Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:14
missa9
Abone

Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir?

Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir?

Kayıtsız Üye
Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir?


Cevap: Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir?

Ercan
Hanım sahabenin adını bulamadım. Ancak ensardan bir kadın diye geçiyor çoğu yerde.

Okudunuz mu?  Evli bir adamla ailemden izinsiz imam nikahı yapsam günah mıdır

Resûl-i Ekrem bazan şaka da yapmış, fakat yaptığı latifelerde ölçülü davranıp doğruluktan ayrılmamıştır. Kendisine gelen yaşlı bir kadın: Ey Allah’ın Resûlü! Beni Cennete koyması için Allah’a dua et dedi. Hz. Peygamber, Ey filanın annesi! Yaşlılar Cennete giremez buyurdu. Kadın ağlamaya başlayınca: Ona haber verin, o yaşlı haliyle Cennete giremez… (Tirmizî, eş-Şemâilü’l-Muhammediye, Beyrut, ts. s. 122) diyerek kadını teselli etmiştir.

Okudunuz mu?  Resmi nikah ile boşanıp tekrar resmi nikahı kıymak Dini nikaha zarar gelir mi?

Diyanet.gov.tr


Cevap: Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir?

cihad38
Tirmizi’nin Hasan-ı Basri’den mürsel olarak yaptığı rivayet ise şöyledir: Bir gün yaşlı bir kadın resulullah’ın yanına geldi ve Ya Resulellah! Allah’ın beni cennete koyması için dua buyur! dedi. Hz. Peygamber: Yâ ümme Fülan (ey falancanın anası)! Şu bir gerçek ki yaşlılar cennete gitmezler buyurdu. Bunun üzerine kadın ağlayarak çıkıp gitti. Kadın gidince, Resulullah: Gidin ona söyleyin ki, kendisi yaşlı haliyle cennete girmez. Nitekim Allah (mealen) şöyle buyurdu: Biz o kadınları, yepyeni bir yaratılışla yarattık. Böylece onları bakire kızlar kıldık. (Vakıa, 56/35-37) (Tirmizi, Şemail, Beyrut, ts., s.144)

Okudunuz mu?  Sarmaşık Bakımı nasıl yapılır?

Bu hanımın ismi rivayetlerde zikredilmemiştir. Bununla beraber, bazılarına göre bu kadın Hz. Peygamberin halası Safiye’dir. (bk. Tirmizi, Şemail, a.y -bir ta’li

Bu kategoride yer alan Mizan ve amel defteri nedir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Peygamberimizin yaşlılar cennete giremez diye şaka yaptığı hanım sahabi kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.