Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:02
saglik
Yönetici

Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü

Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü

ebuturab
yeni doğan bebeklerimizde sık rastlanan anne ve babanın kabusu gaz sancıları;

Yeni doğan bebeklerin yaşadığı en önemli sorunlardan biri de gaz sorunudur. 2 hafta ile 3 aylık bebeklerde çok karşılaşılan birsorundur. Yaklaşık yüzde 10 ile yüzde 25 arasındaki bebekte gaz sorunu (kolik) görülmektedir.

Bu sorunun neden kaynaklandığı ise tam olarak aydınlanmamıştır. Sosyal faktörler, psikolojik faktörler etkili olarabilir. Ancak tek bir sebebi bulunmamaktadır. Kolik yani gaz sancısı ağlamaları bebek dünyaya geldikten 15 gün sonra başlamaktadır. 6 haftada maksimum düzeye çıkar ve 12. haftaya kadar sürer.

Okudunuz mu?  Fethullah Gülen Kimdir?

15 günlük bebeğin normal ağlama süresi günde 1.5 saattir. 2 buçuk aylık bebeğin günlük ağlama süresi ise yaklaşık olarak 3 saattir. Bebeğin ağlamasının sebebini kolik ağrısı diyebilmemiz için günde 3 saati geçen ve bunun gerçekleşmesi haftada 3 günü bulan ağlama nöbetleridir.

Gaz sancısında emzirme süresi çok önemlidir. Eğer bebek bir göğüste yarım saat 45 dakika emdiği zaman hava alması artmaktadır. Bu yüzden emzirme süresine son derece dikkat etmek gerekmektedir. Anne iki göğsünden de bebeği emzirmelidir. Bebek emdikten sonra yarım saat dik tutulması gerekmektedir.

Okudunuz mu?  Regâib sünnetler ne demektir?

sonuç olarak aslında korkulacak bir şey yoktur..ilk hafta başlar 5.ve 6.haftada maksimum seviyeye yükselir ve zamanla kaybolur..


Cevap: Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü

EHLİMAN
Yeni doğan bebeklerin gazı oldukça fazladır. Bu gazdan dolayı sürekli ağlarlar. Bu gibi durumlarda anne gaz yapıcı yiyeceklerden kaçınmalı bebeğinde gazı giderilmesi için sırtı ovalanarak bebeğin gazının çıkmasına yardım edilmelidir.

Okudunuz mu?  Şeytanın insana yaklaşma şekilleri

Cevap: Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü

İlknur
12 gunluk Bebegim gaz sancisi ve kakasini yapamiyor 19 saattir cisini yapiyor kakasi yor bacaklari karnina cekiyor ve agliyor ne yapabilirim


Cevap: Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü

Şema
< kakasini yapamiyor 19 saattir cisini yapiyor >
Bu ciddi bir sorundur. Bir an önce çocuk doktoruna muayene ettirin, belki sizi çocuk cerrahına sevk eder.

Okudunuz mu?  Muhammed Bin Hanefiyye ( radıyAllahü anh ) Hayatı Hakkında Bilgi

seher yilmaz
eğer sizde kabizlik varsa bu bebeginizide etkiler.once sizin duzelmeniz gerekiyo .bendede ayni sknti vardi sabah ac karnina iki yemek kasigi zeytin yagi ictim ve 8tane kuru kayisi yedim sonra bende duzeldim bebegimde duzeldi,sizede tavsiye ederim.cok gecmis olsun.


Kayıtsız Üye
Oglum 13 aylik 3 haftatir burun akintisi var doktoruna gittik cigerlerde bisey yok dedi ilaclar hiç bir ise yaramadi

Okudunuz mu?  SİGARA ve ALKOL Kullanmakla İlgili Sözler (Sloganlar !)

Kayıtsız Üye
Merhaba simdi sitedeki yorumunjzu okudum.yazali 1 yil olmuş fakat ben yinede sormak istedim bebeğinizin gaz sorunu bittimi acaba bittiyse ne zaman bitti bende çok caresizim bu konuda yardımcı olursaniz sevinirim iyigunlwr


Kayıtsız Üye
Benimde oğlum 3. Haftasinda aglamaya başladı suanda 1ayligiz ve devam ediyor kolik olabilir dendi çok zor bu süreç sizin hala devam ediyormu nezaman bitti gaz şancimiz. Biz uyanikken hep ağlıyoruz hiç bir sekilde sakinlesmiyoruz mutsuz bir bebek

Okudunuz mu?  Muhammed Bin Abdulvahab Hazretleri

Kayıtsız uye
Biz de yaşıyoruz en son nurse harveys kullandık iyi geliyor inş ve kimyon tohumu suyunu içiyorum zeytin yağı ile masaj yapıyorum ağrısı varken kucağımızda tutuyoruz sakinleşiyor emzirirken de biraz dik tutuyorum gazı çabuk çıkıyor


Kayıtsız Üye
Bizde 6 haftalığız ve her gece saatlerce süren ağlamamız varr…metsil damla veriyorum ama etkisi çok az sürüyor.Napcami başka ne kullanacağımı bilmiyorum.çaresizlik bu olsa gerek😢

Okudunuz mu?  Cin neden intikam alıyor ve sorun ciddileşiyor?

Kayıtsız Üye
En şanssız anne benim herahaldeki kizim 9 aylık hala gaz sancısı full devam artik uykusuzluktan bittim tükendim onu saymıyorum.Kizim da rahat uyku uyuyamıyor bu gaz yüzünden ona üzülüyorum.
Bir yaşında düzelir diyorlar doğru mu acaba öyleyse 3 ay daha sabir der çekerim 😑

Okudunuz mu?  Oruç Kaza borcum var. Üç aylarda tutabilir miyim?

Kayıtsız Üye
Bizde ayni sorunu yasadik gaz sancisi 6 ay boyunca sürdü sürekli agliyordu.En sonunda ada cayi yagi çok ise yaradı anında etki saglıyor 1 kaç damla elinize sıkıp 2 dakika karnına 2 ser dakika ayaklarının altına masaj yapıyoruz çok etkili ise yarıyor


gaz sancısı için dua, bebeklerin gaz sancısı için dua, gazı olan bebeğe okunacak dua

Bu kategoride yer alan Bayburtlu Lokman Hekim Münir Bozkurt başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Yeni doğan bebeklerde gaz sancısı ve çözümü Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.