Anasayfa
8 Mayıs 2021, 23:34
missa0
Abone

Ahir Zaman Gençleri

Ahir Zaman Gençleri

Kayıtsız Üye
Selamun aleykum
Kalbi ilahi aşkla yanan yeni bir anneyim. Evladımı güzel şartlarda yetiştire bilmeyi arzuluyorum. Bazen ilahi aşkım o kadar yükseliyor ki hiçbir şeyi gözüm görmüyor Allah’a kavuşmak için can atıyorum. Dünya hayatından kesilip ilahi deryalarda denizlerde dalmak kaybolmak kimseyi umursamamak istiyorum. Ama maalesef ki yaşantım da bu anlattıklarımdan o denli zıt mahiyette. Öyle üzülüyorum ki. Çevrem,imkanlarım ve nefsim beni hiç o yola girmeme müsaade etmiyor. Nedir benim gibi zavallı biçare kimselere tavsiyeniz?

Okudunuz mu?  Tarih ile ilgili şiirler

Yorum: Ahir Zaman Gençleri

arifselim
Aleykum selam hanım kardeşim. Bu ümmetin en hayırlıları ne sadece dünyası için, neden sadece ahireti için çalışanlardır. Bu ümmetin en hayırlıları hem dinleri hemde ahiretleri için çalışanlardır. İşte sana Allah’ın rızasını kazanmak için en büyük fırsat olan eş ve anne olma imkanı ve nimeti mesela. Bu vazifelerini yerine getirebilirsin. İbadetlerini ve özellikle de ilmini arttırabilir ailene ve çevrendekilerine faydalı olabilirsin. Yaşadığın her dakikayı bile Allah için daha çok çalışmaya bir fırsat olarak görmelisin.

Okudunuz mu?  Eksik ücret vermek

Yorum: Ahir Zaman Gençleri

Kayıtsız Üye
Kardeşim nacizane size tavsiyem şudur. Allah’a gereği gibi kul olmak istiyorsanız Peygamber a.s efendimizin yolunu tutunuz sahabe ne yapıyor onları inceleyip ona göre yaşayınız. Çünkü Rasulullah s.a.v ümmetin en hayırlılarının ashab, sonra tabiin sonra tebei tabiin olduğunu bildirmiştir. Ali İmran suresinin 31. ayetinde buyurulduğu üzere:"De ki: ‘Allah’ı seviyorsanız bana tâbi olun ki; Allah da sizi sevsin ve günahlarınızı bağışlasın.’ Allah bağışlayandır, esirgeyendir." Rasullulah’a tabi olmamız gerekir. Bunun için de sahih hadislere ve Kur’an’a yönelmenizi tavsiye derim. İlahi aşkla yanıyorum gibi ifadeler her ne kadar hoş gelse de Ne peygamberimizden s.a.v ne de ashabdan böyle bir aşktan bahsedilmez. Aşk içerisinde aklın gitmesine varacak kadar kendini kaybetmeyi barındıran bir kavramdır. Biz bunun yerine Allah sevgisi, takva kelimelerini kullanmalıyız. Çünkü sadece sevdiğini söylemek bir şey kazandırmaz. Ya da iman ettiğini söylemek de böyledir. Bu imanın nüveleri görülmelidir. Ali İmran 31. ayet herşeyi kısaca açıklıyor. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Baskıyla boşanmak

Yorum: Ahir Zaman Gençleri

Kayıtsız Üye
Aleyküm selâm bu zamanda yaşayan Allah dostlarının sofisi olup manevi terbiyelerine girebilirsiniz . Hem dünya hem ahiret hayatınız için yapabileceğiniz en karlı ticaret olur. Selam ve dua ile…


Kayıtsız Üye
Sevgili kardeşlerim önce kur ‘an ışığıyla yolumuzu aydınlatmalıyız Resulullah sav bize ne emretti size iki şey bırakıyor um bir ALLAH ın kelamı iki ncisi benim sünnetim dir resulullah böyle buyurmuştur bizler bu emre uymadığımız için perişan oluyoruz Rabbim cümlemizi kendisine kul hz Muhammed Mustafa ya ümmet eylesin inş

Okudunuz mu?  Arapça Kunut Duası Okunuşu ve Tükçe anlamı

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm ben üniversite öğrencisi bir bayanım ben ahir zamanda doğruyu nasıl bulacağımızı merak ediyorum. Okul çok farklı herkes seni yanlışa, kötüye sevk etmeye çalışıyor sanki kendi nefsim yetmezmiş gibi birde onlardan uğraşıyorum bilmiyorum ne yapmalıyım okulu bıraksam meslek peşinde koşmasam islamı yaşasam çok kararsızım Allah a dua ediyorum bana yardım etsin .Ben ibadetlerde çok zorlanıyorum kabul oluyor mu bilmiyorum .İslamda , kur’an-ı kerimde haşa tahrip yok ama benim düşüncelerimde benim inandıklarımda benim doğru bildiklerimde haddi den fazla var bana doğruyu bulmamda yardım etsin Allah güzel şeyler vasıtasıyla . Ama Allah ne diyor ;sizin dostunuz Allah tır onlardan Allah sizi koruyacaktır .Allah ne güzel velidir Allah ne güzel yardımcıdır.(Allah islam’a ve doğru’ya yardım etsin)

Okudunuz mu?  Arafta kalan ruhlar hasan basri

Kayıtsız Üye
Sizi bu telaş ve endişelere sevk eden kalbiniz de ki imandır. Fakat bu taklidi olan imanı tahkiki yapmak gerekiyor taki şüphe ve vesveselerden insi ve Cinni şeytanların şerinden sizi muhafaza etsin imanı tahkiki yapmanında en önemli bir yoluda sağlam ve güvenilir bir kaynaktan beslemektir….

Okudunuz mu?  Uyuşturucunun toplumsal zararları

ahir zaman gençliği, ahir zaman gençliği ile ilgili hadisler, ahir zaman gençliği hadis

Bu kategoride yer alan Ailemizin yapmadıkları ibadetlerden sorumlu muyuz başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ahir Zaman Gençleri Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.