Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:03
missa91
Abone

İslamda seferilik şartları

İslamda seferilik şartları

Kayıtsız Üye
islamda seferilik şartları


Cevap: Islamda seferilik şartları

Muhammed
Seferilik nedir, seferiliğin şartları nelerdir, hangi durumlarda seferi olunur,seferi olmak için ne kadar yol gitmek gerekir, seferi olmak için gideceğimiz yerde ne kadar kalmalıyız,
Sefer kelime anlamı yol almak demektir, misafire de yolcu denir. Dini anlamda bir kişinin seferi yani yocu sayılabilmesi için normal yürüyüşle 18 saatlik bir yol gitmesidir. Bir insan normalde 1 günde 6 saat yürüyebilir. 18 saati ise 3 günde yürüyebilir ki bu da 90 kilometreye tekabül etmektedir.
Bu bilgiler ışığında bir kişi en az 90km lik bir mesafede yolculuk yapacaksa ve gideceği yerde 15 günden fazla kalmayacaksa bu kişi misafirdir, yani seferidir. Ve dinin seferiler için belirlediği şartlarda ibadetini yapar.
Bu kişinin 90 km yi yaya ve ya vasıtayla gitmesi seferiliğini etkilemez. Bundan az bir mesafe ye giden kimse seferi olamayacağı gibi gideceği yerde 15 günde fazla kalmaya niyet eden kişi yine seferi sayılmaz.

Okudunuz mu?  Dört halifenin doğum ve vefat yılları ile kaç yıl halifelik yaptıklarını bidirir misiniz?


Seferi kavramını daha iyi anlayabilmek için vatan kavramını iyi bilmek gerekir. Fıkıh kitaplarında vatan kavramı şu şekillerde izah edilmiştir.
1- Vatanı asli: asıl yurt bir insanın doğduğu, veya evlendiği, veya geçimini sağlamak için göçtüğü yerdir.
2- Vatanı ikamet: bir kişinin yerleşmek amacı olmadan bir yerde 15 gün veya daha fazlası için kalmaya niyetlendiği yerdir
3- Vatan-ı sukna :kişinin 15 gün dolmadan ayrılmak üzere bulunduğu yere denir.
Yüksel UÇAR


İslamda seferilik sartlari

Bu kategoride yer alan Kardeşlik ile ilgili fıkralar başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

İslamda seferilik şartları Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.