Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:55
missa04
Abone

Ölünün arkasından hangi dua okunur

Ölünün arkasından hangi dua okunur

Kayıtsız Üye
Ölünün arkasından hangi dua okunur bilgi verir misiniz Ölen bir kişinin arkasından hangi duaların okunması gerekmektedir ?


Cevap: ölünün arkasından hangi dua okunur

Darusselam
Ölü için dua ve istiğfar etmek gerekir.
Üç İhlas okunmamalı. Zira Tevhid/İhlas Sûresi’nin muhtevasının olayla bir alâkası yoktur.
Ölülere dua edilmesi Kur’an’ın talimidir. Fatiha hem sena hem duadır. Dolayısıyla ölülerimize (mü’min olanlara) Fatiha Sûresi dua kastı ve niyetiyle okunabilir. Hatta bu konudaki açık ve ihtiyaç göz önüne alındığında, işin törensel tarafı hatırlandığında, aksi durumun doğuracağı mahzurlar düşünüldüğünde rahatlıkla şunu söyleyebiliriz: Fatiha Okunmalıdır.
Yasin’in okunması ise yukarıda yer almıştır.


Cevap: ölünün arkasından hangi dua okunur

Kayıtsız Üye
İhlas bir Fatiha ve Yasin sûrelerini okuma uygulaması örfîdir. ,,"ölüye faydalı olmasa dahi okuyanın kendine duygusal bir faydası olur"

Tam anlayamadım ama ölüye faydası var mı yok mu ? Birde ölüye nasıl dua edilir.Türkçe olarak duayı yazabilirseniz çok sevinirim.


arifselim
Ölü için edilen dualar ve okunan kuranı kerimin sevabı Allah’ın izniyle ölüye ulaşır. Kişi ölüye hayırla ona dua edebilir. Ona Allah’tam merhamet dilemeli ve kabir sıkıntısını kolay kılması için dua etmelidir.


Kayıtsız Üye
Eksik olmayin; Allah razı olsun. Ozellikle Muminin suresinide oneren misafir arkadaş yepyeni bir pencere acti. Biraz olsun hakkin rahmetine kavusan hayat eşim ,yoldasim Zelimunun 3cu ayinda bu surelerde biraz olsun acima ilac buldum; olum gibi kabul edilmesi, anlasilmasi çok zor bir durumla yasantimiza huzur arama, akil, fikir sagligimizi koruma gayretlerime katki buldum. Dualarimiz sevdiklerimizin ruhuna erissin insAllah.


Kayıtsız Üye
Kardesim bende esimi kayip etdim çok zor kardesim Allahim mekaniari cennet eylsin geride kalanlara sabir selamet versin


NuN
ölünün arkasından okunan dualar
< Birde ölüye nasıl dua edilir. >
Allahumme inkane muhsinen fe zid fi ihsanih
Allahummeğfir lehu (kadın ise leha)


Kayıtsız Üye
Benim babam yeni vefat etti ..onun arkasinda hangi dualar okursam rahat eder ..bir de babamla tartisirsik ve bagrirdim ama onun iyiligi içindi sonra icimden uzuluyodum bagirdim dan artik tek basima kaldim ..keske burda olsa da bagirmazdim ona bir daha ….Ama artik o da yok burda beni yalniz birakti bu dunya da …Allahim canim.babami benden aldin ama keske benim evlendimi de gorseydi canabi Allahim babami sana emanet ediyom..yuce rabbim canim babam seni çok cok özledim babam seni hiç unutmayacam …buna emin ol munkun oldukca ziyaretine gelcem dua edecem hep …son olarak size tavsiyem ben yaptiklarimi siz yapmayin babaniza ben çok cok pişmanım simdi vijdan azabi içindeyim. ..

Okudunuz mu?  Şantajla alınan para haram mı?

Kayıtsız Üye
Ah amcam ah çok genc gittin gittin amcam…. Canım amcam hakkını helal et amcam …
Benim vefalar , fedakar , merhametli , eli acik , gariban yanında olan amcam .
Hakkını helal et amcam yetişemedim , konusamadim amcam ..
Rabb’ime kavuştun amcam , mekanı cennet olsun amcam .
Bunca yil ufacikta olsa kırdıysam affet amcam …
Hakkını helal et amcam , benim bir hakkım varsa helal olsun amcam ..
Sen her zaman kalbimizdesin amcam
Dualarim seninle amcam …


Kayıtsız Üye
kayınım genç yaşta hayatına
son vererek Rahmetine
Kavuştu. Allah’ım gençliğine ve
Cahilliğine bağlası.


Kayıtsız Üye
benimde babam öldü rabbi kimsenin başına vermesin çok zor rabbim mekanını cennet eylesin amin…


Kayıtsız Üye
Benim de babam yeni vefat etti. Yukarıdaki yorumu görünce tutamadim kendimi yazmak istedim. Ben de babama çok bagirirdim ses etmezdi ama benimki de iyiliği içindi. Sagligina bile bile zarar verirdi dayanamazdim. Sizinle ayni durumdayim bende. Keşke yaşasaydi bir dediğini iki etmez dizinin dibinden ayrilmazdim. Lütfen bunu okuyan birileri varsa ailenizin değerini bilin, onlara olduğundan daha sıkı sarilin… Allah hepimizi cennette kavuşturur inşAllah… Hoscakalin…


Kayıtsız Üye
Hayat arkadaşim olacakti .. 16 subat günü Bu lanet olasi trafik canavarlari onu hayatimdan söküp aldi . Tabiki takdiri ilahi fakat dayanamiyor insan simdi onsuz hayatim zehir .. Allahim mekanini cennet etsin bütün ölmüslerimizin :'(


NuN
ölünün arkasından okunacak dua

"Allahummeğfir lehu verhamhu" en kısa ve meşhur dua budur.


Kayıtsız Üye
Benim bu gün öğretmenin öldü ailesinin başı sağolsun sizden Allah rızası için öğretmeninin ruhuna fatiha okuyun okuyanlar için teşekkür ederim.


Kayıtsız Üye
Rabbim taksiratını af eylesin inşAllah.

Okudunuz mu?  Hz. Aişe annemizin çocukları neden olmamıştır?

Kayıtsız Üye
Ben müslümanım ama okuycağım kişi müslüman değil. Napıcam ???


mum
< okuycağım kişi müslüman değil. >
Müslüman olmayan ölülere dua/rahmet okunmaz.


Kayıtsız Üye
Hocam Allaz sizden razı olsun.Butun olenlerimize rahmet,yerde kalanlarimiza can sagligi versin.Ben babami kaybetdim.Isterdim kendim dua ederdim


Kayıtsız Üye
çok güzel dualar burda iazmistiniz çok bendim ama olu içinokunan dua lutven ialvaririm turk kelimerile mesaj gionderin bana bulgaristana kasaba karnobat ismim husein husein


Kayıtsız Üye
Benim babaanne öldü o yüzden arkasından ne duası olursak azabı azalır ?


arifselim
Allah rahmet eylesin. En güzel dua onun affolması için içinizden geldiği gibi dua etmektir. Ayrıca şu hadisi şerif ne şekilde dua edileceğini bizlere öğretmektedir:

"Ey Allah’ın Resulü, anne ve babamın vefatlarından sonra da onlara iyilik yapma imkanı var mı, ne ile onlara iyilik yapabilirim?" diye soran Ebû Ubeyd Mâlik İbn Rabîa es-Sâidî (r.a)’ye Peygamber Efendimiz (s.a.v):

"Evet vardır. Onlara dua, onlar için Allah’tan istiğfar (günahlarının affedilmesini) talep etmek, onlardan sonra -vasiyetlerini yerine getirmek, anne ve babasının akrabalarına karşı da sıla-i rahmi ifa etmek, anne ve babasının dostlarına ikramda bulunmak."(Ebu Davud, Sünen, Edeb, 12; İbn Mace, Sünen, Edeb, 2.) cevabını vermiştir.

Kuranı kerimde buna şöyle işaret buyrulmuştur:

"Onlardan sonra gelenler şöyle derler: Rabbimiz, bizi ve bizden önce iman eden kardeşlerimizi bağışla…"(22. Haşr, 59/10.)


Kayıtsız Üye
Allahtan rahmet diliyorum


Kayıtsız Üye
Eşimi 7. Ocakta kaybettim çok zor 2ay hastanelerdeydik hep dua edip ağlıyordu iki tane evladımız var çok acı ben sevdiklerine sevgimi gosteremedim diyordu inşAllah çektiği hastalık gunahlarina kefaret olur Allahım gunahlarini bağışlar bben ondan razıydim Allah ta ondan razı olsun inşAllah mekanı cennet olur Allahım beni bundan daha büyük bir imtihanla si namaz inşAllah


Kayıtsız Üye
Bana dua edin yavrumuz trafik kazasında kaybettim


Şema
Yakınlarını kaybeden ve buraya derdini yazıp dua isteyen kardeşlere Allah sabrı cemil ihsan etsin ve ahirette cennette onları kavuştursun


Kayıtsız Üye
ben en yakın en sevdiğim canım arkadaşımı kaybettim benim ailesine ne diyebilirim lütfen bana yardımcı olun..

Okudunuz mu?  Ayakta bevletmek kabenin damına bevletmek gibidir diye bir hadisi şerif varmıdır?

arifselim
Allah rahmet eylesin kardeşim. Arkadaşının ailesine, Allah rahmet eylesin, Allah sabırlar versin ve Allah mekanını cennet eylesin gibi sözler söyleyebilirsin.


Kayıtsız Üye
Iyi aksamlar herkese gun en küçük dayimi kaybettim açımız çok büyük evlatlarına kuş gitti kiymetini bilmedi evlatlari kuzularim dedi her bayram telefonun basinda bakledi ararlar belki diye çok aci çok haykirmak istiyorum sesimi duyan olurmu mekani cennet olsun yasarken kiymetini bilmedik dayimmm rahat uyu dayim


Kayıtsız Üye
Olullere Allah rahmet eylesin mekanlari cennet olsun


Kayıtsız Üye
benimde bu sabah dedem öldü Allah mekanını cennet eylesin günahlarını af etsin inşAllah


pnr123
benimde eniştem bugün vefat etti Allah rızası için bir fatiha okur musunuz? mekanı cennet olsun amin..

ölünün arkasından yasini türkçe mealiyle okusam olur mu??


Şem’a
Eniştenize Allah rahmet eylesin.
Yasini okuyun sevabı ona bağışlayın


Kayıtsız Üye
bende babam hasta diye ziyaretine gittim ama onu sağ göremedim onu yıkayıp defnetmek nasipmiş babam için ALLAH rızası için bir fatiha sağolun


Kayıtsız Üye
Ölünün arkasından çok ağlamak günahmıdır


arifselim
Ölünün arkasından gözyaşı dökmek ve bağırıp çağırmadan ağlamak insanlık halidir ve bu durum günah değildir. Ancak yüksek sesle ve bağırıp çağırarak ağlamak günahtır.


Kayıtsız Üye
Tesadüf bu sayfaya geldim, acikcasi okudugum yorumlarda cokta duygulandim bir erkek olarak. Benim de 2015 aralik da en sevdigin köpegim öldü ardindan bir ay sonra teyzem, onun ardindan 4 ay sonra ablasi yani diğer teyzem ve iki ay önce onlarin anneleri. Gercekten çok büyük bir üzüntü içindeyim. 2015 bittigi gibi 2016 ds ayni öyle basladi. Kuvvetim moralim kalmadi icime kapandim hiç bir şey den zevk ve mutluluk alamiyorum. Ve en üzüldügüm sey de teyzemin cenesini baglarken ki o bana ben dünyaya geldiginde adimi koymustu ve beni yegenlerin arasinda en çok severdi fakat bir fatiha bile okuyamadim ve bu durumdan çok utaniyorum neticede yasim 28 coktan ögrenmem gerekirdi. Ama artik bu yasadigim üzüntülü olaylardan sonra daha çok titiz davraniyorum. Korkarim ki birgün babam ve annem vefat ettiginde onlara hiç bir dua okuyamam olmasi. Bu durum beni kahreder simdiki oldugu gibi. Okudugum kadariyle ölünün basinda veya defnedilirkene bu dua okunur:

Okudunuz mu?  Kuran Hatim Programı için Davetiye

Allahumme inkane muhsinen fe zid fi ihsanih
Allahummeğfir

Fakat bu fatiha degi, bu duanin adi nedir? Ve sadece bu mu yoksa bu ve fatiha mi okunmasi gerekir? Bana yardımcı olup ve sevdiklerimin ölümü için bir dua ederseniz çok sevinirim. Rabbin tüm ölenlerin mekannini cennet eylesin ve onlarin tüm günahlarini bagislasin. Canim teyzelerim ve biricik köpegim sizi çok seviyorum ve her zaman kalbimin en derin yerinde size yerim var. Allah razı olsun simdiden


Kayıtsız Üye
Olulerimize okuduğumuz dualarimizin hangi vakit daha iyi gelir şahsen ben sabah ezanı aksam ezanı diye biliyorum doğrumudur ??


arifselim
Ölülerimiz için her vakitte dua ermemiz caizdir. Ama özellikle sabah namazından sonra, gece yarısından sonra ile beş vakit namazlarını kıldıktan sonra dua etmek çok faziletlidir.


Kayıtsız Üye
Bende babamı yeni kaybettim.Sevdiklerimizin kıymetini kaybedince anlıyoruz.ALLAH(AZZE VE CELLE) ahirete göçmüş CÜMLE MUHAMMED ÜMMETİ NİN günahlarını affetsin. Kabir azabından korusun.Aminnn


Kayıtsız Üye
25 gün önce sevdigimi topraga verdim koskoca 2 sene gecirdik sozlendik 23 temmuzda vefat etti etmeseydi 26 temmuzda istememiz vardi ALLAHIM sen buyuksun yarabbim onu nurlar içinde yatsin cennnet kapilarini ona ac caresiz birakma onu orda bana ailesine sabır güc kuvvet versin. Inanin çok zor sevdigine sarilirken topragina sarilmasi. Dayanilmaz bir aci gunduzlerm.ble gece oldu çok özledim onu caresizlik çok zor ALLAH kimseye gostermesin yasatmasin..


Kayıtsız Üye
Bende 25 ekim 2015 de maganda kurşunu denilen Allahın belası silah yüzünden 33 yaşındaki abimi kaybettim biz hiç ayrılmadık hiç ama bir kurşun bizi ayırdı 8 aylık evliydi ve eşi hamileydi bebegi oldu aynı babası ama malesef oda yanımZda dill biliyorum bu büyük bir sınav ve biz mükafatını orda alıcaz ben bu dünyayı artık anlamsız buluyorum ve abim rahat biliyorum onlar rabbimn yanındalar vay burdaki hiç ölmeyecek gibi yaşayanların haline…


Kayıtsız Üye
Bende babami kaybettim yeni daha 58 yasindaydi kalbibdayanamadi kurban oldugum bitakti bizi dugunum vardi 15 gun sonra tek istegi beni evlendirmek dugunumu yaqmakti nasiq olmadi Allah im gunahlarini affeylesin insAllah mekanini cennet eylesin bütün babalarin annelerin Amin.

Okudunuz mu?  Gusül abdesti sırasında şiddetli öksürme ve kusma

Kayıtsız Üye
Bende 2 Hafta önce kardesimi kaybettim 26 yasinda kalp krizinden daha Cok gencti ama elden bir şey gelmiyor sesini duxmasam duramazdim 3 gün gecmeden hemen arardi ama iki haftadir yanlizim inanin bende artik yasamiyorum yasayan ölüden farkim yok Allah kimseye böyle aci yasatmasin ölen kisinin ardindan bol bol yasin okuyun kuran ukumasini bilen kurani hatim etsin ölen kisinin adina Allah ölenlere koyamete kadar gabir azabi yasatmasin aminnn


Kayıtsız Üye
Allah rahmet eylesin Allah cennete göndersin inşAllah

yasin mülk amme ve salvatlar ile kısa süreler


Kayıtsız Üye
2 ekimde bende 30 yaşında kardeşimi kaybettim çok zor bir acı öyle bir imtihanki yaşayan bilir Allah mekanlarını cennet etsin onların acısını unutturacak acı vermesin genç ve ani ölüm çok acı :((


Kayıtsız Üye
Canim annecigim 2 hafta önce beni birakti gitti rabbime kavustu ama annem için endiseleniyorim onun ruhunu hafifletecek rahatlatacak careler ariyorum bana yardim edin


arifselim
Allah rahmet eylesin ve mekanlarını cennet eylesin. Annen için yapman gereken ilk şey eğer borçları varsa onları ödemektir yani kul haklarını yerine getirmektir. Bunun dışında ruhu için bol bol sadakalar vermelisin. Ayrıca ona dua et ve kabrini de ziyaret et.


Kayıtsız Üye
bende babamı 3 sene önce kaybettım.. annem ile babam ayrıydı görüşmüyorlardı bize çok acı şeyler yaşattı. alkol sigara kumar yalancılık herşey vardı çocuklarına sahib çıkmadı arkamızdan konuşurdu. bir gece kondumuz vardı heryer yıkılmış bir tek bizim ev kalmıştı yıkılma kararı çıkmamıştı. bir süre babama ulaşamadık sonra bulduk hastaneye zor yetiştirdik taş gibi olmuş nefes alamıyordu,tedavi gördü sonra yine kayboldu çalışmıyordu ağabeyimle ben destek çıktık babama üstü başı yemesi içmesi sigortası harçlığı herşeyini üstlenmiş çünkü her ne olursa olsun o babaydı o ataydı. sonra yaşadığı o yıkılmayan gece konduda camı olmayan buz gibi elektriği suyu olmayan o gece konduda inatla yaşamaya başladı dedik babaaa burda olmaz yaşanmaz dedik. hayırr bende burda yaşıycam benım ölümü burdan çıkaracaksınız çünkü ben hakettim bunu size hiçbişey yapamadım günahlarım saymakla bitmez dedi ve kendını cezalandırdı. evde ölü bulundu kalp krizi damar tıkanıklığından eceliyle ölüyo ve 3 gün geciyo üstünden çöp kamyonları mahhaleye girince babamın yaşadığı o gecekondudan farelerın kedilerin köpeklerin girip çıktığını görüyorlar ve babamı sag tarafını bastan ayağa yiyorlar…. Babam günahlarının cezasını mezara konmadan cansız bedenıyle ödedi ama her ne olursa olsun hiç bir insan bunu haketmıyo olmamlıydı ama yasandı ve bu acı ölene dek benimle yaşıycak. babam mekanın cennet olsun minnoş köpeğin seni çok seviyo.. ölüm yıl dönümü 27.02.2013

Okudunuz mu?  Pişmanlık ve kul hakkı

OmerCR
Peygamber efendimiz olulerin arkasindan Yasin i okuyabilecegimizi soylemistir


Enes erenoglu
Benim dün Dedemin babası vefat etti kendisi 85 yaşındaydı sabah namazına bile yürüyerek camiye giderdi önerebileceniz dua yada başka bir şey varmi


Kayıtsız Üye
ölen hastalarımıza dua ederiz ve onların ne kadar iyi ya da kötü olduğunu bilmiyoruz


Kayıtsız Üye
selamun aleykum bende babami yeni kaybettim 6 yil yatti baktim ama kizdigim zamanlarda oldu ve simdi pismanligini yasiyorum yasasaydi nefes alsaydi ayaginin tozu olsaydim diyorum siz siz olun anne baba ailenizin kiymetini bilin bilmeyenin sonu varsa vicdani sayet uzuntu pismanlik ve keder Rabbim mekanini cennet eylesin babam:(((


Kayıtsız Üye
Bu gün Can’ım abım Hakkı’n rahmetline kavuştu Allahım mekanını cennet eylersin kabrı Nur’larla dolsun annem babam ablam abımde gıttı Allahım tüm ölmüşlerimizin kabrı genışlıgı versın gunahlarını af etsın


Bitanecik
Bende 2017 nin ikinci gününde canından çok sevdiğim biricik abim kaybettim gerçekten çok acı bir durum tam 5 ay oldu hala kabullenemiyorum çok üzülüyorum insanın en sevdiğini kaybetmesi gerçek ten tarif edilmez bir acı her geçen gün yoklugunu düşündükce kalbime bir ok saplaniyo sanki Allah tüm ölmüşlerimizin günahlarını affettsin. mekanları cennet olsun aminnn

Bitanecik abicigimmm seni asla unutmayacağım daima benimlesin ve Kalbimdesin seni çok özledim ve çok seviyorum öco::((((((((((((


Alevvvv
Bende bu acıyı en derinden çok iyi biliyorum ve yaşadım yaşıyorum da hala kabullenmedigim gibi nede inanmak istemiyorum 2017 nin ikinci gününde abim i kaybettim okudum da yazılanları hepimizin bir acısı war Allahtan abime ve tüm ölmüşlerimize rahmet diliyorum. Allah mekanlarıni cennet eylesin Abiciğim seni çok seviyorum biliyorsun seni ne kadar sevdiğimi hep söylerdim iyiki söylemişim bak gene söylüyorum seni çok seviyorum ve daima benimlesin naparsam yapıyim nereye gidersem gidiyim hep kalbe olucaksin bitanecik abicim:((((((

Okudunuz mu?  Namaz vakti fazilet mi diyanet mi

Alevvvv
Bende 2017 ikinci günün de biriçik abimi kaybettim yeni doğum yapmıştım bir erkek çocuğum oldu tam bir aylık bebeğim di ama o sevinci yasayamadan abinin kara haberini duydum Allah kimseye böyle bir acı vermesin bende bu acıyı enderinden yaşadım ve yaşıyorum da hepinizi çok iyi anlıyorum Allahım hepimize sabırlar versin mekanlari cennet olsun… Abiciğim seni nasıl sevdiğimi biliyorsun bak gene söylüyorum seni çok seviyorum bitanecik abiciğim ben naparsam yapiyim nereye gidersem gidiyim hep aklımdasin ve kalbimdesin seni asla unutmayacağım senin özleminle bende bigün ölçem Allah mekanını cennet eylesin nurlar içinde uyu abicigim benim :((((((((((((


Kayıtsız Üye
Benimde babam öldü şuan 19 yaşındayım ve belki senelerce belkide 2 gün yaşayacağım. İçimde fırtınalar kopuyo yangınlar yanıyo ben tek çocuktum babam beni dünyalar kadar seviyodu herkesten daha çok seviyodu ben onun kıymetini hiç bilemedim onu çok üzdüm yemin ederim ki önceden hiç anlayamıyodum şimdi öyle bir dank etti ki içim içime sığmıyor ona hiç doyamadım o yanımızda yok artık annemle ikimiz kaldık çok korkarak yaşıyorum artık NE zaman acım diner ne zaman alışırım bilmiyorum Allah hepimize sabır versin çok zor bir durum hele ki genç kaybettiyseniz. Ama Allah’ın takdiri buymuş o kadar yaşaması gerekiyormuş. Şimdi çok pişmanım keşke ona doya doya sarılsaydım öpseydim ama artık çok geç annenizin babanızın kıymetini bilin onlar bize Allah tarafından verilen en güzel şeyler onlar bizim için bizde onlar için. Gören okuyan olursa bir kerede olsa dua etsin babama,kızı olarak ona ufakta olsa bir yararım olsun. Allah şimdiden hepinizden razı olsun


Hatt
Allah rahmet etsin. Sana da diğer ailenin fertlerine de Rabbim sabır versin.


Kayıtsız Üye
Benimde yeğnim vefat etti denizde boguldu daha 16yaşındaydı sessiz sakin içine kapanık bir çocuktu içim yanıyor teyzesiyim ben dogduğu gece ben vardım öldügündede yogun bakım kapısında bekledim şehit oldu benim yavrum acısı içimizi yaktı nasıl alışacaz yokluguna bilemiyorum onun için hangi hayırları yapsak ruhuna gider nolur yardımcı olun bana nur içinde yatsınlar amin😭

Okudunuz mu?  Köpekle oynamak veya sevmek sevapları eksiltir mi?

bbgbbg
Kardeşim başınız sağolsun.Bizim dinimizde herkes kendi amelleriyle sorguya çekilir.O yüzden ben şu hayrı yapayımda onun ruhuna sevap gitsin vs. gibi bir mantık yoktur.Dua edebilirsiniz günahlarının affı için Allah’a(cc) yalvarabilirsiniz.Ödenmemiş borcu varsa onu ödemek gerekir.Birde ölmeden önce vasiyeti varsa onu yapmak gerekir.Bunlar dışında şuan yapabileceğiniz bir şey yok.Varsa da benim aklıma gelmedi ve ya bilmiyorum alttaki yorumlara bilenler eklerler.Allah(azze ve celle) hepimizi ölümden önce ölümden ibret alıp,ahirete hazırlanan kullarından eylesin.Tüm ölmüşlerimize de rahmet etsin,amin.


Kayıtsız Üye
Bende annemi kaybetdim hemd gurbetde gormedim annecimi son bir kez çok kotu Allahim kimseyi annesinden babsindan ayri koma bütün olmuslerimizin mekani cennet olsun isAllah


damla gok
bende babami 4 yildir kaybetmisim onu şuan çok ama çok ozluyorum.keske şuan yaninda olsaydi canin babam seni çok seviyorum seni hiç unutmiyacan tek kiz oldugum için bana çok deger verirdin kurban olurum ben sana eğer olecegini bilseydim sana oyle bi.siki siki sarilirdimki hiç birakmazdim keske şuan yanimda olsaydin mekanin cennet olsun babam şuan bu mesajimi okuyorsaniz lütfen babqniza hergun siki siki sarilin ve hellalik isteyin lütfen Allah rizasi için babama bir fatiha okuyun


Birsen
Annemi kaybettim bugün 4.gunu Allah’ım nasıl Bir acı tarif edilemez elim,ayağım,arkamı dayadigim dagimdi annemle birlikte herseyim bitti 10 sene önce babamı kaybettim 10 senedir annemi maddi manevi yalnız bırakmadım anneme saygı göstermeyen kimseye konuşmadım (ABİM de dahil) vicdanım rahat ama acim çok buyuk.annem vefat edince oğlu sahiplendi ama ne fayda annnemi çok ağlattı saygısızlık la şimdi evlatlık yapmaya çalıyor fakat giden gitti artik.annem_babam mekanın cennet olsun.gunahlariniz af olsun.
Başsız kaldım kendimi yalnız hissediyorum….


bbgbbg
Kardeşim Allah(azze ve celle) sana yeter.Yalnız hissetme kendini.Bu dünyanın ahiretide var ebedi ayrılmadınız.İnşaAllah hepiniz cennette buluşursunuz.


Kayıtsız Üye
Bende esimi kaybettim çok üzgünüm içinden çıkmıyor içim yanıyor onsuzluk çok kötüymüs genç yaşta kanserden gitti çok cabaladık ama olmadı yarım kaldık gözümün önünden gitmiyor dualar okuyup yolluyorum kabrine gidip ağlıyorum Rabbim güç versin mekânı Cennet olsun nur içinde yatsın dünya başıma yıkıldı illet bir hastalikmis Allah kimseye vermesin

Okudunuz mu?  Morfin içmek / çekmek haram mıdır ?

Kayıtsız Üye
Kardeşim eşinizin mekanı cennet olsun ki Sevmeyen adam Allah ı bilmez çünkü Allah sevgidir bu sevgiye layık olan bir insan sevilmeye layık olan zaten Yaradan ın sevgi sıfatını yansıtabiliyordur Allah sabır güç kuvvet versin size ne mutlu size ki bu sevgiyi yaşatabilecek bir eşiniz varmış zor olan ölümde hasret kalmak ama yeri mekanı Allah ın yanı ve huzur ölümde dayanılabilecek tek yer bu,


Kayıtsız Üye
bende 1 ay oldu kardeşimi kaybettim çok acı çok hergün aglıyorum ama isyanda etmiyorum Allah sevdigi kulunu alırmıs yanına ama öyle özledimki tarifi yok çok gencti Allahım mekanini cennet eylesin sizlerden ricam önce kardesim için sonrada tüm ölmüslerimizin ruhu için fatiha okurmusunuz..


Kayıtsız Üye
Mülk suresi okunur ölünün kabri nurlanır ve yasin suresi


Kayıtsız Üye
Ben Babamla Amcami aynı günde kaybettim 1 ay once. Bildiğin istedigin dua’yi sureyi oku ve dua ederken ruhlarina hediyelemen Allahtan Onun bağışlanması için dua etmen yeter


Kayıtsız Üye
başınız sağolsun. benim de ciğerim gideli 3 ay oluyor. kabir azabı çeker dediler ağlamamaya çalışıyorum artık. hergün kabrine gidiyordum rahatsız edilmez her gittiğinde ayağa kalkıyor dediler gitmeye korkuyorum. kararsızlıktan ölüyorum ya bekliyorsa böyle bir şey yoksa diye.


Kayıtsız Üye
Ben 3 ay önce refat etti annem akciğer kanserinden hala yokluguna alışamadım hellede annesini kaybetmiş bir insan içine içine ateş düştüğü yeri yakar derler çok zor Allahim tüm ölmüşlerin mekani cennet olsun


Kayıtsız Üye
Benim dayım beş gün önce vefat etti bu gün oruç tutuyorum niyetlenirken bu tuttuğum orucun sevabını dayıma bağışlıyorum dedim kabul olurmu


mum
Dilediğiniz amelin sevabını dilediğiniz kişiye bağışlayabilirsiniz.


annemsiz
3 ay önce anneciğimi kaybettim acaba kurban bayramında annecigimin ruhu için kurban kesebilir miyim şimdiden teşekkür ediyorum Rabbim razı olsun


mum
Annenizin için kurban kesip fakirlere dağıtın ve sevabını ona bağışlayın. Allah rahmet eylesin.

Okudunuz mu?  Zihin açma duası - Nihat Hatipoğlu

Kayıtsız Üye
Selamünaleyküm kardeşim benim babannem bugün vefat etti ve çok kötü bir haldeyim inanırmısınız ben babannemin yanına gidemiyorum eşim kayın validem beni götürmediler ve bir şey daha benim babannem yüreyemiyordu ataklıydı ve ben babannemin yanına gittiğimde önce babannemi öper nasılsın babannem derdim ve biraz laf eder biz mutfakta otururduk babannem beni yanına çağırırdı ismimi söyleyerek bende çağırdığında hep giderdim ve her gittiğimde ise beni olsun ablamları olsun çağırırdı yanına ben bazen çağırırdığında anneme anne benim gittiğimi söyleyinde bağırmasın babannem derdim şimdi ise keşke demeseydimde hep yanında kalsaydım diyorum ama iş işten geçti helallik aldım babannemden ben çok kötüyüm ne yapmam gerekiyor bilmiyorum


Kayıtsız Üye
Bugun ile 55 gün oldu annemi kaybettim.Annem çok dinine düşkün bir insandi Rabbini bilen biriydi Kanserden kaybettim 3 yildir çok acilarla cebellesti.o Agladi ben agladim çok dua ettim sonunda Rabbim onu yanina aldi ve acilari dindi.Ama kafama çok takılıyor ruyalarima giriyor.Cok özlüyorum onu çok agliyorum durduramiyorum kendimi.Sessiz agliyorum isyan olmadan.Dualar ediyorum arkasindan bol bol.Yaşım 16.Rabbim bütün ölülerimize rahmet merhamet eylesin onlari korktuklarindan korusun. Kabir azabindan korusun inşAllah.


Kayıtsız Üye
Trafik kazası Denizde boğulma vatan için cihat eden dogumda vefat eden kadın şehittir


Kayıtsız Üye
Bizde 3 gün önce uzaktan bir akrabamızı kaybettik çok sevilen bir insandı benim için yeri değeri çok fazlaydı beni de çok severdi kalp krizinden vefat etti ve beni derinden etkiledi çok üzüldüm hatta ağladım Allah’ım nur içinde yatırsın mekanı cennet olsun bütün ölmüşlerimizin inşAllah hiç unutulmayacaksın 😢


Kayıtsız Üye
Allah’ım sabır versin mekanını cennet eylesin inşAllah bütün ölmüşlerimizin çok üzüldüm


ölünün arkasından okunacak dua, ölünün arkasından okunacak dualar, ölen kişinin arkasından okunacak dua

Bu kategoride yer alan Acımak kelimesi kibri içinde barındırır mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ölünün arkasından hangi dua okunur Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.