Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:14
Namaz
Abone

Namazda nas suresi tek okunur mu?

Namazda nas suresi tek okunur mu?

Kayıtsız Üye
Namazda nas suresi tek okunur mu namaz kılarken sadece nas suresini okusak olur mu ?


Cevap: Namazda nas suresi tek okunur mu?

Fetva Meclisi
Namazda zammı sure okumanın hükmü

Fâtiha`ya ilâveten kısa bir sûre veya buna denk üç kısa âyet yahut da uzun bir tek âyet okumak vaciptir. Buna zamm-ı sûre denir. Zamm-ı sûre, farz namazların sadece ilk iki rek`atinde olur. Nâfile namazlarda ise, bütün rek`atlarda Fâtiha`ya ilâveten sûre okunur. Diğer mezheblerde zamm-ı sûre sünnettir.

Okudunuz mu?  Sabah namazı kılınmadan Cuma namazı kılınabilir mi?

Yorum: Namazda nas suresi tek okunur mu?

Kayıtsız Üye
İyi günler,Nas suresi ile iki rekat namaz kılınabilir mi? Yani ilk rekatta ilk üç ayet, İkinci rekatta son üç ayeti okuyarak kılabilir miyiz.


Yorum: Namazda nas suresi tek okunur mu?

arifselim
Hayırlı günler. Evet o şekilde de namaz kılınabilir. Eğer biliyorsa kişi iki kısa sure veya en az o uzunlukta başka ayetler okumalıdır. Ama yinede bu şekilde okuyan namaza bir sakıncası yoktur.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken akıntı gelirse abdest bozulur mu

Kayıtsız Üye
Hayırlı günler benim bir sorum olacaktı bizim.hocamiz teravih namazında 1. Rekat felak 2. Rekatta nas okuyup 3.rekat elem 4. Rekatta Kureyş okuyor nas süresinin arkasına okumasi normalmi acaba hayırlı günler olsun


mum
Hocanın 4 rekatlı kılması bile hata, diyanet kesin yasakladı her imam ikişer rekat kılmak zorundadır yanlış yapıyor.
Kıraat fil, kureyş, felak ve nas şeklinde olmalıydı.

Okudunuz mu?  Cenabetken cuma namaz kılmak

Kayıtsız Üye
Merhaba hocam ben yeni namaza başladım namazda surelerin sıralı okunması gerektigini bilmiyordum her kıldıgım namazda aynı sureleri okuyarak kıldım namazlarımı 1.rekatta subhaneke+fatiha+kevser 2.rekatta yine aynı secdede otururkende fatiha+ihlas+rabbena her namazda aynı şekilde kıldım bu yanlışmı yanlışsa nasıl düzeltmeliyim sıralı duaları internetten baktım buldum ama nasıl yapıcam her rekatta sırasına göre ayrımı okuycam unutursam karıştırırsam baştanmı alıcam nasıl olucam yardım ederseniz açıklayıcı yazarsanız sevinirim iyi günler

Okudunuz mu?  Peygamber Efendimizin Hadislerinde Namazın Önemi (Vaaz)

ACİLSERVİS
Sıralı okumak farz değildir kıldığın namazlar geçerlidir. Kuran surelerini sırası ile araştır forumda namaz için kısa surelerde bulabilirsin. Öğrendikten sonra sıraya uyarsın bu sünnettir. Uymasan da namazın bozulmaz.
Arama için Süre isimleri Kur’an sıralamasına göre cümlesini kullanabilirsin.


namazda felak nas okunur mu, 4 rekat sünnet namazında ikinci rekatta nas suresi okunur mu, nas ve felak sureleri namazda okunur mu

Bu kategoride yer alan Cemaatle namazda sessiz ve sesli kıraat hakkında bilgi verirmisiniz? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Namazda nas suresi tek okunur mu? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.