Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:14
missa01
Abone

Okulun önemi ile ilgili kompozisyon

Okulun önemi ile ilgili kompozisyon

Kayıtsız Üye
nolur okulun önemi ile illgili konpozisyon ama giriş gelişme ve sonuş bölümden oluşsun gelişme bölümü uzun olsunn


Cevap: Okulun önemi ile ilgili kompozisyon

Fetva Meclisi
Okulun önemi okulun amacı ile ilgili kompozisyon

Bir ülkenin ilerlemesi ve kalkınması, eğitim alanındaki başarısına bağlıdır. Toplum yaşamı hızla değişmekte, bilim ve teknoloji sürekli gelişmektedir. Bu nedenle insanların eğitimi daha da önem kazanmaktadır.

Okudunuz mu?  İrşad nasıl yapılır?

Okul; bize yaşamımızda gerekli olan bilgi, beceri, iyi alışkanlık ve davranışları kazandırır. Ailemize ve topluma yararlı bireyler olmamızı sağlar. Kendi ulusumuzla birlikte diğer ulusları da sevmeyi öğretir.

Okul, bizim iyi yurttaş olmamızı sağlar. Başkalarının duygu ve düşüncelerini anlamayı, onlara saygı duymayı öğretir. İyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan, yararlıyı zararlıdan ayırt edebilme bilinci kazandırır. Karar verebilme ve sorunları çözebilme becerilerimizi geliştirir.

Okullar yalnızca bilgi aktaran öğretim kurumları değildir. Bulundukları çevrenin bilgi ve kültür merkezleridir. Çevrede yaşayanlar, okulların etkinliklerine katılabilirler. Okullardaki kitaplık, spor salonu, laboratuar, işlik ve atölyelerden yararlanabilirler. Bu yolla okullar; çağdaş, lâik ve yenilikçi insan yetiştirmiş olurlar.

Okudunuz mu?  Allah Korkusu Yedi Yerde Belli Olur, Allah Korkusu nasıl Belli Olur?

Okul yaşamı yeni arkadaşlıkların kurulmasına olanak sağlar. Aynı dersliği, bazen de aynı sırayı paylaşan öğrencilerin arkadaşlıkları uzun yıllar sürer. Öğrenciler, bu arkadaşlık döneminde sevinç ve üzüntülerini paylaşırlar. Başka insanlara karşı da nasıl davranmaları gerektiğini öğrenirler.


Cevap: Okulun önemi ile ilgili kompozisyon

Kayıtsız Üye

Okumanın Önemi İle İlgili Kompozisyon örneği

Okudunuz mu?  Kötü Düşüncelere Tevbe Edilir Mi ?

İnsan için en etkili öğrenme yolu okumaktır. Okuyarak yetişmiş bir toplum başarılı ve güçlü olacaktır.

İnsan beyni okuyarak beslenir ve bilgiler güçlenir. Okuyan insanların farklı bakış açıları vardır. Kelime dağarcıkları yüksektir. Bilgi edinme istekleri vardır. Kitap okumakdüşünceleri besler ve güçlendirir. Tıpkı bir pusula gibi insana yol gösterir. Kitap okumayı sevenler genel kültür bakımından da üst seviyelerdedirler. Genel kültürtoplumca önemsenen ve saygı duyulan bir değerdir.

Okudunuz mu?  Hacet namazı ile mürşid isteme duası

Okumanın ne yaşı ne de zamanı vardır. İnsan isteği her zaman bir şeyler okuyabilir. Yeter ki okumayı gerçekten istesin. Birileri istedi diye ya da zorla kitap okunmamalıdır. Okuma hevesi ve isteği öncelikle insanın kendi içinde olmalıdır. Okumak için ille de beş yüz sayfalık bir kitabı bitirmek gerekmez bazen bir sayfa bile o kadar çok şey anlatır ki insana. Okumanın satırı sayfası gerekçesi olmaz. Okumanın bir gerekçesi olacaksa eğer o da okumak olacaktır.

Okudunuz mu?  Cep telefonunda ölmüş akrabanın resmini taşımak günah mı?

Okuyan insanlar dünyayı ve olayları farklı bakış açılarıyla değerlendirebilirler. Konuşurken ya da yazarken fazla zorlanmazlar. Çünkü kelime hazneleri çok geniştir. İnsan okuduğu her kitaptan ya da yazıdan ne kadar yeni kelime öğrenirse bilgi havuzu da o kadar dolu olur. Bu havuzu doldurmak bizim elimizdedir.

Okudunuz mu?  İnşAllah Dememek Dinden çıkarır Mı?

Okumanın bizlere sayısız faydası vardır. Önemli olan bunun değerini bilmektir. Bacon’un da dediği gibi Okumak bir insanı doldurur konuşmak hazırlar yazmak ise olgunlaştırır.


Yeni okul günü

Matematik
Okul bir insanın gelişmesini sağlar insan ne kadar kendini geliştirirse Vatanına ve milletine o kadar hayırlı olur ve okulu da o kadar sever

Okulu sevmek keşişinden kişisine değişir, eğer dersi ne kadar seviyorsanız o kadar mutlu gelirsiniz okula ama eğer ne dersi, ne okulu nede öğretmenlerinizi sevmiyorsanız okuldan o kadar nefret edersiniz. Bir insan kendi geleceği için okur ve kendine bir hedef koyar o eğer koydu hedefi kendinde benimsemişse o hedefine ulaşmak için elinden geleni yapar. Ama küçücük olsa bile benimsememişse o koyduğu hedef onun için bir hiçtir ve hayatta hep kaybeder.

Okudunuz mu?  Abdest duaları diyanet

Yani diyeceğim şu okulu ne kadar severseniz ve bağlı olursanız o kadar başarılı olursunuz.


Kayıtsız Üye
Dediğimiz gibi okul Çok önemlidir


Kayıtsız Üye
evet okul çok önemlidir eğer ona saygı duymuyorsak yani öğretmenlere,müdüre,abilerimize,ablalarımıza çok sagılı davranmalıyız


Kayıtsız Üye
OKULUN ÖNEMİ
Okul bir çocuk için herşeydir . Çocuk sabah kalkar okula gider eve gelir bu haftanın beş günü böyle gider .okulda ne yaşandığı çok önemlidir .eğer bir çocuk okulda öğretmenleriyle yada arkadaşlarıyla sorun yaşarsa o çocuk için okul zehir gibi gelir. Ama eğer öğretmenleriyle ve arkadaşlarıyla çok iyi anlaşırsa okul onun için eğlence merkezi gibi görünür . Dersleri daha istekle dinler . Okulda verilen dersler ve bilgiler Bizim hayatımızda en beklemediğimiz anda bile işe yarayabilir . İlerde meslek sahibi olabilir . Belki bir astronot olup yeni bir gezegen keşfedebilir . Belki bir doktor olup kanserin tedavisini bulabilir . okul bir çocuğun bütün hayatını etkileyebilir . Bazen yeni bir dil öğrenmesine . Bazen önüne çıkan bir problemi çözmesine , empati kurabilmesini sağlar .

Okudunuz mu?  Boşanma dilekçesini imzalamak nikahta talak gider mi

Kayıtsız Üye
Evet okul çok önemli ve değerli


okul ile ilgili kompozisyon, okulun önemi ile ilgili kompozisyon, okulla ilgili kompozisyon

Bu kategoride yer alan Denize Bakmak , Seyretmenin Sevap Olduğu İle İlgili başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Okulun önemi ile ilgili kompozisyon Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.