Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:14
missa07
Abone

Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız

Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız

Kayıtsız Üye
Es Selamu Aleykum. Ben abdestle ilgili sık-sık vesveseye düşüyorum. Doğrusu, vesvese mi, değil mi, bunu bile tahmin edemiyorum. Vesvese hakkında çok güzel biliyorum. Amma hiss ettiğim hisslerin gerçek ya da vesvese olduğunu tahmin edemiyorum. Yel çıkma meselesinde, mesela, yel çıktığına emin değilim, çünkü çıkan hiç bir şey hiss etmiyorum, ama hissler oluyor, özür dilerim, dübür tarafta bir hareket oluyor. Bu yel mi, değil mi, tahmin edeimiyorum. Yel olmaz diyorum ve abdestimi tekrar almıyorum, sonra da rahatsız oluyorum, bu hiss abdestimi boza bileceğimi bile bile namaza durdum, bile bile abdestsiz namaz kıldım acaba dinden çıktım mı, diye. Bu durum vesvese mi, değil mi, yaptıklarım doğru mu?

Okudunuz mu?  Farz, vacip ve sünnet arasındaki farklar nelerdir?

Yorum: Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız

Omer Faruk
Vesveseyle abdest bozulmaz. Durumunuz vesveseye çok benziyor. Bu durumda bariz biçimde yellenme olmadıkça tekrar abdest almaya kalkmayın, varolan abdestinizle devam edin. Unutmayın, vesvese ibadetlerinizi ifsat eder asıl maksadını yokeder. Bu konuda Allah Felak ve Nas suresini indirmiştir. Vesvese veren Şeytan’dan Allah’a sığının ve abdestinizden emin olun. Böylece bir daha böyle vesveseye kapılmazsınız.

Okudunuz mu?  İslam vergi hukukunda vergi çeşitleri

koku ve ses yoksa abdest, Ses Yada Koku Yoksa Vesvese Midir

Bu kategoride yer alan Ve ma erselnake illa rahmeten lil alemin ne demek? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Sesini veya kokusunu almadığınız şeylerden dolayı abdest almayınız Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.