Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:45
sizden94
Abone

Teflon tava kullanmak caiz mi?

Teflon tava kullanmak caiz mi?

ertuna
Çizilmiş teflon tava kullanmak caiz midir ?


Cevap: Teflon tava kullanmak caiz mi?

cihad38
Kansere yol açan etkenler ile ilgili bilgi veren uzmanlar çizilmiş teflon yüzeyli ev gereçlerinin akciğer kanserine yol açtığını belirterek, "Evlerde kullandığımız teflon ürünlere çok Dikkat etmeliyiz. Çünkü çizilmiş teflon yüzeyli tava ve tencereler kansere neden olan ‘Aspestois’ bakterisini içeriyor. Bakteri vücuda girdiğinde akciğer kanserine yol açabiliyor" diyorlar OKUDUĞUM yazılarda bu konunun uzmanları böyle söylüyorlar
ve bizde kullanırken çizmemeye dikkat edelim ve tahta kaşık ve çatal gibi çizmeyen mutfak gereçleri ile kullanmamız öneriliyor ve teflon kullanırken sağlıgımız için çok dikkat etmeliyiz.

Okudunuz mu?  Saç boyama meselesi

dinimizde müslümanın tedbirsiz davranması,malını ve canını tehlikeye atması veya zarar vermesi yasak olduğundan yukardaki açıklamaya göre caiz değildir denilmeli çizik teflon tava için. ama ne bu araştırmayı yapanları ne de çizik tava yüzünden kansere yakalananları duymadım bilmiyorum.

ama imkan varsa çizilmiş,eskimiş tavaları kullanmamak daha sağlıklı gibi.

Okudunuz mu?  Günah olduğunu bile bile harama bakıyorum

Cevap: Teflon tava kullanmak caiz mi?

Ahmet Hoca
Teflon Tavaların ne gibi zararı var anlamadım
içerisindeki zararlı madde nedir?


Cevap: Teflon tava kullanmak caiz mi?

cihad38
< içerisindeki zararlı madde nedir >
< kansere neden olan ‘Aspestois’ bakterisi >
Aspestois nedir;

Okudunuz mu?  Bulunan para sadaka verilir mi?

Bir doğal silikat Minerali olan asbestin ısıyı iletmemesi yüzünden insanlar ile birlikteliği eski çağlarda başlamıştır. On dokuzuncu yüz yılın ikinci yarısından sonraki endüstri devriminde, ısı, elektrik, sürtünme ve Asitlere dayanıklı olması yüzünden bir çok işyerlerinde kullanıldığı için sihirli mineral olarak anılırken, yirminci yüz yılın ikinci yarısından sonra karsinojenik olması ortaya çıkınca, ismi öldürücü toz olmuştur.

Okudunuz mu?  Haram İşlerken Ölmek

Ahmet Hoca
Karsinojen sağlık teriminin açıklaması: Kanser oluşumunu harekete geçiren bir madde.

Konu hakkında bilgi için teşekkür ederim.


ertuna
sonuç olarak yiyebilirmiyiz ?


S-a-b-i-h-a
böyle bir kısıtlama yok elbette caiz sağlık açısından sorarsanız her şey kanserojen madde içeriyor günümüzde zaten :)sonuç olarak yiyebilirsiniz

Bu kategoride yer alan Nikahı bozmak ayrılmak istiyorum başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Teflon tava kullanmak caiz mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.