Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:02
missa91
Abone

Kitabı mukaddes nedir?

Kitabı mukaddes nedir?

Kayıtsız Üye
kitabı mukaddes nedir?


Cevap: Kitabı mukaddes nedir?

Hoca
Kitab-ı Mukaddes nedir

Eski Antlaşma’yı ve Yeni Antlaşma’yı içeren, Hıristiyan inanışının temelini oluşturan kitaptır

Kitab-ı Mukaddes’in 2001 yılında yayımlanan Türkçe çevirisi (Yeni Çeviri) ise Kutsal Kitap olarak adlandırılmıştır.

Okudunuz mu?  Hayırlı bir iş için 70000 tevhid adadım ve başladım ama devam edemedim, kaldığım yerden devam edebilirmiyim?

< İncil
Yeni Antlaşma’nın ilk dört kitabına verilen addır. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna tarafından yazılmış olduğuna inanılan İnciller İsa’nın yaşamını farklı yönlerden ele alırlar. İncil sözcüğü bazen Yeni Antlaşma anlamında da kullanılır.Türkçede İncil sözcüğü zaman zaman hatalı olarak Kitab-ı Mukaddes (tamamı) anlamında kullanılır.

Okudunuz mu?  Kuranda geçen vav harfinin anlamı

Eski Ahit

Kitab-ı Mukaddes’in ilk kısmı Eski Ahit ya da Eski Antlaşma olarak adlandırılır. 39 bölümden oluşur. Tevrat ve Zebur’u da kapsar.

Yahudilerin kutsal kitaplarından Tanah ile bölüm adları ve sınıflandırmalar hariç hemen hemen aynıdır. Eski Ahit, İsa’nın doğumundan önceki çok uzun bir zaman diliminde Yahudi peygamberleri, din adamları ve alimleri tarafından yazılmıştır. Bu bölümde İsa veya Meryem’den bahsedilmez.

Okudunuz mu?  Namazı vaktinde kılmamanın günahı

Yahudi kutsal metinlerinden oluşmuş Tanah’ın Hristiyanlık’ta Eski Ahit olarak adandırılmasının nedeni, tanrının İsa ile yaptığına inanılan antlaşmadan (ahit) asırlar önce Musa ile Sina Dağı’nda yaptığına inanılan antlaşmadır. Yahudiler Tanah’ın Eski Antlaşma olarak anılmasını uygun bulmazlar.

Yeni Ahit

Kitab-ı Mukaddes’in ikinci bölümünü oluşturan Yeni Ahit ise, İsa’nın sağlığında ve/veya ölümünden sonra Havariler, Hıristiyan din adamları ve alimleri tarafından yazılmıştır. 27 bölümden oluşur. Hıristiyan alimlerince kanonik kabul edilen Matta, Markos, Luka ve Yuhanna İncil’leri Yeni Ahit’in ilk dört bölümünü oluşturur.

Okudunuz mu?  Taziye mektubu örneği

Hıristiyanlar Tanrı’nın Musa ile yaptığı antlaşmadan yüzlerce yıl sonra, İsa ile yeni bir antlaşma yaptığına inanırlar. Bu nedenle Kitab-ı Mukaddes’in İsa’dan bahseden ikinci bölümünü Yeni Ahit olarak adlandırırlar. Bununla birlikte Yahudiler ikinci bir antlaşmayı kabul etmez, Tanah’ın Eski Ahit olarak adlandırılmasını uygun bulmaz ve bu ismi kullanmazlar. >

Bu kategoride yer alan İbni sina neler yapmıştır? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Kitabı mukaddes nedir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.