Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:44
Siyer
Yönetici

Müslümanların ilk nüfus sayımı nerede ve ne zaman yapıldı? sayıları kaçtı?

Müslümanların ilk nüfus sayımı nerede ve ne zaman yapıldı? sayıları kaçtı?

Hoca
Medine’de bir şehir devletinin kurulmasıyla birlikte Hz. Peygamber şehrin hudutlarını belirlemiş, Yahudi pazarlarına alternatif olarak müslümanlar için bir pazaryeri yaptırmıştır. Müslümanların sayısını belirlemek amacıyla da ilk nüfus sayımını gerçekleştirmiştir. Bu nüfus sayımında müslümanların sayısı kaç olarak tespit edilmiştir?
Cevap:1500


Cevap: Müslümanların ilk nüfus sayımı nerede ve ne zaman yapıldı? sayıları kaçtı?

AYSEN
hicretle birlikte medineye yerleşen müslümanlar yaeni bir yaşama alanı belirlemeye başladılar yeni pazar yerleri ve sınırlar konuldu ayrıca müslümanların sayısıda 1500 olarak belirlendi

Okudunuz mu?  Hiç evlenmeyen Alimler

medinede ilk nüfus sayımı, islamda ilk nüfus sayımı ne zaman yapılmıştır, medinede ilk nüfus sayımı ne zaman yapıldı

Bu kategoride yer alan Hz. Hamzayı şehit eden kişinin adı nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Müslümanların ilk nüfus sayımı nerede ve ne zaman yapıldı? sayıları kaçtı? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.