Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:07
missa9
Abone

Alay etmekle ilgili bir ayet

Alay etmekle ilgili bir ayet

HARRY
alay etmekle bir ayet söylermisiniz.ödevim için lüyfen?


Cevap: Alay etmekle ilgili bir ayet

seniseviyorum
Hepsi o kadar guzeller ki. Bayaa vardi ama ben en onemli oldugunu dusunduklerimi aldim. InsâAllah yardimim dokunmustur..
Selam ile 🙂

2:14 – Onlar iman edenlere rastladıkları zaman: "İnandık" derler. Fakat şeytanlarıyle yalnız kaldıkları zaman: "Biz, sizinle beraberiz, biz sadece (onlarla) alay ediyoruz." derler.

Okudunuz mu?  Anne çocuğunu emzirme zorundamı?

2:67 – Hani bir zamanlar Musa kavmine demişti ki Allah, size bir bakara (sığır) boğazlamanızı emrediyor. Onlar da "ayol sen bizimle eğleniyor, alay mı ediyorsun?" dediler. Musa da: "Böyle cahillerden biri olmaktan Allah’a sığınırım." dedi.

5:58 – Namaza çağırdığınız zaman, onu alay ve eğlence konusu yaparlar. Bu onların, akıllarını kullanmayan bir toplum olmalarından dolayıdır.

Okudunuz mu?  Kocama beddua ettim çok pişmanım

6:5 – Hak, kendilerine gelince onu yalanladılar. Alaya aldıkları şeyin haberi yakında kendilerine gelecektir.

6:10 – Senden önce de peygamberlerle alay edilmişti. Fakat onlardan alay edenleri, alay ettikleri şey kuşatıverdi.

9:79 – Müminlerden zekâttan fazla olarak kendi gönülleriyle bağışta bulunanlara, bir de güçlerinin yettiğinden fazlasını bulamayanlara bakıp da onlarla alay edenleri Allah, maskaraya çevirmiştir. Onlara pek acıklı bir azap vardır.

Okudunuz mu?  İslamda ibadetin önemi nedir?

15:11 – Onlara hiçbir peygamber gelmiyordu ki onunla alay etmiş olmasınlar.

15:95 – Muhakkak ki alay edenlere karşı biz sana yeteriz.

18:56 – Halbuki biz peygamberleri ancak müjdeciler ve uyarıcılar olarak göndeririz. Kâfir olanlar ise hakkı, batılla ortadan kaldırmak için mücadele ediyorlar. Onlar, âyetlerimizi ve korkutuldukları azabı da alaya almışlardır.

Okudunuz mu?  1. akabe biatı kaç kişiydi

39:56 – (O günden sakının ki günahkar) nefis şöyle diyecektir: "Allah’ınyanında yaptığım kusurlardan dolayı yazık bana! Doğrusu ben alay edenlerdendim."

43:7 – Onlar kendilerine gelen her peygamberle mutlaka alay ediyorlardı.

45:33 – Derken yaptıkları amellerin kötülüğü gözlerinin önüne serildi, alay edip durdukları şey onları kuşatıverdi.

Okudunuz mu?  Hz. hazreti manası nedir?

46:26 – And olsun ki, biz onlara size vermediğimiz imkanlar vermiştik. Onlara kulaklar, gözler ve kalpler vermiştik. Fakat kulakları, gözleri ve kalpleri onlara hiçbir fayda sağlamadı. Çünkü onlar Allah’ın âyetlerini bile bile inkâr ediyorlardı. Alay etmekte oldukları şey de onları sarıp kuşattı.

Okudunuz mu?  Onbir Yemenli kadının hikayesinin anlatıldığı Ümmü Zer kıssasının kaynağı nedir?

49:11 – Ey iman edenler! Bir topluluk diğer bir toplulukla alay etmesin. Belki de onlar, kendilerinden daha iyidirler. Kadınlar da kadınları alaya almasınlar. Belki onlar kendilerinden daha iyidirler. Kendi kendinizi ayıplamayın, birbirinizi kötü lakaplarla çağırmayın. İmandan sora fâsıklık ne kötü bir isimdir! Kim de tevbe etmezse işte bu kimseler zalimlerdir.

Okudunuz mu?  Kıyamet kopunca neler yaşanacak

namazla alay edenlere ayet

Bu kategoride yer alan Ayıp video izlemek günah mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Alay etmekle ilgili bir ayet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.