Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:58
missa02
Abone

Meninin özellikleri ?

Meninin özellikleri ?

Kayıtsız Üye
merhabalar 1) sıcrayarak 2) hazzın hasıl olması 3 ) yaş iken hamur kuru iken yumurta beyazı olması dır diye biliyorm bunlardan başka menini bir özelliği varmıdır birde 2. yazdığım maddeyi biraz acıklarmısınız idrar yaptıktan 15 dk sonra cinsel organıma baktığım ufak bir ıslaklık vardı bu menimidir şehvetsizce geldi nasıl geldiğini anlayamadım saygılar teşekkürler…

Okudunuz mu?  Cuma günü yatsı namazından sonra hacet için okunan salavat

Cevap: Meninin özellikleri ?

Darusselam
MENİN ÖZELLİKLERİ

Erlik suyu, döl suyu, atmık, sperma. Menî kelimesinin çoğulu "münyün"dür. Cenab-ı Hak, pek çok canlı çeşitlerinin üremesini çiftleşme esasına bağlamıştır. Erkekle dişinin çiftleşme sırasında, orgazmı halinde oluşan erkek sperması dişide döllenme meydana getirir ve doğum olayı bunu izler. Ancak erkek veya dişiden spermama gelişi, normal çiftleşme olmaksızın da kendiliğinden veya bir dış etkenle olabilir. Karşı cinsi düşünme, ona bakma, rüyada uyarılma veya el ile oynama bu etkenler arasında sayılabilir.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz diğer peygamberlerden üstün müdür

Spermanın asıl yapı taşını su teşkil ettiği için, menî "bir damla su" olarak algılanmıştır. Kur’an-ı Kerimde Biz her canlıyı sudan yaratmışızdır" (el-Enbiyâ, 21/30) buyurulur. Meni sözcüğü bir âyette şöyle yer alır: "O, rahme dökülen meniden bir damlacık su değil miydi… Sonra o damla bir kan pıhtısı olmuş, derken Allah onu yaratıp güzel bir şekle koymuş, ondan erkek ve dişi iki cins yaratmıştır" (el-Kıyâme, 75/37-39).

Okudunuz mu?  Anneme bazen çok saygısız ve kırıcı oluyorum dini hükmü nedir,bu konuda ne önerirsiniz?

Cünüplük üç yolla sabit olur: a) Menînin, dışarıya atılarak çıkması, b) Cinsiyet uzvu girmeksizin dokunma, bakma, ihtilâm olma veya el ile oynama sonucunda, menînin şehvetle çıkması, c) Menî gelmese de mücerred çiftleşme ile. Çiftleşmekte cinsiyet uzuvlarının, sünnet mahalli kaybolacak kadar, birbirine teması guslü gerektirir:

Okudunuz mu?  Çanakkale Savaşı İle İlgili Kısa Şiirler

Bir erkek idrarını yaptıktan sonra, cinsiyet uzvundan meni gelse, eğer uzvu sertleşmiş durumda ise, gusül abdesti gerekir. Uzvu sertleşmiş değilse gusül değil yalnız abdest alması yeterlidir Cinsiyet uzvundan meni dışında gelebilen iki çeşit sıvı daha vardır. Meziy ve vediy. Meziy; şehvetlenen erkekten gelen, meniden başka yapışkan ince ve beyazımsı bir sıvı olup, eşiyle cinsel temastan önceki devrede ortaya çıkabilir. Meziy, gusül gerektirmez, ancak abdesti bozduğu için, namaz abdesti almakla yetinilir. Vediy ise; idrar yaptıktan sonra, cinsiyet uzvundan gelen ve sidiğe göre, biraz daha koyu renkte olan bir sıvıdır. Vediy, küçük abdest bozduktan sonra ortaya çıkabildiğine göre, abdesti bozduğunda şüphe yoktur.

Okudunuz mu?  Eşim beni aldatıyor bunu biliyorum bu konuda nasıl davranmalıyım?

Hanefilere göre meni pis sayılır, bedene veya elbiseye bulaşması halinde suyla yıkanması gerekir. Eğer kurumuşsa ovalamak suretiyle de temizlenmiş sayılır. Ancak Ebû Hanife’ye göre, kuru menîye, yeniden su isabet eder ve ıslanırsa pisliği geri döner.

mam Şafiî ve Ahmed b. Hanbel’e göre, menî temizdir. Diğer yandan İmam Mâlik ve Züfer meniyi pis kabul etmekle birlikte, kuru meninin ovmak yoluyla temizlenemeyeceği görüşünü savunurlar.

Okudunuz mu?  Eşler arasında ilşiki yani gece ilişkisi hakkında islami usul

Yatağından uyanıp kalkan kimseler, ihtilâm olduğunu hatırladığı halde yatağında veya elbisesinde yaşlık görse, bunun menî mi yoksa meziy’mi olduğunu bilmese, gusül abdesti gerekli olur. Vediy olduğuna kanaat getirirse gusül gerekmez. Ayakta veya oturduğu yerde uyuyan kimse uyandığı zaman uzvunca böyle bir yaşlık görse, eğer bu yaşlığın meni olduğuna kanaati var ise veya uyumadan önce bu uzvu hareketsiz bir halde bulunmuş ise gusül abdesti gerekir. Fakat bu ıslaklığın meni olduğu kanaati bulunmaz da, cinsiyet uzvu daha önceden sertleşmiş durumda ise gusül abdesti lazım gelmez. Bu yaşlığın meziy olduğuna hükmedilir. Çünkü uzvun sertleşmiş durumda bulunması, mezinin çıkma belirtisidir. Küçük abdestini bozan kimseden cinsiyet uzvu sertleşmiş olduğu halde meni gelse, yıkanması gerekir. Sertleşme olmayınca yıkanma gerekmez. Çünkü sertleşme, şehvetin varlığını gösterir

Okudunuz mu?  Tevrat kaç sayfadır ?

Cevap: Meninin özellikleri ?

Kayıtsız Üye
31 çektikten sonra bütün özelliklerin tam mı olması lazım tam olmazsa cünüp olmuyormuyuz koyu şeffaf rengi var ve yaş iken hamur kokusu falan gelmiyo cünüpmüyüm


meninin özellikleri, meninin ozellikleri, meni özellikleri

Bu kategoride yer alan İçeriğinde Şirk Bulunan Kitapları Okumak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Meninin özellikleri ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.