Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:15
missa9
Abone

Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar?

Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar?

Kayıtsız Üye
Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar?


Cevap: Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar?

Hoca
< Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar? >

"Komadayken ahiretin perdeleri açılır!"

Okudunuz mu?  Kasten kötü düşünmek günah mıdır helal mıdır ?

Nihat Hatipoğlu koma diye tercüme ettiği sekerat haline girmiş bir insanın gözleri önünde ahiret perdelerinin açıldığını, kişinin cennet ve cehennemden hangisine gideceğini göreceğini öne sürdü

Sabah gazetesinin Ramazan sayfasında Nihat Hatipoğlu yine ilginç bir iddia ortaya attı. Prof.Dr. Hatipoğlu, bugünkü yazısının bir bölümünü ‘sekerat’ konusuna ayırdı ve "İnsanın ölüme yakın olduğu anlarda, dünyaya ait kapıları kapanırken, ahiretin perdeleri açılır. Kişi, cennet ve cehennemden hangisine gideceğini görür. O anda her şey yavaş yavaş matlaşır." diye yazdı.

Okudunuz mu?  Maddeler halinde hicretin nedenleri

Nihat Hatipoğlu’nun yazısının işte o bölümü:

HEP merak etmişizdir. Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar? Ölüme yakın olan o anda, dünyaya ait kapılar yavaş yavaş kapanır ve ahiret alemine ait perdeler açılır. Kişi cennet veya cehennemden hangisine gideceğini görür. Bazı kişilerde görülen telaş hali, bazı kişilerde görülen rahatlık hali de bu gördüklerinden kaynaklanmaktadır. O anda her şey yavaş yavaş matlaşır. Kişi siyah veya beyaz bir ışık görür. Bir sahabe vefat ederken, Hz. Peygamber’e (s.a.v.), "Ey Allah’ın Resulü! Siyah bir ışık görüyorum" dediğinde, efendimiz dua etmiş ve siyah ışık uzaklaşmıştır. Kişi ölmek üzereyken ölüm meleğini görür. Mümin kişi ölüm meleğini güzel bir surette görür. Zalim ve imansız kişi ise ölüm meleğini en korkunç haliyle görür. Kişinin canı, boğazına yanaşınca (Nisa, 18) o anda bir şey yapamayacağını anlar ve elleriyle ayakları birbirine karışır.
iktibas dergisi

Okudunuz mu?  Sevdiğinin üzerine yemin etmek zararlı mıdır?

komadaki insan ne hisseder, sekerat hali, koma halinde ne hissedilir

Bu kategoride yer alan Milli ve dini bayramların farkı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sekerat, yani koma halindeyken kişi neler görür, neler yaşar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.