Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:25
Namaz
Abone

Seferi namazı kazası nasıl kılınır?

Seferi namazı kazası nasıl kılınır?

Kayıtsız Üye
Seferi namazı kazası nasıl kılınır Seferi namazının kazasının nasıl kılınması gerekmektedir ?


Cevap: Seferi namazı kazası nasıl kılınır?

Ravza Sevdam
Değerli kardeşimiz;
Mukîmin kazaya kalan namazları, yolculuğa çıkmasıyla ve yolcunun kazaya kalan namazları da ikamete niyet etmesiyle değişmez.

Okudunuz mu?  Fıtre veya zekat alan kimsenin fıtre namazı zekat namazı dıye bır namaz varmı?

Bu yüzden seferde iken kazaya kalan namazları mukimken de -seferi imiş gibi- ikişer rekat olarak kılar. Bir yolcu da ikâmet zamanında kazaya kalmış namazlarını dörder rekat olarak kılar.
Selam ve dua ile…
Sorularla İslamiyet


seferi namazı kazası nasıl kılınır

Bu kategoride yer alan Namazda seferilik hali olmak için şartlar nelerdir ? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferi namazı kazası nasıl kılınır? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.