Anasayfa
7 Mayıs 2022, 7:01
missa3
Abone

Kısaca fıkıh nedir?

Kısaca fıkıh nedir?

Kayıtsız Üye
Fıkıh nedir ne anlama gelmektedir Fıkıh ne demek olduğunu dini terimler sözlüğünden kısaca yazar mısınız ?


Cevap: Kısaca fıkıh nedir?

Yetim
Sözlükte "bir şeyi bilmek, derinlemesine kavramak, tam olarak anlamak" gibi manalara gelen fıkıh, ıstılahta, İslâm’ın kişisel ve sosyal hayata dair amelî hükümlerini bilmeyi ve bu konuyu inceleyen bir ilim dalını ifade eder.

Okudunuz mu?  Yanarak ölmenin kuranda yeri nedir

Cevap: Kısaca fıkıh nedir?

hhg
fıkıh teriminin anlamı idrak etmektir.


Cevap: Kısaca fıkıh nedir?

Hoca
Fıkıh nedir kısaca anlamları

1. Anlamı: Bir şeyi lakıyla bilme, şuurlu olarak idrak etme ve kavrama
2. Anlamı: İslam Hukukudur.


lolo
Kısaca Fıkıh İslam Hukukudur.

Okudunuz mu?  Yılan öldürmek caiz mi

Kayıtsız Üye
fıkıh ilminin temel kuralları


melle
fıkıh ne demek kısaca

Fıkıh İslam hukuku, bir İslam dini terimidir. Islam hukuku dünyaya bakan insanın İslam kurallarını bilmesi ve ona göre yaşamasıdır.


Kayıtsız Üye
Gercekten çok güzel anlatmışsınız teşekkürler


Kayıtsız Üye
islam hukukudur ama gerçekten yazdınız cevap çok işime yaradı teşekkür ederim ben sagalun arkadaşlar

Okudunuz mu?  Soru: şahmaran duasını kısmet için okumak için yani kısmet açmak için ne kadar okumalıyız oluncaya kadarmı?

Kayıtsız Üye
Fıkıh ,İslam hukuku,bir İslam terimidir.Sözlük anlamı ;bir şeyi bilmek,anlamaktır. İnsanların İslam kurallarını bilip onlara uymasına denmektedir


AŞIK
FIKIH-)İslam hukudur


Omer Faruk
Fıkıh, İslama göre kişinin lehine ve aleyhine olanı bilmesidir. Bunu ilmi olmayan, okuması yazması olmayanlara öğretmek için ilmihal kitapları yazılmıştır. Okuma yazması olan (bugünkü teknoloji ile artık mazaret yok) herkesin islamı bizatihi öğrenmesi farzdır. İslamı öğrenmeyip Fetullah gibi sahtekarlara aldananlar bu sorumluluklarını Allah’a anlatamazlar.

Okudunuz mu?  8 yaşındaki çocuk altına tuvaletini yapıyor

Zaten bizi Hristiyanlıktan ve Yahudilikten ayıran din adamı sınıfının olmayışıdır.

(Yahudiler) Allah’ı bırakıp, hahamlarını; (hıristiyanlar ise) rahiplerini ve Meryem oğlu Mesih’i rab edindiler. Oysa, bunlar da ancak, bir olan Allah’a ibadet etmekle emrolunmuşlardır. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O, onların ortak koştukları her şeyden uzaktır. (Tevbe suresi 31)

Okudunuz mu?  Sorumluluk ile ilgili şiirler

Hristiyanlıktan dönen sahabi buna itiraz edince Rasulullah (A.S), siz onların helal dediklerini helal, haram dediklerini haram kabul etmiyor muydunuz" diye cevap veriyor. Düşünün Adnan Oktar’a bilmeden tabii oldunuz, aynı bu ayetle muhatap olursunuz.

Allah huzurunda sorumlu olmamak için gücünüz yettiği kadar Kur’an’ı, tefsiri, usulü, hadisleri kendiniz okumalı öğrenmeye gayret etmelisiniz. İyi ile kötüyü ayırmak için bundan başka çare yoktur. birinin çok güzel konuşması onu iyi yapmaz, vesselam.

Okudunuz mu?  Ahiret inancı hayatımızı nasıl etkilemektedir?

fıkıh nedir, fıkıh nedir kısaca, fikih nedir

Bu kategoride yer alan Dört halifenin kişilik özellikleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kısaca fıkıh nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.