Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:53
sizden93
Abone

Şirk affedilir mi?

Şirk affedilir mi?

Kayıtsız Üye
Şirk affedilir mi? kısaca soruma cevap verir misiniz ne yapmalıyım?


Cevap: şirk affedilir mi?

Ercan
Allah (c.c), kendisine şirk koşanı affetmeyeceğini Kuranda açıkça belirtmiştir.

Şüphesiz Allah, kendisine ortak koşulmasını asla bağışlamaz. Bunun dışında kalan (günah)ları ise dilediği kimseler için bağışlar. Allah’a şirk koşan kimse, şüphesiz büyük bir günah işleyerek iftira etmiş olur. ( Nisa 48 )


Şirk günahı affedilir mi?

BurakDündar
Merhaba beni ben yapan İslamiyet yolundan uzaklaştım büyük günahların nerdeyse hepsini işledim ve şirk işlemiş olmaktan korkuyorum şirk günahının affı mümkünmüdür

şirk günahı nasıl affedilir


Cevap: Şirk günahı affedilir mi?

mum
Tövbe bütün günahları siler yeter ki insan bir daha işlemeyeceğine Allah’a söz versin.
Samimiyet şarttır.

Okudunuz mu?  Ben şirke girmek istemiyorum ama düşündüklerim yüzünden girmiş olabilirmiyim?

Kayıtsız üye
Elbette şirk günahı affedilir. Kuran’da şirki affetmem buyurması müşrikleri yani şirk üzere imansız ölenleri affetmem demektir


Kayıtsız Üye
Allahu teala merhametlilerden daha merhametli,zekilerden daha zeki, güçlülerden daha güçlüdür. Şirk iman edip tevbe edince silinir.


prokado
-Ümmetinden kim Allah’a şerik (ortak) koşmadığı halde ölürse, Cennet’e girer . Müşrik bir aileden doğan kişi ailesi tarafından müşrik olarak yetiştiriyor ,sonra iman edip tevbe edince şirk günahından kurtuluyor, bunu anladım ama Müslüman bir ailede müslümanca yetişmiş sonrada kendi istiyle Allah a ortak koşanın durumu nedir ? Bu kişininde tevbesi kabul olurmu ?


NuN
Tövbesi kabul olamayacak hiç kimse hiç bir günah yoktur.
Bu islamın temel prensibidir.


Kayıtsız Üye
Allah her şeyi affeder fakat şirki affetmez diyorlar.Şirk işleyenin geri dönme şansı yok mu?

Okudunuz mu?  Ayağımda sargı var nasıl gusül alacağım?

Şema
< Şirk işleyenin geri dönme şansı yok mu? >
İnsan Rabbine karşı samimice tövbe etsin, günahından dönsün ve bir daha yapmayacağına söz versin AFFEDİLMEYECEK HİÇ BİR GÜNAH YOKTUR


Kayıtsız Üye
Selamın aleyküm. Allah a şirk koşmak affetmeyeceği tek günahtır bunu biliyoruz yalnız diğer günahlarından tövde eden kişi inançlı bir kişidir Allah a şirk koşmaz ben bunu anlamadım yani mümin olan bir insanın bilmeden şirk koşma gibi bir durum söz konusu mu yüce Allah kendisine şirk koşulması dışında bütün günahları affedebileceğini söylerken ne demek istemiştir?


vel Fecr
ve aleyküm selam,
Allah’a şirk koşmaktan Allah’a sığınırım haşa,

şimdi 2 türlü şirk olarak bakarsak 1.direk Allah’a direk şirk koşmak ( haşa ) 2. gizliden şirk koşmak.

Okudunuz mu?  Muharrem ve aşure ayı ne zaman bitiyor?

1.sinde zaten firavun gibi düşün bile bile inkar ediyor ve Allah teala bunları affetmeyeciğini bildirmekte.
2. olarakta örnekle açıklamak gerekirse, bir ibadet konusunda siz kendi kafanıza göre karar veriyorsunuz ve ibadetinizi o şekilde yapmaya devam ediyorsunuz halbuki o ibadet ile alakalı kuran ve sünnetle sabit net deliller var. sizin burda yapmanız gereken kuran ve sünnete uymak gerekirken kendi kafanızdan delil uydurmanız. burda haşa Allah ve rasulune karşı gizli bir baş kaldırış isyan durumu var. siz bu konuda tevbe edip kuran ve sünnete uyarsanız, tevbe kapıları her zaman açık olan, tevvab olan rabbim affı mağrifet eyler inş.

bu bahsettiğim örnekti, burda şirki iyi ayırt edebilmek gerek.

hayatımızda islam meselesi geldiğinde kuran ve sünnet dururken hevamıza göremi kuran ve sünnete göremi karar veriyoruz iyi tespit edebilmeli ve hayatımıza sokmalıyız inş.

Okudunuz mu?  Kumayı kabul etmeyen dinden çıkar mı?

Kayıtsız Üye
Kendi hayamıza göre derlen ne demek biraz açarmısınız mesela ben namaz kılarken bildiğim 2 sure ve 1 dua var her rekatta bunları okuyorum son oturuşta Allah’a dua ediyordum kendi dilim de isteklerimi söylüyordum ve bu doğru değilmiş öğrendim doğru olanı tam anlayamadım iyice araştıracağım bunu tam araştırıp öğrenmeden bir sonraki namaz kıldığımda şirke mi giriyor?


bbgbbg
Yok hocam siz bilmediğiniz için yapamıyorsunuz.Bilmediğiniz için öğrenene kadar namazı bırakacak haliniz yok.Hızlı bir şekilde öğrenmeye çalışın.Ayrıca Allahu alem böyle bir durumda şirke girilmez zaten.Üstteki arkadaşın bahsettiği kendi kafanızdan dine ibadet sokmak yani bid’at.İnternette bid’at nedir vs. gibi aratırsanız bir sürü video,yazı vs çıkar karşınıza.

Okudunuz mu?  Ahir zamana girdik mi?

vel Fecr
< Kendi hayamıza göre derlen ne demek biraz açarmısınız mesela ben namaz kılarken bildiğim 2 sure ve 1 dua var her rekatta bunları okuyorum son oturuşta Allah’a dua ediyordum kendi dilim de isteklerimi söylüyordum ve bu doğru değilmiş öğrendim doğru olanı tam anlayamadım iyice araştıracağım bunu tam araştırıp öğrenmeden bir sonraki namaz kıldığımda şirke mi giriyor? >
bilmediğimizden mesul değiliz ama bir müslümanda bilmediği bir meselede biliyormuş gibi hareket etmemeli. ya bu böylede olur dememeli, o mesele hakkında kuran ve sünnete bakmalı. mesele kuran ve sünnette nasıl ise ona uymalı.

şimdi namaz kılmamız gerektiğini nereden biliyoruz islamın şartından ve ayetlerden.
peki ben nasıl namaz kılacağımı nerden öğreneceğim ? rasulullah efendimiz sav.’den. onuda hadis kaynaklarından öğreneceğiz.

Okudunuz mu?  Kaza namazı hızlı kılmak

kuran ve sünneti sürekli takip etmeliyiz.
kuranı kerimde dosdoğru namaz kılın ayeti vardır ama kılınış şeklini Aleyhisselamdan öğreniriz.

bu mesele ile alakalı size düşende namazı nasıl kılmak gerektiğini öğrenmeniz.


Kayıtsız Üye
Bana kısaca nasıl kıymam uygundur anlatır mısınız Allah rızası için araştırdım fakat aklım karıştı peygamber efendimizin sürekli yapmadı şeylerde anlatılmış o biraz kafamı karıştırdı yani her kaynakta aynısı yazmıyor bütün namazları kılmak için hangi dua ve sureleri öğrenmeliyim? İsim olarak yazın lütfen birde nafile namaz kılarken (vakit namazları dışında fazladan içinden geldiği için) dilediğin gibi kılmanın sakıncası var mı mesela her rekatta aynı sureleri okumak şehadet getirmek son oturuşta kendi isteklerini türkçe dua etmek. Allah razı olsun ben böyle biliyorum diyip kılmak hoş olmaz farklı kaynaklara bakıncada kafam karıştı.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre etil alkol dışındakiler(örneğin metil alkol ve setil alkol) necis midir namaza engel midir?

vel Fecr
Örnek sabah namazı;

imsak vakti ile güneş doğma vakti arasındaki zamanda kılınır. önce 2 rekat sünnet sonra 2 rekat farz olarak kılınır.

1- abdest alınır
2- 2 rekat sünneti kılmak için niyet edersin.
3- kıbleye yönelip Allahu ekber diyerek namaza durursun
4- subhaneke, euzu besmele , fatiha ve bir sure okursun.
5- rukuya ardından secdeye gidersin. ( buralarda demen gerekenleri bulabilirsin )
6- 2.rekata kalktığında subhaneke okumayıp direk fatiha ve zammı sure okursun. (4 rekatlı farz namazlarda 3. ve 4. rekatlarda zammı sure okumazsın).
7- 2. rekatta secdeye gittiğinde secdeleri yaptıktan sonra kalkmayıp oturursun ve Tahiyyat, salli barik ve rabbena dualarını okuyup selam verip namazı bitirirsin. ( 4 rekatlı namazlarda, tahiyyat okuyup kalkarsın ve 4 rekatta oturup, tahiyyat, salli barik ve rabbena dualarını okuyup selam verirsin.

Okudunuz mu?  Türkçe kuran okumak kuran okuma adabı

fazla detaya girmeden kısaca bu şekildedir.

Namazı için Başlangıç Sureleri;
Fatiha
Felak, Nas, İhlas ve Kevser

Namazı bilmen için gereken dualar;
subhaneke
Ettahiyatu
Allahumme Salli ve Barik
Rabbena

bu dua ve sureleri şuan bilmiyorsanda, namazını gene kıl inş. besmele çek gene kıl. geriye gereksiz kaza namazı bırakma. bilerek namaz kılmamanın çok büyük günahı vardır. en yakın zamanda öğrenirsin inş.

ilave notlar;
– hangi namaz kılınacaksa o namaza niyet edersin.
– subhaneke ilk rekatta okunup diğer rekatlarda okunmaz.
– ilk rekatta fatihadan önce euzu besmele ile başlayabilir sonraki rekatlarda fatihadan önce sadece besmele çekebilirsin, euzuda çeksen olur ama ağırlık bu şekildedir.
– 4 rekatlı farzlarda 3 ve 4. rekatta fatihadan sonra zammı sure okunmaz. akşam namazının 3.rekatındada okunmaz.

Okudunuz mu?  Tesettüre girip tekrar açılmak

biraz uzun oldu ama bir kere uygularsan aslında çok basit olduğunu göreceksin.


mum
< mümin olan bir insanın bilmeden şirk koşma gibi bir durum söz konusu mu >
Elbetet hem müslüman hem müşrik olanlar vardır mesela riya yapanlar gibi

Şİrk konusu çok geniştir burada okuyabilirsiniz: forumduasi.com/misafir-sorulari/213523-sirk-nedir-ve-sirk-cesitleri-nelerdir.html


mutsuzbirkul
Dostlarım ben pişmanım çünkü lol oynarken karşı rakibin çok güçlendiği için ilah olmuşsun dedim defalarca ve yaşım 14 çok pişmanım dediğim de şirk olup olmadığını bilmiyordum ve çok pişmanım kalbim daralıyor ve af diliyorum Rabbim beni bağışlar mı ?


vel Fecr
< Dostlarım ben pişmanım çünkü lol oynarken karşı rakibin çok güçlendiği için ilah olmuşsun dedim defalarca ve yaşım 14 çok pişmanım dediğim de şirk olup olmadığını bilmiyordum ve çok pişmanım kalbim daralıyor ve af diliyorum Rabbim beni bağışlar mı ? >
rabbimizin affının sınırı yoktur önemli olan senin samimi bir tevbendir.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin eşi Hz. Sevde mi yoksa Hz.Sude mi yoksa ikisi de mi.

şirk affedilir m

Bu kategoride yer alan Gusulde su yutmak başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Şirk affedilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.