sgkya ZORUNLU olarak para yatırıyor. Devlet zengini korur. Hz Muhammed’in canım peygamberimin kurduğu devlet ile şu an yaşadığınız devlet arasında 100 de 1 benzerlik 99 farklılık var o 1 benzerlikte ‘müslümanım’ demesidir. Her şeyin en iyisini Allah bilir. Biz kendimizi değiştirmedigimiz gibi birde utanmadan bu sistemi savunuyoruz. Devlet yaşlısına hastasına yoksuluna sahip çıksın kimse çıkmasın demiyor bu en iyi olanıdır. Biz öyle miyiz? Bizim devletimiz yaşlıdan önce siyasetçisine sonra siyasetçinin akrabasına ondan sonra siyasetçinin torpil ile araya soktuğu insana sonra sonra sonra yaşlıya sahip çıkıyor. Bu iyi mi?

Okudunuz mu?  Müsned Nedir? Müsned Ne Demek?

Rad 11
Bir toplum kendisindekini değiştirmedikçe Allah onlarda bulunanı değiştirmez. Allah herhangi bir toplumun başına bir kötülük gelmesini diledi mi, artık onun geri çevrilmesi mümkün değildir. Onların Allah’tan başka yardımcıları da bulunmaz.


Kuldurdileyen
Çocuklarınızla beraber namaz kılın ve onları başı boş bırakmayın. Örnek olun. Doğruluğu sevdirip, ihtiyaç sahiplerinin üzerinizdeki haklarını onlara verin. Faizin ne olduğu ile ihtiyaç sahiplerine yetişmek aynı konuda ele alınamaz.


Kuldurdileyen
Zira birinde ateşi sen yersin diğerinde ateş seni yer.


Kuldurdileyen
Neden darda kalmışların yüce Rabbi dedi? Genellikle darda kalamamış ve darlığı bilmeyen sadece şükürler olsun Yarabbi der. Darda kalmış, darı bilen ise sana sığındım yüce Rabbim aff et der. Allah darda kalmış kulları ile beraberdir. Onlar ekseri duanın makbulünü çok çok darda ise çok daha makbulünü ederler. Eğer nasıl dua edeyim de kabul olsun diyen varsa, bir darda kalmışa kavuşup onun ağzıyla dua etsin. Ve o darda kalmışı elinden gelirse sevindirsin. Umarım ki darda kalmış kulu sevindirir isen, sevindirenlerin en hayırlısı, sadece kendi rızası için yapılmış işi elbet karşılıksız bırakmaz.

Okudunuz mu?  Halid bin velidin bilinen en büyük özellikleri

seyit gazi
ömer ra un, çalışamaz hale gelip dilenmek durumunda kalan bir gayrimüslime: bugüne kadar çalışabiliyorken senden vergi aldık, bugünden sonra da sana bakarız deyip, beytülmala gelmesini söyleyip, maaş bağlattığı vakidir.


Mustafa
Seyit abi Allah’ım sana rahmet etsin bir kaç tane soru soracağım cevap verebilir misin müsaitsen.

Ömer ra aldığı verginin adı neydi acaba? İslam dininin vergi politikası çok açık ve nettir değil mi abi müslüman ve gayri müslimden alınan vergiler bellidir. Bir de şu an yaşadığımız yerde kaç vergi türü var onu söyler misin? O gün bloomberg ht de hane halkının nefes alırken ödediği vergileri sayıyordu 40 tane 🙂 bunlar caiz mi abi? Mesela gelir vergisi var %22, islamiyet benden en az 40ta 1 istiyor ama devlet benden zorla 40ta 10 alıyor ben bunu devlete haram edebilir miyim? Bu vergiyi alarak benim kurban kesmeme hacca gitmeme engel oluyor vebali kimin boynuna bunun abi? Son sorum abi Müslüman ülkenin içkiyi genelevi faizi yasaklaması mı gerekir yoksa oh ne güzel kasam doluyor diyerek teşvik etmesi mi gerekir?

Okudunuz mu?  Fantastik bilim kurgu kitapları okumak caiz mi

Devlet yaşlısına yoksuluna muhtaç olan ALLAHIN HER KULUNA her canlısına bakmalıdır bence bu bir sorumluluktur asla bakmamalı demiyorum. Kesinlikle bakmalıdır hem sevaptır hem de Allah’ın yardımına vesile olur

Verdiğin cevap için şimdiden teşekkürler abicim Allah’a emanet ol inşAllah 🙂


seyit gazi
onaylanmış vatandaşlık sözleşmesi vardır; bir de reddedilmemek suretiyle, imkanlarından faydalanmak suretiyle dolaylı olarak onaylanmış vatandaşlık sözleşmesi vardır. biz bu sözleşmeyi onayladık.

devlet vatandaşının yeri geldiği zaman, Allah göstermesin bir savaş halinde, canına kanına evladına malına talibdir. vatandaşı hastalanınca yaşlanınca veya iş göremez hale gelince de bakar. tabi bunun pratiğe dökülüşündeki yanlışlıkları kastetmiyorum ancak bunların bir kısmı da kurumsallaşmanın ve kuramsallaşmanın neticesidir. insanların durumları layıkıyla göz önünde bulundurulmayıp çeşitli nedenlerle yasalaştırılıp geçilmiştir. benim demek isediğim bunlar on lira verdim, onbeş lira aldım muhabbetleri değildir. hele gurbetci kardeşlerimizin veya hemen her kimsenin durumunu dile dolamak, yozca bir davranışdır. çiğ olarak benim param benim vergim vesaire muhabbetleridir. bir apartmanda zemin katta oturan biri, çatı masraflarını veya en üst katta oturan birisi apartmanın altyapı masraflarını giderlerini masraflarını karşılamam çiğliği yapabiliyor mu. devletin bazı politikaları da kimilerini ilgilendirken kimilerini ilgilendirmeyecektir.

Okudunuz mu?  Nefis ile şeytan arasındaki fark nedir?

genel olarak da insanlarda, dünyayı seviyorum insanlığı seviyorum söylemleri varken, esas merhamet göstercekleri kişi karşılarına geldiği zaman; zaten haketmişti, hem bir benle olacak iş değil gibi sözlerle sırtını dönme hastalığı var. yani nasıl oluyorsa genel olarak insanlık seviliyor ama karşındaki insan sevilmiyor. benzerlik gösterdiği için ilk örneği verdim. genel olarak insanlarda, bu hasletleri bir başkasına veya kurumlara havale edip, kendisi edebiyatını yapıp iş başa düşünce de ortalıkdan kaybolma özelliği var. güzel kardeşim bu dini uzaylılar veya kurumlar yaşamayacak, biz yaşayacağız. sekülerlik bağlamında söylemiyorum, islam devleti veya islam kurumları olmaz, müslümanların devleti veya müslümanların kurumları olur ve ben kimseyi suçlamak için söylemiyorum sağı solu beğenmeden, klasik altından kalkılmayacak muhabbetlere girmeden, biz hayatımızda hakkı ne kadar inşa ediyoruz diyorum. ben ne yazık ki özel hayatında bile hayatında hakkı inşa eden fazla kimseyle karşılaşmıyorum. daha bizim allame muvahhid mücahidimiz, daha özel hayatında hakkı inşa etmemiş, küfrü gördü mü batılı gördü mü masiyeti gördü mü dünya nimetini gördü mü kırk takla atıyor, ağzını da kurumlardan devletlerden aşağı açmıyor.

Okudunuz mu?  Eşim, alkol ve arkadaşları..

seyit gazi
< onaylanmış vatandaşlık sözleşmesi vardır; bir de reddedilmemek suretiyle, imkanlarından faydalanmak suretiyle dolaylı olarak onaylanmış vatandaşlık sözleşmesi vardır. biz bu sözleşmeyi onayladık. >
ben kimse bu sözleşmeyi reddetsin veya imkanlarından faydalanmasın demiyorum. hayatta her şey yazılı veya yazılı olmayan bir sözleşmedir. bunların hepsi islama uygun olmak durumunda da değildir. bizim yapmamız gerekenin bu sözleşmelerin, esas Allah a verdiğimiz kulluk ahdinin içinde kalan kısımlarında, müslümanca yaşamaya çalışmak olduğunu düşünüyorum.sonuç getirmeyen şikayetci soyut sığ söylemler yerine, basit pratik ve somut örneklikler göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. evlilik hukuku islama uygun değil diye kalkıpda dünyanın evlilik müessesesinin insanların geldikleri halleri konuşup durmanın bir alemi yok. hepimiz bir şekil kotarmaya çalışıyor. insanların işin aslını unutmaması ve onun peşinde koşması, zamanla da zulme razı olmamaları adına; bu söylemleri değersiz de görmüyorum. dediğim gibi bunların sonuç vermeyen şikayetci ifsad edici söylemlere dönme temayülüne dikkat çekiyorum. kimseyi de bunu yapmakla itham etmiyorum. Allah sizlerede rahmet etsin, Allah a emanet olun.

Okudunuz mu?  Emaneti korumak ile ilgili hikayeler

emekli maaşı caiz mi, emekli maaşı haram mıdır, emeklilik haram mı

Bu kategoride yer alan Molla kime denir? Molla olmak için hangi ilimler okunur? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Emekli Parası Haram mıdır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.