Anasayfa
10 Mayıs 2022, 16:10
missa03
Abone

Zararlı hayvanları öldürmek günah mı

Zararlı hayvanları öldürmek günah mı

Kayıtsız Üye
Zararlı hayvanları öldürmek günah mı ? dinimizde zararlı hayvanları öldürmek günah mıdır açıklar mısınız ?


Yorum: Zararlı hayvanları öldürmek günah mı

mum
Zarar veren kuşları öldürmek

Zararlı hayvanları öldürmeden zararını önlemek mümkün değilse öldürmek günah değildir.
Örneğin Bir Köpek bizim malımıza zarar veriyorsa onu vurmak yerine belediyeye şikayet edip aldırmak gerekir.


Yorum: Zararlı hayvanları öldürmek günah mı

Kayıtsız Üye
Tavuklarımi yiyen kopegi öldurmek gunahmidir. Ramazan ayindayiz bide.

Okudunuz mu?  Azimetler ve Ruhsatlar Nelerdir?

Yorum: Zararlı hayvanları öldürmek günah mı

arifselim
Hemen üstte hocamız cevap vermiştir. Öncelikli olarak bunun zararını defetme yoluna bakmalısın. Yetkililere bildirerek onun zararlarından kurtulabilirsin.


Kayıtsız Üye
Simdi kumes yaptim telledim bahceyi telledim 2 donum bahceden bahsediyorum sokak kopekleri yuzunden fakat buna ragmen 10 tavugumu kumesten kopekler bir sekilde aldi belwdiye ilgilenmiyor aradik tel orgude fayda etmiyor 4000 tl masraf ettik simdi ben bu gece bekleyecegim geleni indirecegim bu durumda caiz oluyor degilmi..

Okudunuz mu?  Eşimle aramızdaki soğukluk

arifselim
Tedbirini alabilirsin ve yetkililere tekrar tekrar bildirmelisin. Bu senin hakkındır. Ancak silahla onları vurman caizdir diyemeyiz. Bu bir çözüm de değildir. Çözümü bu konuda yetkililerin sana yardımcı olmasıdır.


Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm hocam denizden kürekle canli balık yemi cikariyoruz bu gunahmı hocam?


mumsema
Canlıları oltaya geçirip balık yemi olarak kullanmak caiz değildir. Çünkü bu hayvanlara eziyettir günahtır.

Okudunuz mu?  Eşimi içkiden soğutacak bir dua varmı

Kayıtsız Üye
Selamunaleyküm. Bizim bir bahçemiz var ve bahçemizde de Tavşanlarımız. Son zamanlarda Tavşanlarımıza bir Sansar dadandı ve onları öldürüp yiyor. Bahçeme girip cana ve mala zarar veren bu Sansar yada Sansarları vurmam caiz olur mu acaba?


Hoca
Zararlı hayvanları öldürmek dinimizde caizdir, günah değildir.
Öldürmeden uzaklaştırma imkanı yoksa tabi


Tavukçu
Bizim köyde köpekler teşkilat kurmuş herşeye saldırıyorlar bu hafta bir inek parçaladılar kimse geceleri dışarı çıkamıyor çocuklara saldırıyorlar tavukları yiyiyorlar ve ben oruçluyum bu gün silahla onlardan birini temizledim günah işlemişmiyim teşekkürler…

Okudunuz mu?  Tesettür Mayosu ile denize gitmek caiz midir?

mum
Zararlı hayvanları ilgili yerlere(belediye) bildirin bu daha iyi ama ilgilenen yoksa zararı def etmeniz dini açıdan günah değildir.


Kayıtsız Üye
30 dönüm tarlamiz var. 20tane hindi 15 tane 25 tane tavugumuz var. Tilki 7 tane tavugumu yedi. Bende tilkiyi öldürmeyi düşünüyorum günah mıdır?

Okudunuz mu?  Hz. Ali için Allah'ın aslanı veya Allah'ın kılıcı demek doğru mudur ?

mum
Size zarar veren tilkiyi vurabilirsiniz dini bir sakıncası yoktur


Kayıtsız Üye
Kızımı ve yakınlarımı horoz dövdü korkudan Bahçeye çıkamıyoruz kesin diyoruz umursayan yok öldürsek caiz midir çok sıkıntı çekiyoruz


mum
Çok güldüm Allah iyilik versin :):):)
Horozu kesin ve afyetle yiyin helaldir 🙂


Kayıtsız Üye
Giriş katta bir evim ve bahçeye açılan bir balkonum var bahçede bir sürü kedi var yavrulayıp daha da çoğalıyorlar belediye ilgilenmiyor alıp nereye bırakacağız diyor ama benim balkonuma çok zarar veriyorlar pisliklerini yapıyor çamaşırlarımın üstünde yatıyor çiçek saksılarımı devirip topraklarını bütün balkona dağıtıyor ve daha neler neler bir kere evimi pire bile bastı küçük bir çocuğum var ve hamileyim ne yapabilirim zehirleyeceğim artık çok bunaldım ne yapsam gitmiyorlar

Okudunuz mu?  3 ihlas 1 Fatiha okurken her ihlasın başında besmele çekmek gerekiyormu?

Ensar
Burada öldürme yolunu değilde uzaklaştırma yolunu denemeliyiz, bunun için önlem almanız en güzeli olacaktır. Evde eşiniz yada ücret karşılığında size yardımcı olacak birilerini bulmak gerekir. Balkon a kedilerin gelmelerine sebep olacak şeyleri bir müddet bırakmayın inşalllah bu sıkıntı zamanla hal olacaktır.

Okudunuz mu?  Nikah duası arkasına ilave

Kayıtsız Üye
Hocam Mrb. Benim yaşadığım yerde onlarca kedi var. Birde benim bir bahçem var bahçede beslediğim tavuk ve civcivlerim var, bu kedilerden biri tellerin üzerinden atlayıp gelip civcivlerimi yiyor. Madem kedi avcı doğa gereği yapıyorsa diğer kediler hepsi salak ta bu kedi tek mi akıllı! Bulunduğu yerde onlarca alternatif yemek var. Ama onun böyle bir huyu var. Bu nedenle onu öldürmeyi palanliyorum. Fakat günah mı değil mi ondan korkuyorum. Burda bir hocaya sordum eğer civcivi yerken görürsen öldürsen caizdir dedi. Sizin fikriniz nedir?

Okudunuz mu?  Kocam sinirliyken beni boşadı

Ensar
Sevgili kardeşim civcivleri tahtadan kafese koymanız en mantıklı davranış olacaktır, nevarki tel arasına konulan civcive kedinin saldırması tüm kediler olmasada birinin civcivinize göz dikmesi kaçınılmaz olur. Civcivlerin tüm tarafını tel veya tahta ile çevirirseniz girecek bir yer yok ise ve kedi gelip teli keser yada kapıyı açmada bir hal bulunur sa o halde o kediyi bundan men etme hakkınız doğar çünkü siz burada tüm önlemi almış sayılıyor olursunuz . Sizler tüm önlemi alın inşaAllah öldürmeye gerek duymazsınız.

Okudunuz mu?  Namazda imamdan önce hareket etmek hadis

zararlı hayvanları öldürmek günah mı, zarar veren hayvanları öldürmek günah mı, tilki öldürmek günah mı

Bu kategoride yer alan Konuşurken lan sözünü kullanmak günahmıdır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Zararlı hayvanları öldürmek günah mı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.