Anasayfa
8 Ağustos 2021, 16:14
Sizden
Yönetici

İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

Kayıtsız Üye
istihare namazı nasıl kılınır ve istihare namazı duasına ihtiyacım var bana eğitici bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

Fetva Meclisi
istihare namazı nasıl kılınır – istihare namazı duası – istihare namazı nedir

Arapça ve türkçe İstihare Duâsı

Okudunuz mu?  İstiharede piknik yapmak

"Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih. "

Okudunuz mu?  İstiharede temizlik yapmak

İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

"Allah’ım! Senin ilmine göre hayrını diliyorum, kudretinden güç istiyorum, senin büyük fazlını diliyorum. Zira sen kadirsin, ben kadir değilim, sen bilirsin ben bilmem, sen gizlileri bilirsin. Allah’ım eğer sen bu işin benim dinim, geçmişim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında hayırlı olduğunu biliyorsan bunu bana takdir eyle, kolaylaştır. Eğer bu işim benim dinim, geçimim, sonum, şimdim ve geleceğim hakkında şerli olduğunu biliyorsan bunu benden, beni de bundan çevir, hayır nerede ise bana onu nasip eyle, sonra beni onunla hoşnud eyle."

Okudunuz mu?  İstiharede pirinç pilavı görmek

istihare namazı nasıl kılınır

Bir şeyin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığına dair. Manevi bir işarete kavuşmak için kılınan iki rekatlık bir namazdır.Birinci rekatta "Kafirun Suresini" İkinci rekatta "İhlâs Suresini" okumak mustahaptır. Namazdan sonra İstihâre Duası okunur (İstihare duası için bakınız: Delilleriyle İslam İlmihali, Prof. Dr. Hamdi DÖNDÜREN, s. 350), sonra da abdestli olarak kıbleye yönelip yatılır. Rüyada beyaz veya yeşil görülmesi hayır ve iyiliğe; siyah veya kırmızı görülmesi ise şerre işarettir.

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil göz görmek

Cevap: İstihare namazı nasıl kılınır ve duası

yarali yurek
2 rekat namaz kılınır 1 rekatta kafirun 2 rekatta ihlas okunur sonra namazdan sonra ihstihare duası okunur kibleye yonelip yatilir beyaz yesil hayir kirmizi ser


İstihare Namazı

Kayıtsız Üye
İstihare Namazı hangi günler yapılması doğrudur bazılarının söylediği konuşmadan uyumak var mıdır ve bazı dualar bilinmiyorsa namazı kılarken kağıtta ya da telefonda okunsa olur mu
Ve evlilik konusunda henüz ortada ilişki gibi bir şeyin olmaması ama evlenmek istediğimiz kişinin hakkımızda hayırlı olup olmamasıyla alakalı İstihareye yatabilir miyiz bunu sormamın sebebi henüz böyle bir ilişkinin olmaması bir tarafın sevip diğer tarafın bunu bilmemesi fakat seven kişinin konuşmak için zamanını beklemesi ve bu kişinin hayırlı olup olmamasıyla amacıyla İstihareye yatabilir miyiz

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında koca görmek

arifselim
İstihare her gün yapılabilir. Belli bir günde olması şart değildir. Konuşmamaktan maksat boş ve dünyevi işlerle meşgul olmamak ve bu tür sözleri konuşmamak içindir. Çünkü istihare büyük bir ihlasla yapılmalıdır. İstihare işareti rüya değildir. Ya istihare esnasında veya uyanınca kalbe gelen olumlu yada olumsuz olan his sana bir işaret kabul edilir.

Okudunuz mu?  İstiharede tanımadığın bir erkek görmek

Evlilik gibi konularda istihare yapabilmek için o kişi hakkında evlenmek üzere adım atılmış olmalıdır. Örneğin o kişi araştırılmalı ve istişareler edilmelidir. Eğer buna rağmen kararsız kalmaya devam edersen o zaman istihare zamanı gelir.


istihare namazı nasıl kılınır, istihare namazı, istihare namazı nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan İstiharede yeşil mont yeşil soğan görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazı nasıl kılınır ve duası Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.