Anasayfa
28 Kasım 2023, 17:54
Rüya Yorumu
Yönetici

İstihare namazına kaç gün yatılır?

İstihare namazına kaç gün yatılır?

Kayıtsız Üye
İstihare namazına kaç gün yatılır bir kişi istihare namazına kaç gün yatması gerekmektedir ?


Cevap: İstihare namazına kaç gün yatılır?

Fetva Meclisi
İstihâre, iyiliği veya kötülüğü kestirilemeyen bir iş hakkında sözkonusu olur. Hayırlı ve sevaplı olduğu kesin olarak bilinen bir konuda istihâreye gerek kalmaz. İstihâre namazı, kerâhat vakitleri dışında her zaman kılınabilir. Çünkü hadiste vakit belirtilmemiştir.


Cevap: İstihare namazına kaç gün yatılır?

Kayıtsız Üye
teşekkürler verdiğiniz bilgilerle çok yardımcı oldunuz

Okudunuz mu?  İstiharede kırmızı görmek hayırlı mı

Cevap: İstihare namazına kaç gün yatılır?

Kayıtsız Üye
istiareye yatıldığı ilk gün görünen rüyadan sonra tekrar yatılması gerekirmi.

beyaz gömlek ve beyaz perde görüldü.


Kayıtsız Üye
Selâmün aleyküm. Bundan yaklaşık 5 ay önce bir kız ile evlenmeye niyetlendim. Onunla evlenmem hayırlı mı diye istihare yaptım elhamdülillah hayırlı çıktı . O dA daha evvel baska mevzularda istihare yapmış ve doğru yönde karar almış bir seferinde dinlememiş istihare sonucunu ve sonucu kötü olmuş. O da toplamda 27 gündür istihareye yatmasına rağmen henÜz bişiy göremedi . Kalbinde doğan manaya güvenemiyor , daha önceden başına gelenden dolayi da şimdi istihare çıkmadan evlenmeye korkuyor. Ne yapmalıyım yardımcı olur musun? Sizce istihareyi bu kadar uzatmak doğru mu? Beni aydinlatin lütfen

Okudunuz mu?  İstiharede araba görmek

Selamün aleyküm arkadaşlar… Ben yaklaşık 5 ay önce bir kız ile evlenmeye niyet ettim. Bunun için istihareye yattım elhamdülillah hayırlı çıktı. Evlenmeyi düşündüğüm kız daha önce bikaç sefer istihare yapmış yapacaklarını doğru şekilde anlamış. Bir seferinde şerli görmüş uymamış uymadığına pişman olmuş . Şimdi benim için istihareye yatıyor. Yaklaşık toplamda verdiğimiz ara hariç dolu dolu 27 gün istihareye yattı. İstihare çıkmıyor. Yaşadıklarının korkusundan istihare yapmadan evlenmeye de korkuyor. Ne yapmamız gerekiyor bize yardımcı olur musunuz? 7 günden sonra kalbe bakılır diyorum hadislerde öyle yazıyor. Ama o şekilde emin olamıyor. İllaki rüya görücem diyor. Ne yapmamızı önerirsiniz? Ben bu kadar uzun süre istihareye yatıldığını ne duydum ne de gördüm. Bana normal gelmiyor. Sizce normal mi ? Görene kadar devam mı etmeli? Allah yardımcımız olsun. Siz de vesile olarak bana bir yardım edin lütfen…

Okudunuz mu?  İstihare namazından sonra Dua edersek sakıncası var mı?

Allahu Teala şimdiden razı olsun cevap verenden vermeyenden…


arifselim
Aleykum selam. İstihare demek rüya görmek demek değildir. İstiharenin asıl anlamı namaz ve duasından sonra kalbe gelen bir his ve kalbin bir yöne meyletmesidir. Eğer rüya görülür ve çok açık bir rüya ise o zaman rüya bir işaret olabilir. Ama hiç bir zaman rüya şart değildir.

Okudunuz mu?  İstiharede karanlık odada olduğunu görmek

Ayrıca istihareden önce istişare gelir. Bu kişinin yaptığı şey yanlıştır. Eğer kalp rahat etmezse 7 güne kadar devam edilir o kadar. İstihare ile yanılmamak diye de bir şey yoktur. İnsan daima yanılması mümkündür. Onun için danışmak çok önemlidir.


Kayıtsız Üye
Selamun Aleykum .
Ben isithare namazı kılıp uyudum . Rüyamda evlenmek istediğim kişinin evine toplulukla gittiğimizi gördüm ve ölen babamın babannesi bile vardı orda kadınlar ayrı yerde erkekler ayrı yerde oturuyordu ben de sevdiğimin kişinin annesinin yanında oturyordum sohbet ediyorduk hep beraber sonra babamlar geldi içeriye bana neden sonra benim haberim oluyor diye soylenince elimdeki fındıkları yere bırakıp ağlayarak evden çıkarken ezan sesi ile uyandım içimde huzur ile ne anlama geliyor herkes çok farklı yorumlar yapıyor anlam veremiyorum

Okudunuz mu?  İstihare ve müşavere hakkında hikaye öykü kıssa

arifselim
Aleykum selam. Elbette bir yerlerden okuyarak rüyanı tabir etmen pek mümkün değildir. İstiharede önemli olanda rüya değildir. Önemli olan işaret kalbine gelen hislerindir. Olumlu yada olumsuz olarak kalbinin hangi yöne meylettiğine bakmalısın. Ayrıca istihareden önce mutlaka istişarelerin edilmiş olması şarttır.

Okudunuz mu?  İstihare gerçek mi ?

istihareye kaç gün yatılır, istihare namazı kaç gün kılınır, istihare namazına kaç gün yatılır

Bu kategoride yer alan İstiharede gördüğüm bu rüya tesadüfen görülen bir rüya mı? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare namazına kaç gün yatılır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.