Anasayfa
9 Mayıs 2021, 0:25
sizden09
Abone

Üniversitede namaz kılmak

Üniversitede namaz

Semi Kaymak
Kardesler,

Almanyada yasayan bir gencim. Namazi mutlaka hep kilmaya calisiyorum. Yalniz namaz üniversitede ders zamanina dek gelmiyor. Ben yinede namaza zamanimi buluyorum. Bunun için tüm üniversiteyi gezip bos, ders olmayan bir oda arayip orda namazımı kiliyorum. Bazen bana baskalari dek geliyor, ve cekip gidiyorlar. Fakat namaz kildigimdan dolayi, bir gün birileriyle tartismaktan endiseleniyorum. Öte yandanda namazsiz yapamam. Üniversitede hiç kimsenin göremiyeceyi, cekilebilecek hiç bir yer yoktur malesef. Inanci olmayanlarin’da pekde hosuna gitmiyor namaz kilanlar. Hergün Allahima dua ediyorum, beni en doğru yolu iletmesi için. Sizin fikriniz ve düsünceniz nedir?

Okudunuz mu?  Tesettürlü bir bayanın geçerli bir mazeret nedeni ile eşofman giymesi caiz midir?

Selamlar


Cevap: Üniversitede namaz

anelka_1907
Aleykumselam kardeşim;

kısa ve öz söyleyeceğim… Sen yanlış yolda olanlarla yürüyeceğine, yanlış yolda olanlar seninle doğruyu bulsun.
devam…

selametle.


Cevap: Üniversitede namaz

anzerbali
Allah kabul etsin seninle bu yüzden tartisacak olanlar olursada Allah’a haval et tartismaya girme allah-in selameti üzerinde olsun Allah namazlarini kabul etsin …


Üniversitede namaz kılmak

EvrenKalkar
Kardesler,

Bir sıkıntım var sizinle paylasmak isterim. Ben bir namazı kilamadigim zaman çok üzülüyorum icim yaniyor, mutsuz oluyorum. Almanyadan geliyorum. Fakat üniversitede, uygun, kimsenin göremiyeceyi namaz kilma yeri yok. Kilmak istesem, herkezin gelip gectigi bir yerde kilmak zorundayim. Fakat icime sürekli bir korku sariyor, beni yine birisi görürse diye. Fakat namaz farzdir ve dünyayi Allah yaratii, her yer mesciddir diyorum. Fakat korku gitmiyor, birileri gördügü zamanda ürperiyorum. Namazi vaktinde kilmayip, bu nedenle dolayi bir saat sonra kildigimda bu günahmi olur? Bana yardim edin

Okudunuz mu?  Bela üstüne bela geliyor mutluluk yokmu bana

ertuna
eğer namazı geçiktirip kılmayı söylüyosan günah olmaz ama öğleyi ikinde vaktinde kılmak gibi bişeyse günah olur
Namaz farz dır sen ibadetini yapıyorsun birisinin görmesi seni etkilememeli belki bidaha hiç görmeyeceğin insanlar ve düşünceleri için namaz ını kazaya bırakma utanılcak bir iş yapmıyorsun gösteriş için diyorsan sen namazını Allah için kıldıktan sonra nerde kılarsan kıl gösteriş olmaz.

Okudunuz mu?  Dişe kaplama yapmak benim için zaruret sayılır mı?

EvrenKalkar
Bugün mesala sadece ögle namazı vaktinde sadece ögle namazının farzini kilip, gecmis kacirmis oldugum ögle namazının kazasini kilamadim. Icim çok yaniyor, çok huzursuzum. Allahim beni nasıl affedecek bilmiyorum. Huzuruna nasıl cikacagimi bilmiyorum. Ona ne söyleyeceyimi bilmiyorum. Ondan nasıl af dileyecegimi bilmiyorum. Perisanim.

Bana sen Benim için ne yaptin diye sorarsa, ben ne derim. Elim bos geldim diyemem. Ne diyeceyim ben Ona. Kabirde ben nasıl cevap vereceyim?

Okudunuz mu?  Karşı Cinsle Kötü Niyetli Olmadan Arkadaşlık Kurmak

seniseviyorum
Ah kardesim su okul universite derken yakiyoruz ahiretimizi… Bende Norvecte kalıyorum okuyorum ve cogu zaman namazlarim kazaya kaliyor. Rabbim bana sordugunda: Ben dunyevi kazanc için okula gittigim için boyle oldu. Senin diledigine riziki hesapsiz verdigini bilmeme ragmen yaptim bunu.. Bile bile.. mi diyecegiz??? 🙁 :/ Hep cuzi irademizi yanlis kullandigimiz için oluyor bunlar.. Cok zor durummm offff Rabbim yardımcımiz olsun!!


EvrenKalkar
"seniseviyorum" kardes,

Zorda olsa bunu yapmaliyiz. Kim ne derse desin, kim görürse görsün. Isterseler gelecekte magsimizi / paramizi kessinler. Nolucak sanki? Ucunda ölüm yok ya. Üzerimize bir emirdir, farzdir. Bu isi yapicagiz ve Allah bize yardim edecek süphesiz. Öldükten sonra ilk sorulacak sey namazdir. Eger o soruda cevap veremssek iste o zaman halimiz yaman. Bu yüzden, su gecici dünyevi seylerin ugruna ebedi saadetimizi riske atamayiz. Allah bizden insAllah razı olsun.

Okudunuz mu?  Vesveden yoruldum

csa01
Soruyu soran arkadaş bende senin yaşadığın gibi bir sorun yaşadım. Namaz kılarken burası milli eğitim sürekli gelen giden olur namaz kılacak yer problemi yaşarız bu esnada beni hep korku sarar ya biri görürse ya ne bilim tedirgin oluyorum. Bu tedirginlik nedir bilmiyorum ama huzursuzum biri görecek diye namazı bozacak bil oluyorum. Değerli hocalarım bu neden kaynaklanıyor. Yani bu tedirginlik nedir.

Okudunuz mu?  Sevdiğini Allah için sevmek (soru)

EvrenKalkar
csa01 kardes,

Ask kolay deyildir. Biz Allahi seviyoruz, yoksa namaz kilmaya bu kadar önem vermezdik. Ask ise sadakat ister. Eger Allahi seviyorsak, herseye katlanmak zorundayiz. Bu baslangicta zor bile olsa. Baslangic hep zordur. Ama zorluk olmasa, askin ne anlami olur, ne deyeri olur. Allah korkusu baska korku ve endiselerin üstünde olmali, agir basmali. Cünki herseyi yoktan var eden ve yöneten Odur. Kim ne der, beni kim görür düsüncelerini bir yana yitelim. Daima sansimizi zorlamaliyiz. Is hayatina girmeden önce, isyerini iyi sec. Basdan namaz kilman gerektiyini’de arz eyle. Sadece bu sart altinda, ise basliyabileceyini dile getir. Hicbir is ve menfaat için, ebedi ahiret mutlulugumuzu hice sayamayiz. Ömür umdugumuzdan ve tahmin ettigimizden çok daha yildirim hiziyla akip gidecek. Ne kadar ömrümüz var? Iste orasi mechul, kaderimizde yazili, ve her an söz konusu. Her zaman bir ayagimiz kabirdedir. Ölüm sadece sac telinden daha ince bir perdeden ibaretdir. Bu perde her an yirtilabilir ve gercek apacik önümüze cikabilir.

Okudunuz mu?  Bilmeden istemeden şarap içmek, haram yemek

Mrks_
18 Yaşındayım, yaklaşık 1 ay sonra Üniversiteye başlıcam korktuğum, çekindiğim bazı şeyler var ben yaklaşık 3 senedir iyi kötü namazımı kılmaya çalışıyorum, ama üniversiyede namaz kılmaya çekiniyorum sizinde bildiğiniz gibi üniversiteli erkek öğrenciler pek fazla islama bağlı, imanlı bir gençlik yok beni yargılamalarından çekiniyorum cemaatçi, fetullahçı, şeriatçı diye… Gençliğin verdiği çahillikle yaşıtlarım ve ben dahil sanki hiç ölmeye çekmiş gibi yaşıyoruz bu dünyaya çok bağlıyız…
Allahım işAllah benim kafamda ahlaklı beni haramlardan alı koyacak iyi arkadaşlar nasip eder amin…
İçim gerçekten daralıyo biliyorum bazılarınıza göre çok küçük bir dert ama herkeze gücü yettiğince dert bana bu bile fazla geliyo…
Herkesin derdi farklı benimde bu işte sizden hayırlı bir arkadaş için dua istiyorum..
Allah razı olsun.

Okudunuz mu?  Dinimi öğrenmek istiyorum ama utanıyorum

bbgbbg
Kardeşim sıkıntı yapma bende üniversite öğrencisiyim.Üniversiteye gidince en yakın camiye sürekli git orada kendin gibi namaz kılan üniversiteliler bulursun inşaAllah.Ayrıca çekinme kimseden onlar çekinsin.Namaz kılmayan onlar.Edebinle adabınla güvenilirliğinle dini yaşantınla derslerinle diğer öğrencilere örnek bir müslüman olmak senin görevin.Allah(azze ve celle) yardımcın olsun kardeşim.

Okudunuz mu?  Eşim söz verdi o şartla evlendim sözünü tutmuyor ne yapmalıyım.

üniversitede namaz kılmak, Universitede namaz

Bu kategoride yer alan Namaz sonrası okunacak dua ve tesbih başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Üniversitede namaz kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.