Anasayfa
7 Mayıs 2021, 5:45
Siyer
Yönetici

İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır?

İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır?

Hoca
Hz.Peygamber, sekiz günlük yolculuktan sonra Kûba’ya gelmiş, birkaç gün burada kalarak ilk mescidi inşa etmiştir. Daha sonra Adiy b. Neccaroğullarını çağırarak onların nezaretinde Medine’ye hareket etmiş ve yolda ilk Cuma namazını kıldırmıştır. İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır?
Cevap: Ranuna Vadisi


Cevap: İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır?

melle
ilk cuma namazı nerede ne zaman kılındı?

Okudunuz mu?  Hz. İsa, İdris, İlyas ve Hızırın farklı hayat mertebelerinde bulunması

Mekkeden Medineye kutlu yolculukta Medineli müslümanlara Hz. Peygamber’in (s.a.s) Mekke’den ayrıldığı haberi ulaştı. Yesrib’deki müslümanlar, her sabah kalkıp onun yolunu gözlüyorlardı. Nihayet bir pazartesi sabahı, beklenen misafir Yesrib’e yakın bir mesafede bulunan Kuba‘ya ulaştı.Peygamberimiz (s.a.s) burada bir kaç gün kaldı ve bir mescit yaptırdı. Bir cuma günü de buradan ayrıldı. İlk cuma namazını yolda Beni Salim yurdundaki Ranuna vadisinde kıldırdı ve ilk hutbeyi okudu.Peygamberimiz (s.a.s) ve yanındakiler namazdan sonra Medine’ye doğru yola devam ettiler.

Okudunuz mu?  Kıyamet gününde ilk dirilecek kimlerdir?

Cevap: İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır?

Kayıtsız Üye
ilk cuma namazı ranuna vadisinde kılınmıştır


Cevap: İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır?

Darusselam
İlk cuma namazının kılındığı yer

İlk cuma namazının kılındığı yer rauna vadisidir. Peygamberimiz Mekkeden medineye giderken rauna vadisine vardığında bu vadi de cuma namazını kıldırmıştır.

Okudunuz mu?  Peygamberimiz veda hutbesinde hangi mesajları vermiştir

Kayıtsız Üye
Alim sustukça millet uyur alim uyudukça millet ölür cuma namazı mekkede farz kılındı isra ve miraç olayında üç sene rasulullah kılmadı ne zamanki islam devleti medinede kuruldu o zaman musab.bin.umeyr ilk cuma namazını kıldırdı.


ilk cuma namazı nerede kılındı, ilk cuma namazı nerede kılınmıştır, ilk cuma namazının kılındığı yer

Bu kategoride yer alan Peygamber Efendimiz miladi 571 yılında doğdu ve 632 tarihinde vefat etti. başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk Cuma namazı nerede kılınmıştır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.