Anasayfa
14 Ekim 2023, 5:38
Siyer
Yönetici

İslamın ilk öğretmeni, ilk Cuma namazını Medinede kıldırmıştır. Bu sahabinin adı nedir?

İslamın ilk öğretmeni, ilk Cuma namazını Medine’de kıldırmıştır. Bu sahabinin adı nedir?

Hoca
Birinci Akabe Biati sırasında Medineliler, Allah Rasulünden Medine’de İslam’ı öğretecek bir arkadaşını kendileriyle göndermesini istediler. Efendimiz (s.a.v)’ den sonra İslamın ilk öğretmeni olan bu sahabi, ilk Cuma namazını da Medine’de kıldırmıştır. Bu sahabinin adı nedir?
Cevap: Hz. Musab b. Umeyr (ra)

Okudunuz mu?  Muhammedül emin ne demektir


Cevap: İslamın ilk öğretmeni, ilk Cuma namazını Medine’de kıldırmıştır. Bu sahabinin adı nedir?

AYSEN
hz musab b umeyr islamın ilk öğretmeni olarak islam tarihi kitaplarına geçmiştir ayrıca bu mübarek sahabinin medinede ilk cuma namazınıda kıldırdığı bilinmektedir


ilk cuma namazını kim kıldırdı, ilk cuma namazını kim kildirdi, ilk cuma namazını kildiran sahabe kimdir

Bu kategoride yer alan Rasulüllahı vurmak için bulan, yakalayacağı sırada atının ayakları kuma saplanan kişi kim? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamın ilk öğretmeni, ilk Cuma namazını Medinede kıldırmıştır. Bu sahabinin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.