Anasayfa
13 Ekim 2021, 17:12
Sure Ayet
Yönetici

Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler

Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler

…Büşra…
arapça tercümesi olan hadisi şerif ve ayetlerden daha çok ekleyebilir misiniz?


Cevap: Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler

Darusselam
Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler

"Orada (Mescid-i Kuba’da) günahlardan ve pisliklerden temizlenmeyi seven adamlar vardır. Allah da böyle çok temizlenenleri sever" (Tevbe, 9/108).

Okudunuz mu?  Kuranda abdest ayetleri, abdest ile ilgili ayetler nelerdir?

"Ey iman edenler! Namaza durmak istediğiniz zaman yüzlerinizi, dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başınızı meshedin ve ayaklarınızı da topuklara kadar yıkayın. Eğer cünüp iseniz tam temizlenin" (el-Mâide, 5/6).

"Ona tertemiz olanlardan başkası el sürmesin" (el-Vakıa, 56/79)

"Misvak kullanın, çünkü misvak ağzı temizler" (Buharî, Savm, 27);

Okudunuz mu?  Fil suresinin inmesine neden olan önemli olay

"Eğer müminlere güçlük verecek olmasaydım, onlara her namaz için misvak kullanmayı emrederdim" (Buharî, Cumu’a 8; Müslim, Tahare, 42);

"Yemekten önce ve sonra el yıkamak yemeğe bereket getirir" (Tirmizî, Et’ime, 29)
"Ey iman edenler; size verdiğimiz rızıkların temiz olanlarından yeyin, şayet sadece Allah ‘a ibadet ediyorsanız ona şükredin" (el-Bakara, 2/72).

Okudunuz mu?  Kuranda bulunan azap ayetleri hangileridir?

Başka bir ayet-i kerimede de:

"Ey iman edenler! Allah ‘ın size helâl kıldığı güzel ve temiz şeyleri haram etmeyin, sınırı, aşmayın. Çünkü Allah, sınırı aşanları sevmez. Allah’ın size verdiği rızıklardan helâl ve temiz olarak yeyin ve inandığınız Allah ‘tan korkun" (el-Mâide, 5/87-88) buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Allah için gözyaşı dökmenin mukafatı ile ilgili ayetler veya hadisler

يَآاَيُّهَا الَّذِينَ اَمَنُوا اِذَا قُمْتُمْ اِلَى الصَّلوَةِ فَاغْسِلُوا وُجُوهَكُمْ وَاَيْدِيَكُمْ اِلَى الْمَرَافِقِ وَامْسَحُوا بِرُؤُسِكُمْ وَاَرْجُلَكُمْ اِلَى الْكَعْبَيْنِ وَاِنْ كُنْتُمْ جُنُبًا فَاطَّهَّرُوا وَاِنْ كُنْتُمْ مَرْضَى اَوْ عَلَى سَفَرٍ اَوْ جَاءَ اَحَدٌ مِنْكُمْ مِنَ الْغَائِطِ اَوْ لاَمَسْتُمُ النِّسَاءَ فَلَمْ تَجِدُوا مَاءً فَتَيَمَّمُوا صَعِيدًا طَيِّبًا فَامْسَحُوا بِوُجُوهِكُمْ وَاَيْدِيَكُمْ مِنْهُ مَا يُرِيدُ اللهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ

Okudunuz mu?  İyi ve güzel davranışlarla ilgili ayetler

"Ey iman edenler, namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da (yıkayın.) Eğer cünüp iseniz temizlenin (gusül edin); eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da sizden biriniz ayakyolundan (hacet yerinden) gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız da su bulamamışsanız, bu durumda, temiz bir toprakla teyemmüm edin (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize ondan sürün. Allah size güçlük çıkarmak istemez, ama sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak ister. Umulur ki, şükredersiniz." [112]

Okudunuz mu?  Kurana göre dünya düz müdür

Allah Resulü (a.s) buyurdular ki: "Denizin suyu temizdir, ölüsü de helâldir."[115]
قَالَ رَسُولُ اللّهِ: الْبَحْرَ الطَّهُورُ مَاؤُهُ الحِلُّ مَيْتَتُهُ.

Ölü bir yeri diriltmek ve yarattığımız nice hayvan ve insanları sulamak için gökten tertemiz su indirmişizdir."[117]
لِنُحْيِىَ بِه بَلْدَةً مَيْتًا وَنُسْقِيَهُ مِمَّا خَلَقْنَا اَنْعَامًا وَاَنَاسِىَّ كَثيرًا

Okudunuz mu?  Felak ve Nas sureleri ne zaman okunur?


Cevap: Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler

saliha sönmez
Allah razı olsun


Cevap: Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler

Kayıtsız Üye
Çok teşekkürler


Kayıtsız Üye
Çok güzel ama arapça olarak çok küçük


temizlik ile ilgili hadisler arapça, temizlik ile ilgili ayetler arapça türkçe , temizlik ile ilgili hadisler arapça ve türkçe

Bu kategoride yer alan Tahiyat süresi kuranı kerim de var mı varsa nerede geçiyor başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Arapça-türkçe temizlik ile ilgili hadisi şerifler ve ayetler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.