Anasayfa
8 Mayıs 2021, 3:44
kadin
Yönetici

Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi

Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi

Kayıtsız Üye
İki adet arasi temizlik en az 15 gun olmali fakat bu sureden önce tekrar kanama baslarsa bu ozre girer deniliyor. Ancak ozur olabilme sartlarindada bir namaz vakti abdest alip namaz kilacak kadar sure bile olsa ozrun devam etmesi halinde ozur sayilirdeniliyor. Sormak istedigim ozur sayilabilecek kadar bir namaz vakti sürekli gelmeyen bu kanama ara ara devam ettigi için yinede ozurlu sayilinir mi yada nasıl hareket edilmelidir?

Okudunuz mu?  Kadınlar kaza namazında kamet ve ezan okur mu?

Yorum: Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi

arifselim
Bu durumda iki ayrı özür söz konusu olur. Birincisi gelen akıntılardır yani bunların adetten sayılmamasıdır ki bu bir özürdür. Diğer abdest konusunda ki özür farklı bir konudur. Kişinin özürlü sayılabilmesi için, abdest bozucu bir halin, tam bir namaz vakti boyunca devam etmesidir. Böyle bir şekilde oluyorsa her vakit için bir abdest alınır ve dilediği kadar ibadetler yapılabilir.

Okudunuz mu?  Türban takarken bone de sıkıntı yaşıyorum

Yorum: Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi

mum
iki adet arası temizlik süresi, hanefi ve şafii mezhebinde 15 gündür. 10 gün diyen mezhep imamları da vardır.


iki adet arası temizlik süresi, iki adet arası kaç gün olursa özür sayılır, iki adet arası temizlik süresi ne kadar olmalı

Bu kategoride yer alan Adetin bittiğini nasıl anlarsın başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hayız günü hakkında iki adet arası temizlik süresi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.