Anasayfa
20 Eylül 2022, 15:40
missa94
Abone

Kalbe gelen vesveseyi dille söylemek imana zarar verir mi?

Kalbe gelen vesveseyi dille söylemek imana zarar verir mi?

Samir
Es Selamu Aleykum. Ben bazen şakaca düşünmeden anlamsız ve İslamla, imanla, küfürle hiç ilgisi olmayan sözler söylüyorum, sonradan bu sözleri İslam hakkında söyledim gibi şüphelere düşüyorum. Mesela, bir başka konu hakkında İnanmıyorum dediğim zaman kalbimden "İslama ve Allahın buyurduklarına" diye bir fikir geçiyor, ve bu fikiri kalbimden redd etmeden İnanmıyorum söylediğimde bu fikirle söylediğim üst-üste düştüğü için "İslama ve Allahın buyurduklarına inanmıyorum" haşa söylediğim kanaatine geliyorum. Bu da beni üzüyor. Böyle hallere her gün rastlıyorum, ve her gün dinden çıktığım vesvesesine yeniliyorum. Bu durumda gerçekten dinden çıkmış oluyormuyum? Yoksa böyle şeylere kafayı takmamak mı lazım?

Okudunuz mu?  Gusül alırken yardım almak

Cevap: Kalbe gelen vesveseyi dille söylemek imana zarar verir mi?

Snowdrop
Dille söylemek imana zarar verir.Kalbe gelen vesveseye önem vermemek lazım,gelirken Allahu ekber diyip,besmese çekip işlere devam etmeli,kafaya takmamak lazım ve dille de soylememek lazım.


vesveseyi dille söylemek , vesveseleri kafaya takmak, vesveseyi takmamak

Bu kategoride yer alan Ruh çağırma var mıdır başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kalbe gelen vesveseyi dille söylemek imana zarar verir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.