Anasayfa
9 Ağustos 2021, 9:45
Siyer
Yönetici

Necaşiye, İslamı, cahiliyyeyi, İslamın Hz İsaya bakışını anlatan sahabinin adı nedir?

Necaşiye, İslam’ı, cahiliyyeyi, İslam’ın Hz İsa’ya bakışını anlatan sahabinin adı nedir?

Hoca
Müslümanların Habeşistan’a hicret etmeleri Habeşistan’la ticari ilişkileri olan Kureyş’i rahatsız etti. Zira bu durum İslam’a yeni bir kıtada yaşama ve yayılma imkânı sağlıyordu. Bu sebeple Mekkeliler, bir elçiyi zengin hediyelerle Habeşistan Hükümdarı Necaşi Eshame’ye gönderdiler. Müslümanları geri getirmek üzere yola çıkan bu elçilerin karşısında Habeşistan Necaşisine, İslam’ı, cahiliyyeyi, İslam’ın Hz İsa’ya bakışını en güzel bir şekilde anlatan sahabinin adı nedir?
Cevap: Hz. Cafer b. Ebi Talib


Cevap: Necaşiye, İslam’ı, cahiliyyeyi, İslam’ın Hz İsa’ya bakışını anlatan sahabinin adı nedir?

AYSEN
hz cafer bin ebu talip parygamber efendimizin amcasının oğludur hz alinin kardeşidir bir gün hz ali ve peygamber efendimizi namaz kılarken gördü sordu öğrendi ve çok hoşuna gitti ve müslüman oldu

Bu kategoride yer alan İslama davet mektupları ile ilgili sorular ve cevapları başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Necaşiye, İslamı, cahiliyyeyi, İslamın Hz İsaya bakışını anlatan sahabinin adı nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.