Anasayfa
21 Mart 2022, 20:17
missa91
Abone

Hz Muhammedin Başından Geçen Olaylar

Hz Muhammedin Başından Geçen Olaylar

Kayıtsız Üye
Hz Muhammedin Başından Geçen Olaylar


Cevap: Hz Muhammedin Başından Geçen Olaylar

Fetva Meclisi
Peygamberimizin başından geçen olaylar
Peygamber efendimizin başından geçen bir olay

Peygamberimizin sahabelerinden biri; bir akşam hurma çalan bir hırsızı yakalar ve ‘seni Allah’ın resulûne götüreceğim der’. Adam yalvarmaya başlar ve ‘çoluk çoçuğum aç onlar için çalmak istedim beni ne olur bırak’ deyince sahabe dayanamaz bırakır ve ertesi gün peygamberimiz haberdar olmadığı hâlde olayı bilir ve sahabesine sorar ‘hurmaları çalan hırsızı neden bıraktın’ der. Sahabe de hırsızın söylediklerini anlatır. Peygamberimiz cevap verir ‘sana yalan söylemiş bu akşam tekrar gelecek’

Okudunuz mu?  Ölüye telkin yapılırken ölü kişinin anne adı yanlış okunursa dinen bir sakıncası olur mu ?

Akşam olunca hırsız tekrar hurmaları çalmaya gelir fakat peygemberimiz akşam tekrar gelecek dediği için sahabe hırsızı beklemektedir. Tam hurmaları çalarken hırsızı tekrar yakalar ve ‘seni Hz. Muhammed (s.a.v.)’e götüreceğim der. Hırsız yalvarır ama sahabe dinlemez bile fakat hırsız ‘bir daha yapmayacağım Allah aşkına’ bırak deyince sahabe dayanamaz ve tekrar bırakır.

Okudunuz mu?  Namaz kılarken kelebek görmek

Ertesi gün garip bir şekilde peygamberimiz yine durumu biliyordur ve sorar ‘neden bıraktın’ diye.. Sahabe de aynen anlatır. Peygamberimiz ‘sana yine yalan söylemiş’ diye cevap verir.

…vee 3. akşam olur hırsız tekrar gelir ve sahabe yine yakalar onu… Bu kez hırsızın yalvarıp yakarmaları fayda etmemektedir. Sonunda dayanamaz ve şunları söyler; ‘seninle bir anlaşma yapalım. sen beni azad et, bende sana gerçekten işine yarayacak bir şey öğreteceğim der ve bu öğreteceğim şey seni tüm kötülüklerden koruyacak der’. Sahabe kabul eder ve onu bırakır. Hırsız ona şunları söyler; ‘her gece yatmadan önce Ayet-el Kürsi’yi oku. Bu dua okunan eve kötülük gelmez ve şeytan o eve yaklaşamaz der’ ve gider.

Okudunuz mu?  Ehlibeyt nedir kısaca

Ertesi gün peygamberimiz yine olanları sorar. Sahabe de aynen anlatır ve peygamberimiz şunları söyler; ‘ o hırsız çok yalancı biridir ama sana ilk defa doğruyu söylemiş. sen 3 gecedir yakaladığın hırsızın kim olduğunu biliyor musun diye sorar ve o kişi şeytan’ın kendisidir’ diye cevap verir.

Okudunuz mu?  El-Esmaül hüsna (Allahın güzel isimleri) ve sırları

peygamber efendimizin başından geçen önemli olaylar, hz Muhammedin başından geçen bir olay, hz Muhammed hayatından laylar

Bu kategoride yer alan Hz. Peygamber'in Merhameti başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin Başından Geçen Olaylar Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.