Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:01
sizden04
Abone

Göz zinası kul hakkına girer mi?

Göz zinası kul hakkına girer mi?

TR34
selamunaleyküm göz zinası kul hakkına girermi? örnek evin içinde fakat bu ortamda erkekte varmış gibi düşünülürse ?


Cevap: Göz zinası kul hakkına girer mi?

alicengiz26
Aslında sanıyorum ki Kul Hakkı: Karşındaki insana maddi veya manevi zarar verebilecek ciddi şeylere denir diye tahmin ediyorum.(onun hakkında dedikodu,iftira ve gasp v.s.)
Karşınızdaki insan gerçekten aşırı bir biçimde açık dekolte v.s. giymişse sanmıyorum ki kul hakkı olsun(ki bu durumda da bakmak hiç uygun değildir). Bunun hariçindeki durumlarda, eğer bayan kapanmışsa bile buna rağmen bakıyorsanız cevabı zaten siz de tahmin edebilirsiniz herhalde..Şayet Kur’an da meali şu sözlere denk gelen bir ayet vardır: ”..Zinaya fuhuşa YAKLAŞMAYIN”. Orada zina fuhuş yapmayın demiyor yaklaşmayın diyor ki bunun içinde göz zinası da vardır elbet…Şayet göz zinası yapmak da zinaya bir adım yaklaşmak değil de nedir ?

Okudunuz mu?  Alkol satılan bir yerde çalışmak

Cevap: Göz zinası kul hakkına girer mi?

TR34
ama kul hakkımıdır ? kapalı olunsa bile yoksa büyük günahmıdır?


göz zinası kul hakkına girer mi, göz zinası kul hakkı mıdır

Bu kategoride yer alan Riya ile ilgili bir soru başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Göz zinası kul hakkına girer mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.