Anasayfa
30 Haziran 2022, 8:54
sizden09
Abone

İslamda Erkek Kız İlişkileri

İslamda Erkek Kız İlişkileri

CMLYKL
Erkek kız ilişkileri nasıl olmalı? (Detaylı bir şekildeaçıklarsanız sevinirim)

Arkadaşlık seviyesi karşı cinsle ne derece samimi olmalı, lakait tavırlardan uzak davranarak yakın dostluklar kurmak dinimizde nasıl karşılık bulur.


Yorum: İslamda Erkek Kız İlişkileri

arifselim
Evlenmesi helal olan kimse ile birlikte bir ihtiyaç olmaksızın olmak yani muhabbet etmek, yalnız kalmak ve vakit geçirmek gibi şeyler caiz değildir haramdır. Ancak ihtiyaç anlarında edep ve ahlak sınırları çerçevesinde konuşulabilir. Evlilik gibi ciddi bir durumda ise yalnız birlikte kalmadan ve belden aşağı konuşmaları yapmadan elbette konuşmak caizdir. Günümüzde yapılan flört gibi sevgili olmak durumlar haramdır.

Okudunuz mu?  El yazması eserleri okuyabilecek var mı?

Cevap: İslamda Erkek Kız İlişkileri

Kayıtsız Üye
Ya peki hiç görmediğiniz eski bir arkadaşınızla çok iyi arkadaş olarak mesajlaşıyosak ama kesinlikle arkadaş olaraksa bu da mı günah ? Ya da haram? Ya da kötü ?


Cevap: İslamda Erkek Kız İlişkileri

Kayıtsız Üye
Sevdigin bir kişiyle hiç bir kotuluk dusunmeden ciddi bir sekilde gorusmek konusmakda uygun degildir

Okudunuz mu?  Adetliyken kuran takip edilebilirmi?

Kayıtsız Üye
Kendi duyduğunuz bir şeyi söylemeyin ayetler le ilgili bilginiz varsa öyle konuşun


Kayıtsız Üye
İnsan ciddi düşündüğü kişiyle göröşmek caiz midir


Şema
islamda kadın erkek ilişkisi nasıl olmalı
< ciddi düşündüğü kişiyle göröşmek >
Yalnız kalmadan ve dokunmadan ve gereksiz belden aşağı konuşmalar olmadan evlilik ile ilgili planlar konuşulabilir.

Okudunuz mu?  Gusulden hemen sonra etek traşı olursak sakınca olur mu

Kayıtsız Üye
Birbirini tanima amacla yazismak doğru mudur? Ciddi düsünerek tabi civik civik değil


1stwarrior
@Şema belden aşağı derken şunları soramaz mıyız? Mesela ben evlenmeyi düşünüyorum konuştuğum kişiyle. Ona cinsel bir sorunu var mı ya da onceden başkasıyla cinsel bir şey yaşamış mı soramaz mıyım ? Ben mesela evlenceksem cinsel bir şey yaşamamış birini isterim (günümüzde ne kadar zor olsada) çünkü ben bugüne kadar bir kıza dokunmadım bile, kendimi hep tuttum yani. Cinsel bir problemi varsada öğrenmek doğru olmaz mı ?

Okudunuz mu?  Diş teli gusül abdestine engel midir ?

Wakabayashi
İyde kızın sana doğru söyleyeceği ne malum warrior


Şem’a
< Birbirini tanima amacla yazismak doğru mudur? >
Önce ailelerin haberi olur görüşülür daha sonra konuşulur veya yazışılır.

< başkasıyla cinsel bir şey yaşamış mı soramaz mıyım >
Şüphe edeceğiniz ailelerden uzak durun, güveniyorsanız da bu soruları sormayın ayıptır

Okudunuz mu?  Hatim takip ederken sure okumanın fazileti gelir mi?

Wakabayashi
Bu soruları aileden akrabadan bir bayan aracılığı ile sorup öğrenilebilir de


1stwarrior
Yalan söylemişse boşanırım Wakabayashi 😀 Derim yani şimdi yalan söylersen ilerde iyi olmaz derim.


Wakabayashi
Bekara karı boşamak kolay tabii 😀 xDxd


Kayıtsız Üye
Çağ ve mekanların değişmesiyle İslam’ın temel kaideleri değişmez. evet bu ayet ve hadislerden de belirtildiği gibi nikahı düşen yani evlenmelerinde herhangi bir sakınca olmayan bir erkek ve kızın birbirleriyle konuşması kesinlikle caiz değildir 3 kere göz göze gelmeleri halinde bile göz zinası oluyorken konuşmak mesjlaşmak? eğer evlenme gibi bir durum söz konusuysa ailelerin görüşüp söz takması gerek ALLAH IN izniyle isteme olması durumunda tanışma olabilir ancak İNŞAALLAH sorularınızın cevabını ayet ve hadislerden bulabilmişsinizdir gerçekten bu geçici dünya yerine ahiretteki sonsuz cenneti ALLAH ın rızasını kazanıp emirlerine uygun yaşamayı düşünürseniz hep mutlu olursunuz İNŞAALLAH müslüman olduğumuz için gurur duyup müslümanlığı hakkıyla yaşamamız ve müslüman kardeşler olarak cennette buluşmamız duasıyla ALLAH razı olsun ALLAH a emanet olun

Okudunuz mu?  Kur'an-ı kerim'de bulunan secde işareti

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam. Ben genç bir bayanım. Erkek arkadaşımla yanlış davranışlarda bulunDuk ardından ayrıldık. Fakat şimdi ara yaşananlar yüzünden sorumlu hissediyorum bu yüzden kopamiyorum . Erkek arkadaşım bu hataları bir daha yapmamak için ayrı kalmamızı teklif etti. Ama bu süre içinde birbirimizden uzaklaşıyoruz benimde korkularım çoğalıyor. Bu işin sonunda fikri değişir benimle evlenmezse diye. Şimdi bir çözüm arıyorum. Pislige girmeden nasıl iletişim kurabiliriz ayrı kalacağımiz sürece nasıl benden soğumaz. Mezun olmasina 2 yıl var önümüz uzun. Lütfen yardım edin çok çaresizim

Okudunuz mu?  Cuma Namazı Öğle Namazı Yerine Geçer Mi.?

bbgbbg
Bak şimdi kardeşim senin için önemli olan Allah(azze ve celle) rızası mı yoksa o çocukla evlenmek mi? Tabiki Allah(cc) rızası diyeceksindir.O zaman yok aramız soğur,yok evlenemeyiz gibi bahaneler ile tekrardan çocuğa yaklaşmak için yol arama.Bak bu yaklaşma yeniden yanlış işler yapmaya götürebilir sizi.Ne güzel günaha girmemek için ayrılmışsınız.2 yıl bekleyin zaten sizi gerçekten karısı olarak görmek istiyorsa oda bekleyecektir.Eğer birbirinizi seviyorsanız ahiretinizi zora sokacak işler yapmayın.Birbirinizi günaha sokacak işlete yanaşmayın.Allahu Teala vakti zamanı geldiğinde size yuva kurmayı nasip etsin kardeşim.

Okudunuz mu?  Son oturuşta salli barikden sonra okunabilecek dualar

islamda kadın erkek ilişkisi, islamda kadın erkek ilişkileri, islamda kadın erkek ilişkisi nasıl olmalı

Bu kategoride yer alan Kadın saçına bakmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda Erkek Kız İlişkileri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.