Anasayfa
25 Nisan 2022, 20:36
sizden91
Abone

Kul hakkı helal etme ve haram etme

Kul hakkı helal etme ve haram etme

Losof
arkadaşlar biri bize hakkını ne helal etti nede haram etti hiçbirşey demedi bu durumda helalmi olur?


Yorum: Kul hakkı helal etme ve haram etme

arifselim
Hak nedir ona bakmak lazım. Eğer helal edilmesi gereken bir hak ise mutlaka helallik istenmelidir. Çünkü hakkı olan hak sahibine hak ödenmedikçe yada o hakkını helal etmedikçe sorumluluk devam eder. Allah dilerse kendine karşı olan hakları helal edebilir ama kul hakları helal edilmedikçe affedilmez.


Haram hak

Kayıtsız Üye
Hakkinin haram edildigi bir yerde zorla goturulup hazirlanan yemekten zorla yemeye mecbur tutulmasi harammidir zira hazirlayan kisi hakkini haram etti bile bile yemek ne derece dogrudur.

Okudunuz mu?  Sevdiğim beni terk ettiği için ona beddua ettim.. Beddua tutar mı?

Yorum: Kul hakkı helal etme ve haram etme

arifselim
Zorla bir şey yaptırılırsa o şeyden insana günah olmaz. Çünkü elinde olmayan bir mecburiyet söz konusudur. Kul hakkı çok önemli olsa da insanın gücünün yetmeyeceği durumları Allah çok iyi bilir.


Kayıtsız Üye
Selamın Aleyküm hocam,
Ben bir arkadaşıma bir kaç kere küfür etmiştim hakaret etmiştim pişman oldum özür dileyip helallik almak istiyorum. Ben ona sana bir kaç kere küfür etmiştim hakaret etmiştim özür dilerim hakkını helal et desem ve o da helal ederse geçerli olur mu? Yoksa illa küfrü vs.. de mi belirtmek gerekiyor?

Okudunuz mu?  Benim kismetim nerede ve ne zaman?" diye düsünürüm,sizin düşünceleriniz nedir?

mum
< Yoksa illa küfrü vs.. de mi belirtmek gerekiyor? >
Ayrıntı istemediği sürece hangi küfürleri kullandığınızı söylemeyin sadece küfrettim deyin yeter


Kayıtsız Üye
Esselamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü…
Hocam ben birisine olan öfkem yüzünden defalarca dinden çıkma tehlikesiyle karı karşıya kaldım o kadar sinirliyim ki o adama sinir krizi gelince din min hiçbir şey umrumda olmuyor. Böyle bir kişiye hakkımı helal etmiştim ama şimdi bin türlü pişmanım ve binbir çeşit bela okuyorum beddua ediyorum arkasından. Ve verilen helalliğin geri alınamadığını öğrendim fakat bu dinden çıkma tehlikesiyle karşı karşıya kalma durumum bunlardan sonra oldu. Bunlar yüzünden az daha dinimden oluyordum bu durumum kul hakkı grubuna girer mi yani onlara bunları yaşadığım için hakkımı haram edebilir miyim? Allah razı olsun şimdiden.

Okudunuz mu?  Evlenmek istiyorum sevdiğimle imam Nikahı Kıydık ama Babam Beni Evlendirmek Istemiyor kimseyle Evlenmem

ACİLSERVİS
Karşındakinin ne yaptığını bilmeden senin hakkına girmiş diyemeyiz. Eğer bir haksızlığa uğramışsan elbette hakkını haram veya helal edebilirsin.


Kayıtsız Üye
Karşımdaki kişi tüm hayatımı zehir etti yaklaşık 6,5 yıl boyunca gıybet, iftira, dedikodu, zulüm, haset, kin ne ararsanız hepsi var öyle eziyetler çektim ki bir Rabbim Celle Celalühü bir de ben bilirim. İşte işin sıkıntı tarafı ben hakkımı helal etmiştim ÖNCEDEN daha sonra pişman olup sinir krizleri geçirmeye başladım intikam hırsıyla ve ben sinirlenince hiçbir şeyi umursamayan biriyim ve bu öfkeli anlarımda az daha dinden çıkartacak eylemler yapacaktım. Olay böyle.

Okudunuz mu?  Kral Çıplak hikayesi ve verilen mesaj

mum
Size yapılan ezyetlerin hç bir yerde kalmayacak emin olun. Haklarınızı Allah’a havale edin o mahkeme-i Kübrda aranızı adaletle bulacaktır.
Ama asla isyan etmeyin çünkü bu sefer kaybedersiniz.


Kayıtsız Üye
Onun üzerinde bir hakkım olmadığı halde birisi bana hakkını haram etti.bu durumda gerçekten bana hakkını haram etmiş olurmu

Okudunuz mu?  Gördüğümüz rüyanın gerçekleşmesi için

Bir kişi bana beni sevdiğini söyledi ve bende çok bunalmıştım başımdan gitmesi için fake hesap kurdum arkadaşımla bir kız adına ve beni sevdiğin söyleyen kişiden fake hesap sayesinde kurtuldum daha sonra bu yalanı itiraf ettim bana hakkını haram etti 1.sorum o yalanı söylerken arkadaşımla beraber kul hakkına girdikmi 2.sorum kul hakkına girdiysek hakkını haram etmesi sonucu cezasını çok mu ağır öderim

Okudunuz mu?  Kızınızın çocukları başkasının çocuklarıdır, oğlunuzun çoçukları sizin çoçuklarınızdır, doğrumudur.

mum
Bu yaptığınız yalan ve aldatmadan ibarettir. Hakkını affetmediği sürece ahirette ağır bedel ödersiniz.


Kayıtsız Üye
Hocam tanıdık birisinin tarlasında kavun karpuz çok fazla olduğu için adam köy halkına çuvallarla dağıtıyor. Satmıyor. Bu sene adamın toplamaya gücü olmadığı için tarlamdan gidin koparın istediğiniz kadar deyince kimse kopartmıyor. Adam kızınca tarlasına " tarlamın önünden geçipte bostanları koparmayan ve yemeden geçene haram olsun "yazmış. Ben hemen her gün önünden geçiyorum. Kendi bostanımda var. Bu söz üzerine ben ve benim gibiler ne yapmalıyız. ?Geçiyorsan koparacaksın diye zorluyor.

Okudunuz mu?  Tahiyyata ilk oturuşta hanefide tahiyyat okumak vacip değil mi?

Tohat
Tarlanın içinden geçmediğiniz müddetçe herhangi bir hak talep edemez. Şöyle düşünün örneğin eviniz çok görünen bir yerde ve evinizin önünde de bir çeşme var. Evin üzerine bir yazı asıyorsunuz benim evime bakan gelsin benim evimin önündeki musluktan su içsin yoksa hakkımı haram ederim deseniz sizce insanların üzerine herhangi bir farziyet binebilir mi bu mümkün değil tabi ki. Hak talep edilebilmesi için önce verilmiş satın alınmış ya da arazisinden geçmeniz durumunda şart koşmuş olması gerekir. Ancak tarlanın önünden geçmek bu kişiye hiç bir hak talep ettiremez ve sizinde öyle bir yükümlülüğünüz bulunmamaktadır.

Okudunuz mu?  Vakia suresini türkçe okusam faydası olurmu ?

Umutilter6
Selamün aleyküm bir arkadaşım aradığı zaman telefonu açmadığım için bana hakkım haram olsun diye mesaj gönderdi aslında durum şöyle bu arkadaş beni sürekli olur olmadık aradığı için engellemiştim aramalarını ona üzülmesin diye hattım kapalı vs diyordum bugünde mesajlaştık dedimki yarın ara görüşelim bu sefer sen nasıl arkadaşsın gibisinden mesajlar yazdı sonrada işi kul hakkına getirdi ben numaramı falan silmiş ben ona yazdım hakkım sana helal olsun dedim ama o helal etmedi ve beni tüm sosyal medya hesaplarından vs. engelledi bu durumda ne yapmam gerekiyor.

Okudunuz mu?  Kkişi sevdiği ile beraberdir hadisine göre.....ben cebrail as çok sevmekte olan biri olarak onu görebilecekmiyim?

helal etmek, hak helal etmek, Oyunda adam oldurmek

Bu kategoride yer alan Şafii mezhebine göre avret yerleri ve koltuk altı için tüy dökücü kullanmak caiz midir? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kul hakkı helal etme ve haram etme Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.