Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:45
Siyer
Yönetici

Hz. Peygamberin katıldığı ilk gazvenin adı nedir?

Hz. Peygamberin katıldığı ilk gazvenin adı nedir?

Hoca
Hz. Peygamberin katıldığı ilk gazvenin adı nedir?
Cevap: Ebva Gazvesi


Cevap: Hz. Peygamberin katıldığı ilk gazvenin adı nedir?

melle
Hz. Muhammedin katıldığı ilk gavze

Hz. Peygamber (s.a.), bizzat kendisi Ebvâ gazasına çıktı. Bu gazaya Veddân da denir. Sözkonusu gaza, Rasûlullah’m (s.a.) bizzat çıktığı ilk gazadır. Hicretten sonra 12. ayın başlarında Safer ayında olmuştur. Sancağını Hamza b. Abdülmuttalib taşıyordu ve beyaz renkteydi. Medine’de Sa’d b. Ubâde’yi vekil bıraktı. Kureyş’e ait bir kervanı vurmak üzere özellikle Muhacirlerin başında gazaya çıkmıştı. Ancak savaş olmadı. Bu gazada Hz. Peygamber (s.a.), o zaman Damraoğullarımn başkanı olan Muhşî b. Amr ed-Damrî ile; Damraoğullanna saldırmamak, Damraoğullan da kendisine saldırmamak ve O’na (s.a.) karşı adam toplamamak ve düşmanlık yapmamak üzere anlaşma yaptı. Aralarında bir anlaşma yazıldı. Rasûlullah (s.a.) bu gaza sebebiyle Medine’den 15 gece ayrı kalmıştı.[424]

Okudunuz mu?  İlk Müslümanlar ile ilgili sorular ve cevapları

[424] Ebvâ: Karh vilâyetinden bîr köydür. Cuhfe’yle arasında 23 millik bir mesafe vardır. Bk. İbn Hişâm, 1/591; İbn Sa’d, 2/8; Taberî, 2/259; İbn Seyyidinnâs, 1/224; İbn Kesîr, 2/352; Şerhu ‘I-Mevâhibi’l-Ledümyye, î/392.


peygamberimizin katıldığı ilk gazve, gazve nedir, peygamberimizin ilk gazvesi

Bu kategoride yer alan Hz. Peygamberin kayınpederi de olan yüce sahabinin adı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz. Peygamberin katıldığı ilk gazvenin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.