Anasayfa
9 Nisan 2023, 16:38
missa91
Abone

Hz.Muhammedin Aile Bireylerinin Soy Ağacı‎

Hz.Muhammedin Aile Bireylerinin Soy Ağacı‎

Kayıtsız Üye
Hz.Muhammedin Aile Bireylerinin Soy Ağacı‎


Cevap: Hz.Muhammedin Aile Bireylerinin Soy Ağacı‎

Darusselam
Hz Muhammedin annesi babası çocukları ve diğer aile fertlerinin soyağacı

Resulullah efendimiz, Allahü teâlâ, bana eshab ve akraba olarak en iyileri seçti. buyurdu. Yine Efendimiz, Ehli Beytinin, Eshabının, evlilik, kız alıp verme gibi sebeblerle akrabalık bağı olanların Cennete kendisi ile beraber olacaklarını bildinrmişlerdir.

Okudunuz mu?  Hz. Muhammed'in Yeme İçme Adabı

Peygamber efendimize akraba olmakla şereflenenlerden bazıları şunlardır:

1- Kayınpeder olanlar: Hz. Ebu Bekir, Hz. ömer, Hz. Ebu Süfyan.

2 – Damat olanlar: Hz. Osman ve Hz. Ali.

3- Kayınvalide olanlar: Âişe validemizin annesi ümmi Ruman, Hafsa validemizin annesi Hz. Zeyneb, ümmi Habibe validemizin annesi Hz. Hind.

Okudunuz mu?  Islık çalmak günah mı

4- Kayınbirader olanlar: Hz. Abdullah bin ömer, vahiy kâtibi Hz. Muaviye.

Bu dört grup akrabadan birini sevmemek tehlikeli olur. çünkü bir hadis-i şerifte, Ebu Bekir, ömer, Osman ve Ali’nin sevgisi bir münafığın kalbinde toplanmaz buyuruldu. (i. Asakir)

Bir kimsenin geçmişi değil son durumu önemlidir. Mesela, Ebu Süfyan öncleri islama düşmandı. Daha sonra Müslüman olduktan sonra büyük hizmetleri oldu. Taif gazasında çok kahramanlık etti. Bir gözü kör oldu. Resulullah efendimiz, Ya Eba Süfyan! Hangisini istersin? Eğer dilersen, dua edeyim, gözün yerine gelsin. Eğer dilersen Allahü teâlâ, Cennette sana bir göz versin buyurdu. Ebu Süfyan, Ya ResulAllah! Cennette göz verilmesini isterim dedi ve avucunda duran gözünü yere attı. Ebu Süfyan hazretleri Yermük gazasında da, çok kahramanlık etti. ikinci gözü de burada çıktı ve orada şehid oldu. (Medaric-ün-nübüvve, Mevahib-i ledünniye)

Okudunuz mu?  Ezan Duası sahih mi yoksa bidat mi?


Peygamberimizin Bütün aile bireylerinin isimleri, Peygamber ef. Soy agaci ue fertleri, peygamber efendimizin ailesinin soy ağacı

Bu kategoride yer alan Peygamberimiz Hz. Muhammed'in Doğduğu Çevrenin Özellikleri Nelerdir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz.Muhammedin Aile Bireylerinin Soy Ağacı‎ Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.