Anasayfa
8 Mayıs 2021, 4:49
Gusul
Yönetici

Gusül hakkında şüpheler

Gusül hakkında şüpheler

Kayıtsız Üye
arkadaşlar artık bunalmış aklını kaybetmeye yaklaşmış bir kardeşiniz olarak sizden yardım istiyorum.sorularımı cevaplarsanız beni çok mutlu edersiniz.ben yaklaşık iki senedir şüphelerle yaşıyorum.ki bu şüpheler bana namaz kılarken guslederken çok problem yaşatıyor.örneğin banyoya gusül için girmeye hazırlanırken içeride pislik kalmışmı diye kontrol ediyorum.ama %100 eminim ki böyle bir şey yok.yani sadece idrar kalıntısı var ki onuda temizliyorum.daha sonra banyoya niyet edip giriyorum.niyet edip besmele çekip sol ayakla girmeme rağmen düşünüyorum acaba besmele çektim mi sol ayaklamı sağ ayakla mı girdim diye ve tekrar tekrar banyoya girip çıkıyorum.daha sonra emin olduktan sonra niyet edip giriyorum ki o zamanda yellenme hissi duyuyorum ve tekrar gir çık yapıyorum.tam bundan da emin olup girdiğimde aklıma acaba içeride idrar kalıntısı kaldımı diye takılıyor ve tekrar geri çıkıyorum.daha sonra banyoya girdiğimde ise ağzıma 10 defa su veriyorum.burnumada aynı şekilde.o da yetmiyor burun deliğimin birisini tıkıyorum ve diğeriyle su çekip ağzımdan veriyorum.aynı işemi diğer burun deliğim için de yapıyorum.hem de bunları da 3 er defa yapıyorum.lütfen bana yardımcı olun bildiklerinizi bana söyleyin.çünkü çıldırmak üzereyim.banyoya sağ ayakla girersek ne olur,niyet etmeden ya da besmele çekmeden girersek ne olur,içerde idrar kalıntısı kalırsa ne olur,yellenme olursa ne olur,banyodan sol ayak çıkarsak ne olur,aklımıza küfür gelirse ne olur?lütfen arkadaşlar bu benim için çok büyük bir problem.ailemle durumu paylaşamıyorum,kimseye derdimi söyleyemiyorum.psikiyatriye de gidiyorum ama fayda etmiyor.aldığım ilaçlar beni uyutmaktan başka işe yaramıyor.ben ilaçların işe yaramadığını doktoruma söylediğimde o giderek dozajı artırıyor ki o zaman da ilaçlar beni mahvediyor.şimdiden vereceğiniz cevaplar için çok teşekkürler.

Okudunuz mu?  Gusül abdestini bozan şeyler nelerdir

Cevap: Gusül hakkında şüpheler

Darusselam
Seni çıldırtan vesvesedir kafana takmamaya bak ne kadar önem verirsen o kadar zarar görürsün
Şeytan, kalbe vesvese verir. Allahü teâlânın ismi söylenince hemen kaçar. Söylenmezse vesvese vermeye devam eder.

Banyoya Girerken Çikarken yapılacak dua
Allahumme innî es’eluke min’el-cenneti ve naîmihâ ve eûzu bike mine’n-nâri ve hamîmihâ

anlamı

Okudunuz mu?  Gusül abdesti en fazla kaç dakikada alınır?

cennet nimetlerini istiyorum, cehennemden ve cehennemin hararetinden sana sığınıyorum)

Banyodan çıkarken:

Elhamdu lillâhillezi ezhebe annî’l-ezâ ve âfanî denilir.

Banyoya hangi ayakla girilir

Banyoya sol ayağımızla girmemiz gerekiyor. Sol ayağımızla girmemiz banyo adabının içerisinde geçmektedir. Din adamlarının yorumlamasına göre banyo kötü bir bölge olarak bilinir. Bu sebeple kötü bir yere girildiği için sol ayağımızla banyoya gireriz.

Okudunuz mu?  Sivilceden irin varken gusül alınır mı

Evimize sağ ayağımızla girmemizde bereketin artması şeytanın kötü şerleri kapıda bırakmasıdır. Banyoda abdest aldığımız için banyo pis bir bölge olarak bilinir.


Yorum: Gusül hakkında şüpheler

Kayıtsız Üye
Merhaba,ben su ana kadar gusül alirken banyoya hep sag ayagimla girip sol ayagimla ciktim.Bunun yanlis ve tam tersi oldugunu yeni ogrendim.Su ana kadarki gusullerim gecerli midir? TESEKKURLER

Okudunuz mu?  Gusül alırken gaz çıkarmak

Yorum: Gusül hakkında şüpheler

arifselim
Gusül almak için banyoya giriş ve çıkışlarda sağ veya sol ayakla girmek gusülle bir ilgisi yoktur guslün geçerlidir.


Dardar
Arkadaşlar ben gusül abdestimi 3 kere ellerimi 3 kere ağzıma ve burnuma su vererek 3 kere baş ve omuzlarımı kuru yer kalmayacak şekilde yıkıyarak alıyorum abdestim kabul olurmu

Okudunuz mu?  Şehvetle bakmak gusül gerektirir mi

arifselim
Ağza ve burna su vermek ile bütün vücudu ıslatmakla gusül yerine gelmiş olur.


aldığın gusül ise yaramiyor, unuttum sol ayakla girmeyi banyoya, gusul abdesti için banyoya hangi ayakla girilir

Bu kategoride yer alan Gusül sonrası meni ile kirlenmiş giysiye dokunmak,onu tekrar giymek gusülü gerektirirmi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Gusül hakkında şüpheler Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.