Anasayfa
24 Kasım 2021, 18:23
Sizden
Yönetici

İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır?

İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır?

İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır? C.49-İstihare Namazı: Hakkında bir şeyin hayırlı olup olmadığına dair manevi bir işaret isteyen kimse yatacağı zaman iki rek’at namaz kılar. Birinci rek’atta Fatiha’dan sonra Kafirun nu, ikinci rek’atta da İhlas (Gul Hüvellahu Ehad) ni okur. Namaz bitince de istihare duasını okur. Abdestli olarak kıbleye dönüp yatar. Rüyada beyaz veya yeşil görülmesi hayra, siyah veya kırmızı görülmesi şerre delalet eder. Görünceye kadar yedi gece tekrarlanır.

Okudunuz mu?  İstihare rüyasında siyah elbise görmek

İstihare duası şöyledir:

Ya ilahi; Sen bildiğin iyin, senden hakkımda hayırlısını bana bildirmeni dilerim. Kudretin yettiği için ben senden kuvvet ve takat isterim. Hayra ermemi senin kereminden niyaz ederim. Çünki sen her şeye kadirsin. Ben ise acizim. Sen her şeyi, gaybı da bilirsin. Ben ise bilmem. Ya Rabbi; Sen bilirsin, eğer bu iş benim dinim, yaşayışım, dünyam ve ahirenim hakkında hayırlı ise bunu bana nasip eyle ve kolaylaştır. Benim iyin bunda feyiz ve bereket vücuda getir. Eğer bu iş dinim, hayatım, dünyam ve ahiretim hakkında benim için şer ise bunu benden çevir, beni de bundan çevir. Gönlümde bunun için bir meyil bırakma. Benim için hayır nerede ise onu kolay kıl. Beni hayır ile hoşnut eyle diye dua ederek yatar.

Okudunuz mu?  İstiharede yeşil göz görmek

Evlenmek istediği kişinin kendisi hakkında hayırlı olup olmadığımı anlamak için böyle istihare yapılabilir.


Cevap: İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır?

Muhammed
İstihâre Namazı!(Namazın Resimli Anlatımı Aşağıdadır)

NOT: İSTİŞARE YAPTIKTAN SONRA İSTİHARE YAPILIR. YANİ ÖNCE BİR BİLENE, BİR BÜYÜĞE DANIŞILIR.

İstihare hayırlı olanı istemek anlamına gelir. İstihare, bir işin hakkında hayırlı olup olmadığını anlamak için abdest alıp iki rekât namaz kıldıktan sonra bu husustaki duayı okuyarak o işle ilgili rüya görmek üzere uykuya yatmaktır.
Evlenmeden önce, birkaç defa istihare etmeli, Hak teâlâya sığınmalıdır. Nefsin ve kötü kimselerin araya girmemesi için, yalvarmalıdır. Salih, güvenilir kimselerle istişareden sonra, istihare yapmalıdır.
Bir işe başlayacağınız veya bir şeyden kurtulmak istediğiniz zaman, iki rekât nafile namaz kılıp [aşağıda bildirilen Arapça duayı okuyarak] Eğer bu işim [Mesela şununla evlenmem veya şu evi almam] dünya ve ahiretim için hayırlı ise, bunu bana mübarek eyle. Eğer hakkımda hayırlı değilse, onu benden uzaklaştır ve hayırlı olanı bana kolaylaştır. Beni kazana rıza gösterenlerden eyle, Ya Erhamerrahimin demelidir.
İstihare İle İlgili Bir Kaç Hadis:
(Mutluluk, istihare namazı kılmakla gerçekleşir.) [Hakim]
(İstiharede bulunmak ve kadere rıza göstermek kişinin mutlu olacağına, bunun aksi ise, kişinin mutsuz olacağına alamettir.) [Tirmizi]

İstihare eden zarara düşmez. (Buhari)
Allah’a istihare, kişinin saadet vesilelerinden biridir. (Buhari)

İstihare Duası:

İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır?

İstihare Duası

Allâhumme innî estehîruke bi-ilmike ve estakdiruke bikudratike ve es’eluke min fadlike’l-azîm. Feinneke takdiru velâ ekdiru ve ta’lemu vela â’lemu ve ente allâmu’l-ğuyûb. Allâhumme in kunte ta’lemu enne hâzâ’l, emre hayrun lî fî dînî ve meâşî ve âkibeti emrî âcili emrî ve âcilihi fakdirhu lî ve yessirhu lî summe bârik lî fîh. Ve in kunte tâ’lemu enne hâza’l-emre şerrun lî fî dînî ve meâşî ve âkıbeti emri âcili emrî ve acilihî fasrifhu annî vasrifnî anhu va’kir liyelhayra haysu kâne sume ardinî bih.

Anlamı: Allah’ım Sen’den hayır talep ediyorum, zira Sen birsin. Sen’den hayrı yapmaya kudret talep ediyorum, zira Sen vermeye kadirsin. Rabbim, yüce fazlını talep ediyorum, Sen her şeye kadirsin, ben acizim. Sen bilirsin, ben cahilim. Sen gaybları bilirsin.

Allâh’ım, şüphesiz biliyorsun ki, bu iş benim dinim, hayatım ve sonum için hayırlıysa, bunu bana takdir et ve yapmamı kolay kıl. Sonra da onu hakkımda mübarek kıl. Eğer bu iş bana dinim, hayatım ve âkıbetim için zararlıysa, onu benden çevir, beni de ondan çevir. Hayır ne ise, bana onu takdir et, sonra da bana onu sevdir (Buhârî)


İstihare Namazı ne durumlarda yapılır nasıl yapılır?

Kayıtsız Üye
Selamün Aleyküm Hocam İstihare Namazını evlilik konusunda henüz hiç bir şey kesin değilken orta da bir durum yokken sevdiğimiz kişi hakkında istihare namazı kılabilir miyiz? Ayrıca hangi gün yapılmasını tavsiye eder neler önerirsiniz?

Okudunuz mu?  İstiharede kabus görmek

Yorum: İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır?

arifselim
Aleykum selam. Eğer evlenme niyeti olmuşsa ve araştırmana rağmen bir kararsızlık mevcutsa o zaman yapılabilir. Yoksa istişare etmeden yani hiç danışmadan elbette istihare olmaz. İstihare için belli bir gün şartı yoktur. Hangi günde dilersen yapabilirsin.

Okudunuz mu?  İstiharede acı kahve görmek

Kayıtsız Üye
Diyelim ki kırmızı veyatta siyah çıktı gercekten istisare namazında ya doğru degilse yani biz bunda yanilirsak bosu bosuna kaderimizle oynamis olmazmiyiz


mum
İstiharede yatmak ve rüya görmek önemli değildir.
İstihare, Allahtan yardım dilemedir, bir kaç defa yapıldığında kalbiniz neye meylederse onu yaparsınız.

Okudunuz mu?  İstiharede hiçbir şey hatırlamamak

Kayıtsız Üye
Selam aleykum hocam istihare namazında çocuğum olup olmayacağı duruma gore de niyet ede bilir miyiz benim çocuğum yok doktor olmaz dedi esimde bu duruma gore niyet etsem


mum
İstihare bir işin hayırlı olup olmadığı için yapılır, çocuk olacak mı diye istihare olmaz.
Allah size hayırlı sağlıklı çocuklar nasip etsin.

Okudunuz mu?  İstiharede suya girmek

istihare namazı nasıl kılınır, istihare namazı niçin kılınır, istihare namazı niçin kılınır

Bu kategoride yer alan İstiharede yeşil mont yeşil soğan görmek başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İstihare Namazı Niçin ve Nasıl Kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.