Anasayfa
7 Mayıs 2021, 20:16
Namaz
Abone

Seferi iken namazı tam kılmak

Seferi iken namazı tam kılmak

Nepprenses
hayırlı bayramlar ben istanbuldan giresuna gittim ve yolculuk sirasinda seferi oldugumu biliyorum ve yolculukta 2 vakit namaz denk geldi mola yerinde rahatlikla kıldım ama farzini tam kıldım sünnetleri kılmamistim. ben sadece arabanin içindeyken mola felan verilmeyecekse vakitte çıkacaksa mecburi olarak seferi olan bir kişi nasıl kılıyorsa öyle kılınacak diye biliyorum sizce yanlışmı biliyorum. ben namazlarımı yolda olduğum zamanlarda mola verildiğinde hep tam kıldım ama otobüsün içindeyken de mola verilmeyecekse ve vakit çıkmaya yakın kaldıysa da ben namazımı otobüsün içinde seferi olan bir kişi nasıl kılması gerekiyorsa öyle kıldım ve giresuna geldigimde imam hatip okumuş bir abimiz vardi o bana burada 15 gunden az kalacagin için hala seferi sayiliyorsun farzlari 2 rekat olarak kilman gerekiyor dedi bende ama ben tam kiliyorum dedim şaşırdım ben böyle olduğunu bilmiyordum ben yolculuk esnasında farzlarin 2 rekat olarak kilinabilecegini biliyodum dedim yok değil dedi sen burdan eve dönene kadar seferi sin 4 rekatli namazlarin farzi 2 rekat olarak kılınıyor dedi sünnetleri istersen kılmayadabilirsin dedi bu Allah in bir ikrami dedi almazsan geri çevirmiş olursun dedi ben bilmiyordum bu şekilde olduğunu dedim ona tamam dedi Bende o imam hatip okuyan abimizin söyledigi gibi burada 15 gunden az kalacagimiz bayram bitimin de asıl ikamet ettigimiz yere donecegimiz için abinin dedigi gibi seferi olarak kiliyorum ben ilk defa böyle bir şey duyduğum için ve buyukleriminde ayni benim bildiğim gibi bildiğini biliyorum sizce doğru olan nedir bu konu hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim Allah a emanet olun.

Okudunuz mu?  Sünneti kıldıktan sonra abdest bozuluyo ,tekrar abdest aldıktan sonra farzından devam edebilirmiyim yoksa namaz bozulurm

Yorum: Seferi iken namazı tam kılmak

arifselim
Hayırlı bayramlar. Bu arkadaşın sana doğrusunu söylemiş. 15 günden fazla olmadıkça seferiliğin devam eder ve 4 rekatlı olan farzları 2 rekat olarak kılmak zorundasın. Tam kıldıklarını kaza etmeye gerek yoktur ama bundan sonra böyle kılmalısın. Hatta seferilikte kazaya kalan namazlar kaza edildiğinde 4 rekatlılar 2 olarak kaza edilir. İmkan olduğu sürece sünnetlere devam etmekte güzeldir.

Okudunuz mu?  Cuma günü ölen şehit olur mu ? Namaz kılmayan birisi Cuma günü ölürse günahları affolur mu ?

Seferi namazı yanlışlıkla tam kılmak

Bu kategoride yer alan Teheccüd namazı hiç uyumadan kılınabilir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Seferi iken namazı tam kılmak Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.