Anasayfa
1 Kasım 2022, 18:18
Siyer
Yönetici

İlk vahiy gelince Peygamberimizi teselli eden kişi kimdir?

İlk vahiy gelince Peygamberimizi teselli eden kişi kimdir?

Hoca
Hz. Peygamber ilk vahyi aldığında büyük bir korkuya kapılmış, hanımı Hz. Hatice onu teselli etmiş ve amcaoğlunun yanına götürmüştür. Hz. Peygamberin başından geçenleri dinleyen kişi, O’na gelenin Hz. Musa’ya gelen Namusu Ekber( Cebrail ) olduğunu, kavminin onu yalanlayacağını ve yurdundan sürgün edeceğini bildirmiştir. Bu olaydan kısa bir sure sonra vefat eden bu kimsenin adı nedir?
Cevap: Varaka b. Nevfel


Cevap: Ilk vahiy gelince Peygamberimizi teselli eden kişi kimdir?

AYSEN
vahiy peygamberimize geliyor ve kendisini çok yoruyordu kolay olmayan bu olayı ilk yaşadığında hanımı hatice ile paylaşmış ve hanımıda onu amcasının oğlu varaka b nevfel e götürmüş teselli ve yardım görmüştür

Okudunuz mu?  Hayat Sadece Ahiret Hayatıdır

Peygamber Efendimize ilk vahiy geldikten sonra teselli eden kimdir

Bu kategoride yer alan Savaşın en kritik anında anlaşmayı bozan ve ihanet eden Yahudi kabilesi hangisidir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İlk vahiy gelince Peygamberimizi teselli eden kişi kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.