Anasayfa
26 Temmuz 2023, 14:04
dinisorular
Yönetici

Temizlik takıntısı

Temizlik takıntısı

Kayıtsız Üye
Merhabalar,elimiz kirli olduğunda yıkamak için kirli elimizle musluğu açarız ve elimizi yıkayınca kirli elimizin değdiği musluğu kapamamız gerekir,benim takıntım burada oluyor kirlendiğini hissettiğim için elimi yıkayınca musluğu kaparken zorlanıyorum,ne yapmam lazım takıntı mıdır bu acaba teşekkürler şimdiden.


Cevap: Temizlik takıntısı

Hoca
Musluğu ellediğinizde, eliniz kuru veya ıslak olduğuhalde necaset yoksa bir sorun olmaz.


meni takıntısı

Barış BOZA
ilk olarak selamün aleyküm ben 17 yasındayım ve lise 3. sınıf öğrencisiyim benim aşırı derecede takıntılarım var özellikle beni en çok rahatsız eden helal ve haram üzerine olanlar afınıza sığınarak söylüyorum meni aktığı zaman meninin her yere bulaştığını düşünüyorum en en en ihtimalin yok denecek kadar az olduğu ihtimaleri bile , sepete meni değmiş kıyafetlerimi atıyorum yıkanıyor sonra annem o sepete yıkanan çamaşırları koyup çamaşırlığa seriyor bende tekrardan meni bulaştığını o kıyafetlerin dolaba koyulduğu zaman dolabında meni olduğunu sonra el dolaba deyse elimi defalarca yıkıyorum , her yerin haram olduğunu düşünüyorum , sadece elime değse meni pantolonum bir yere deyse bile o yeri silmek zorundaymışım gibi hissediyorum çok çok özür dileyerek söylüyorum mastürbasyon yaptığım zaman akın menin sağa sola sıçradığını düşünüyorum halbuki peçeteye geliyor ve sürekli meninin aktığını hissediyorum ve oturduğum yerlerinde haram olduğunu düşüyorum halbuki akmamış lütfen bana yardım edin delirmek üzereyim ciddi anlamda çok az kalmış delirmeme çok çok çok kötüyüm her gün defalarca gusül abdesti alıyorum çok zor durumdayım bana yardım edin lütfen…

Okudunuz mu?  Yemin bozmak ? bütün sevaplarım silindimi ve bu yemini bozduğum için ne yapmalıyım ?

Yorum: Temizlik takıntısı

ACİLSERVİS
Öcü gibi gördüğün meniden yaratıldığını unutma. Çamaşırlar yıkanınca ve sonrasında birbirini kirletmez. Çok sıkıntı yapıyorsan şafii ilmihalini okuyup tüm kurallarını öğren ve şafii mezhebine geç. şafiide meni necis değildir.


Barış BOZA
eyw saolasın ben zaten şafiyim nu konuyada maalesef baya takılıyorum Allah’a şükür şimdi biraz daha iyiyim


tayyar
Öncelikle Selamün Aleyküm.Sanırım konu daha önce açılmış ancak benim durum biraz farklı , tekrar açma gereği duydum.

Okudunuz mu?  Hz Muhammed kuranı anlatırken nasıl bir yol izlemiştir?

21 Yaşında üniversite öğrencisiyim.Bundan yaklaşık 1 sene önce bir akrabamın tuvaletten elini Bazen yıkamadan çıktığını farkettim ve her şey o gün başladı.Aynı ev de yaşıyorduk ve ben elini yıkamama durumundan çok rahatsızdım.Farkında olmadan ellerimi sık sık sabunlamaya başladım.Onun dokunduğu yiyecekleri yiyemiyordum.Evin neredeyse hiçbir yerine dokunamıyordum.Kapı kolları,anahtar prizler,dolap/çekmece kulpları ve aklınıza gelebilecek birçok yer daha.Böyle böyle aylar geçti.Bir gün de 30-40 sefer ellerimi yıkamaya başladım.Artık sabun dayanmamaya başladı.Bana evin her yeri pismiş gibi geliyor ve herhangi bir yere dokununca direk ellerimi yıkama ihtiyacı hissediyorum.İsteyerek yaptığım bir şey değil.((Ayrıca Banyo yaparken de benzer durum söz konusu.Yaklaşık 1-1.5 saat banyoda duruyorum.İstemeden su ve sabun israf ediyorum.Yıkandığım,liflendiğime rağmen hala pis zannediyorum)).Ellerimin derileri çok yıprandı,kızardı,yara olma derecesine geldi.Ve gün geçtikçe daha kötü bir hal almaya başladı.Kafayı yeme derecesine geldim.Ailem,akrabalarım,arkadaşlarım birçoğundan uzaklaştım.Ne yapacağımı bilmiyorum.Bu illet takıntıdan nasıl kurtulacağımı bilmiyorum.O akrabam artık elini yıkamadan çıkmıyor ve evin her tarafı temizlendi,silindi ama bana hala her yer pismiş gibi geliyor.Ama artık canıma tak etti Dayanamıyorum.Rabbim’e bazen dua ediyorum "Al artık canımı da kurtulayım" diye.Bir de konuyu buraya açmak istedim.Allah Rızası için yardım edin.Artık ben de her insan gibi yaşamak istiyorum.

Okudunuz mu?  Ashabı neden sevmeliyiz?

Kayıtsız Üye
Bu takıntılara obsesif kopmulsif bozukluk deniyor. Bi psikiyatriye görünün


Hira Nur
Bir sorum olacaktı, başlıkla alakalı olduğu için buraya yazıyorum. İslam’a göre pis-kirli olanlar nelerdir, bunların bir listesi var mı(idrar, kan vs.)? Bu pislikleri, kirleri sadece suyla yıkasak temizlenmiş olur mu illa ki sabunla mı yıkanması gerekir? Bilen kardeşlerden cevaplamalarını rica ediyorum.


ACİLSERVİS
Ucu açık bir soru. Bu tür bilgiler ilmihalde yazılıdır. Temizlik bölümünü defalarca okumalısın.


Kayıtsız Üye
Canım kardeşim inan bana aynı şeyleri yaşıyoruz neredeyse …. hayat gerçekten yaşanmaz bir hal alıyor. .. şu an tamam bu ruh haliyle yazıyorum banyodan yeni çıktım ama hala öldürücü bir takıntıyla boğuşuyorum . . Ne yemek ne içmek ne gezmek hiç bir şeyden tat almıyorum. .. tarifsiz bir sıkıntı…. yani bu bir tek sende değil bir çok insanda var ònce bunu düşün. .. belki bende şu an bunu başaramıyorum ama daha önce başardım evelAllah. …Bunun tek çaresi düşünmemek … bizim bu konuda diğer insanlardan hiç bir farkımız yok. .. gayet sağlıklıyız. .. hiç bir sorun yok… kendini buna inandır sorunu ortaya çıkaran biziz … kimsenin yardımına ihtiyacımız yok ALLAH tan başka. …kendine yardımcı ol ve düşünme bende herkez gibi normal not insanım diye düşün saçma sapan şeyler bu takıntılar biliyosun. . Hiç geçmeyecek sanıyorsun ama geçecek güzel kardeşim rahat ol. ..Allah "a Sığın. .Namaz kıl dua et. ..

Okudunuz mu?  Allah Niye Böyle Yapıyor?

Mujahedin
Selamünaleyküm başlıkta yazdığım gibi vesveseler yüzünden delirmek üzereyim büyük ihtimalle OKB veya cin musallatı diye düşünüyorum hiçbirşeye el sürmek istemiyorum aklıma cinsel vesveseler ve temizlik vesveseleri aşırı geliyor ellerim kıpkırmızı oldu artık yıkamaktan yarılmaya çatlamaya başladı vesveseye ehemmiyet verilmediğinde bir etkisi olmaz deniliyor ne kadar denesemde başaramıyorum okulda meşgul olduğum için çok kafama takmıyorum ama eve geldiğimde temizlik takıntısı beynimi kemiriyor hiçkimsenin önemsemediği şeyleri çok fazla önemsiyorum temizlik takıntısı olduğu kadar cinsel takıntılarda bir o kadar var Müminun 97-98. Ayeti zikrediyorum ama bir fayda göremiyorum her gece Yasin okumaya başladım dün istekli olarak namaza başladım inşAllah devamlı kılacağım ama vesveseler sürekli beynimde artık çok yoruldum intiharı bile düşünmüyor değilim. Lütfen yardım edin dualarınızı eksik etmeyin.

Okudunuz mu?  Gusülden sonra görülen siyah lekeler

misafir1
cinsel ihtiyaçları karşılamanın bir çözümü yok kardeşim. cinselliği doyurmanın tek yolu evlenmek. bunun içinde yapman gereken; sorumluluğunu üstlenip, ne istediğini bilip, şahsiyetini inşa edip evlenmek olacakdır. bunu yapasıya kadar da gözlerine ve kulaklarına sahip çık, kalbini ve zihnini ifsad etme.

Okudunuz mu?  İlişkiden sonra gusülsüz dini nikah

temizlik takıntısı için de; yapman gereken şeyleri yapmadığını düşünüyor olabilirsin veya kendini suçlu hissediyor olabilirsin. kendini temizleme takıntın olabilir veya kendine fazla yükleniyorsundur. adım adım düşe kalka kendini düzeltmeye ve güzelleştirmeye yönelik adımlar atabilir, amaçlarını ve niyetlerini gözden geçirebilirsin. bunları yaparken de suçlayıcı, kınayıcı, yıkıcı olmanın bir anlamı yokdur, aksine zararı vardır. insanın kendisini yıpratması bile aslında kendine söylediği bir mazarettir. insan kendimi o kadar yıpratıyorum, o kadar uğraşıyorum, daha ne yapayım diyordur ama sonuçsuz boşa bir yıpratmadır.

genel olarak takıntılar ile ilgili verilmiş cevablara bu siteden veya başkaca hocalardan bakabilirsin. gelinecek gidilecek, gelgitler yaşanacak, akla bir şey gelip bir oraya savrulacak, sonra beğenmeyip bir buraya çekmeye çalışılacak bir şey yok. olayın tabiatını aslını gerçeğini inkar etme, eksikliklerini düzelt. takıntı yapınca bir şeyin tabiatını aslını değiştirmiyorsun veya kendini de düzeltmiyorsun. başladığın namazda hayırlı olsun, bu kadar yani üç dakikalık beş dakikalık bir iş. çok azim büyük güzel bir iş.

Okudunuz mu?  İmanı yenilemek

Kayıtsız Üye
Selamun aleyküm,
benim sorunum vesveseyle baş edememem. Yaklaşık iki aydır da temizlik takıntım başladı aşırı titizim. Bir misal vereyim klozet kapağı kapanmadan sifon çekilirse o yerde abdest alamıyorum ilk dip köşe temizlemem gerekiyor bu beni çok yoruyor. Tek buda değil abdest konusunda da aynısını yaşıyorum duştan 40dk öncesi çıkamıyorum. Bir yere değince elim pislendi sanıyorum ve anında yıkamam gerekiyor. Bizim ayakkabılarımızı evimizde çıkarmamız gerekiyor, Dışarıdan gelince evde ayakkabıyla bastığım yere çorapla basamıyorum görünürde pislik olmasa bile, ayağıma pislik yapışır da evin her yerine taşırım diye.
Son zamanlarda agresiflikte başladı bu takıntılardan dolayı.
Eşime de ister istemez yansıyor ve yuvamda huzursuzluğa yol açıyor bu takıntılarım. Vesveseyi ve takıntılarımı kontrol altına almaya çalışıyorum tamam yapmayacağım diyorum ama dayanamıyorum içim hiç rahat etmiyor. Kendimi çok çaresiz hissediyorum hiç kurtulamayacağım bu takıntılardan diye ağlıyorum. Çok yoruldum lütfen yardım edin ne yapabilirim?
Ve tuvalet konusunda da sorum klozet kapağı açık sifon çekilirse orada abdest almamda sakınca var mı? Sanki üstüme bulaşıyor gibi bir his oluyor ayaklarımın altına vs.

Okudunuz mu?  Beyinde tanrı noktası var mı?

Allah razı olsun şimdiden


misafir1
güzel kardeşim hem takıntı diyorsunuz, hem üzerine düşünüyor da düşünüyorsunuz. bunların bir kısmı mantıklı olabalir ancak mantıklı görünmeleri sizin bunların daha fazla üzerine düşmelerine neden olabilir. basit düz olacaksın, gördüğün bildiğin kadar yapacaksın. mesela sifon çekilmesinden bahsetmişin, tamam bundan sakınılır ama bir şeyde anca hızına vesairesine göre anca düştüğü yükseklik kadar sıçrar, kaldı ki sifonda böyle yukarıdan düşmez taşın kenarından akarak gelir. ben öyle etrafa sıçratan bir sifon görmedim, kaldı ki bu nasıl her yeri necis yapsın veya biz tabi ayakkabımızı dışarıda çıkarırız, bir veba salgını zamanı yabancı bir büyükelçi, bu müslümanlar ayakkabılarını dışarıda çıkarıyorlar, dışarıdaki mikropları evlerine taşımıyorlar, ondan bu hastalık onlarda az görülüyor demiş. bakma çarşafdı pardesüydü cübbeydi bunları da dışarıda giyersin, eve gelir bunları çıkarır tertemiz oturursun ancak necisi de bilirsin görürsün, gördüğün zaman da temizlersin, kuru olan bir şey de kuru olan bir şeyi tutmaz, öyle her yere necaset bulaşmaz. şayet birisi de dışarıda eğilip kalkmayı beceremeyip de, eve girişde ayakkabı giyebileceği kadar yeri dışarısıymış gibi tanzim ederse bu da hayatın sonu olmaz. haramları yanlışlıkları veya necaseti bilip bunlara karşı net olursan, bunlarla her şeyi kısıtlamana gerek kalmaz. yani biraz baka baka göre göre işlerinizi çözmeye bakın. sürekli bir muğlaklıkla belirsizlikle olmaz. gusülden bahsetmişin güzel kardeşim bir yüzeye bir bardak su dök bak bakalım su değmeyen bir yeri kalıyor mu. savsaklamadığın sürece her yerine su rahatlıkla ulaşacakdır, kaldı ki en fazla da kıvrım yerlerini ovalar edersin ki bu da farz değildir. bunu da bununla oyalanman için söylemiyorum, en fazla kıvrım yerlerini su dökerken ovalarsın edersin, iki kere su döktüğünde yıkanacak yeri bir kere su dökerek de yıkayabilmiş olursun diye söylüyorum. vücudunda iğne ucu kadar su değmeyen yer kalmaması, bunu bilerek bırakmak nedeniyledir. yoksa savsaklamadığın sürece her yerine su değecekdir. acaba orama su değmedimi ki veya burama su değmedi ki diye bir şey yok. yani necasette olsun veya diğer meselelerde olsun, bana öyle bir his oluyor diye bir şey yok güzel kardeşim. bunların ne oldukları bellidir, bakacan edecen o kadar.

Bu kategoride yer alan Doğumda bebekler karışır mı başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Temizlik takıntısı Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.