Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:08
missa9
Abone

İçimden konuşuyormuşum gibi küfür ve şirke götürecek şeyler geçiyor Vesvese mi acaba?

İçimden konuşuyormuşum gibi küfür ve şirke götürecek şeyler geçiyor Vesvese mi acaba?

vesvesemi?
Selamun Aleykum Arkadaşlar ben bu forumdaki bütün vesvese sorularına ve cevaplarına baktım ama bendeki durumun cevabını bulamadım. Rabbim inşAllah sizleri cevapları ile bana vesile etsin.. Bende inanılmaz vesvese oluyor hemen hemen hergün ama mesela bende şöyle bir durum var ayetel kürsi okurken bir kere vesvese geldi diyelim bundan sonraki her ayetel kürsi okuduğumda vesvese yine gelecekmi diye korkuyorum ve geliyor bu gelen vesvese Allah muhafaza benden mi bunun hükmü nedir. Birde nefisin verdiği vesvese varmıdır eğer nefisten ise bu durum hükmü nedir hiçbir şekilde dil söylemeyip bu vesvelere uymuyorum ve riya olmasın ibadetime devam ediyorum. ve bazen düşünüyorum acaba ben münafıkmıyım yada mürted mi oldum diye ve bunları yaşarken bazen kalbim yanıyor gibi oluyor bazen benden değil diyorum vesvedir diyorum ama bu seferde kendimi duygusuz hissediyorum ve kalbimde hiçbir tepkime olmuyor ve son zamanlarda itikadi ne okusam acaba öyle böylemi yada zıttını söyleyen sanki birebir ben içimden konuşuyormuşum gibi küfür ve şirke götürecek şeyler geçiyor ve içimdeki sesle sürekli savaşıyorum… biraz uzun oldu hakkınızı helal edin ama cevaplarınızı merakla bekliyorum Allah cevaplarınızla sizleri vesile kılsın bana inşAllah Selametle….

Okudunuz mu?  İslamda hac ibadeti nasıl yapılır?

Cevap: içimden konuşuyormuşum gibi küfür ve şirke götürecek şeyler geçiyor Vesvese mi acaba?

Ercan
Bunlar tamamen nefsin ve şeytanın verdiği vesveselerdir. İçinizden geçenler fiiliyata dönüşmedikçe sorumlu da olmazsınız. İbadete teni başladıysanız, ilk zamanlar olur böyle şeyler. Aklınıza bu tür şeyler geldiği zaman eüzü besmele çekip, Allah’a sığının. Rabbim yolundan ayırmasın. Amin.

Bu kategoride yer alan Hz ibrahimin çocuklarının isimleri başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İçimden konuşuyormuşum gibi küfür ve şirke götürecek şeyler geçiyor Vesvese mi acaba? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.