Anasayfa
8 Mayıs 2021, 22:44
missa0555
Editor

Hz Muhammedin hicreti özet

Hz Muhammedin hicreti özet

Kayıtsız Üye
Hz Muhammedin hicreti özetine ihtiyacım var bana Peygamber Efendimizin hicreti hakkında bir yazı yazar mısınız ?


Cevap: Hz Muhammedin hicreti özet

Darusselam
Peygamber Efendimizin hicreti


Resûlullah efendimiz, müşriklerin ellerinde kılıçlarla gece evinin etrafını sardığı sırada, üzerlerine bir avuç toprak serpti. Yasin sûresinin ilk âyetlerini okuyarak evden çıkıp müşriklerin arasından geçti. Bekleyenlerin hiç birisi onu göremedi. Hazreti Ebu Bekir ile Sevr Dağına çıkıp üç gün orada bir mağarada gizlenip sonra Medineye hicret ettiler. O gece evinin etrafında bekleyen müşrikler sabaha doğru eve girince Hazreti Ali ile karşılaştılar. Muhammed aleyhisselâmın Mekkeden ayrıldığını anlayarak takibe koyuldular. Ancak Resûlullahın mucizeleri karşısında aciz kalıp bulamadılar.

Okudunuz mu?  Namazda selam verirken omuzları görmek şart mı?

Sevgili Peygamberimizin, "aleyhisselâm" Bisetin onüçüncü yılında 12 Rebiulevvel ayının, milâdi 622 senesinde Medineye hicreti ile on sene süren Medine devri başladı.

Medine Devri: Muhammed aleyhisselâmın ve Eshâb-ı kiramın Medineye hicretiyle müslümanlar için yeni bir devir başlamış oldu. Resul aleyhisselâmın Mekkeden Medineye hicret etmekte olduğu işitilince, hadise Medinede büyük bir sevinçle karşılandı. Müslümanlar onu karşılamak için yollara düştüler. Peygamberimiz aleyhisselâm Kübaya gelince orada ilk mescidi yaptırdı. Rubada 10 gün kaldıktan sonra Medineye hareket ettiler. Cuma günü Ranuna vadisinden geçerken öğle vakti olmuştu. Peygamberimiz aleyhisselâm Cuma namazının farz olduğunu bildirdi ve orada ilk Cuma namazını kıldırdı. Medineye varınca görülmemiş bir sevgi ve tezahüratla karşılandı.

Okudunuz mu?  Hicri ay isimleri

İlk zamanlarda Medinede bir mescid olmadığı için Peygamberimizin "aleyhisselâm" bulunduğu her yerde cemaatla namaz kılınıyordu. Daha sonra Resûlullahın Medineye ilk geldikleri gün devesinin çöktüğü arsa satın alınarak oraya bir mescid yapıldı. Resûlullah için de bu mescide bitişik odalar yapıldı.

Peygamberimiz aleyhisselâm kalmakta olduğu Eshâb-ı kiramdan Ebu Eyyûbi Ensârî Halid bin Zeydin evinden, mescidin bitişiğinde yapılan bu odalara taşındı. Yine bu sırada Peygamberimiz aleyhisselâm mallarını, mülklerini Mekkede bırakarak hicret eden müslümanlar ile Medineli müslümanlar arasında kardeşlik kurdu. Her Medineli müslüman, Mekkeden gelen müslümanlardan birini evine aldı, malına ortak etti. Evi, ailesi olmayan yetmişden fazla fakir müslüman da mescidin avlusunda yapılan sofada ikamet ettiler, bütün ihtiyaçları burada karşılandı. Bunlara "Eshab-ı Suffa" denildi. Bunlar Peygamberimizin "aleyhisselâm" yanından ayrılmaz, söylediklerini ezberler, İslâmiyeti iyice öğrenirlerdi. Medine dışındaki yerlere İslâmiyyeti öğretmek üzere bunlardan öğreticiler gönderilirdi.

Okudunuz mu?  Hz. ömer peygamber efendimizin nesidir?

Hicretin birinci yılında Medinede mescid yapıldıktan sonra günde beş vakit ezan okunmaya başlandı. Yine bu sene Peygamberimiz aleyhisselâm Hazreti Ebu Bekirin kızı Hazreti Âişe ile evlendi.


Yorum: Hz Muhammedin hicreti özet

Kayıtsız Üye
Sizlerin anlattığına göre İslam tarihi yaşandığı gibi yazılmamış, istenildiği gibi yazılmıştır. çünkü: PEYGAMBERİMİZ ;Aişe ile 623 yılında evlendiği yazılmaktadır. İslam aleminde o kadar kadın var iken Ayşe peygamberle evli değil iken neden İslam alemi alimleri hicreti Hz.Ayşe’nin ağzından anlatmaktadırlar. hicret anlatılırken peygamberimizin evi müşrikler tarafından sarılı peygamberimizi öldürecekler ama Ebubekir elini kolunu sallaya sallaya eve girip çıkıyor. peygamberimiz kimse evinden bu gece çıkmasın diyor Hz.Ebubekir evinden çıkıyor. Gerçekten de İslam tarihi böylemi ?

Okudunuz mu?  Hz Muhammedin Savaşları

Yorum: Hz Muhammedin hicreti özet

Kayıtsız Üye
Çoooooooooook teşekkürler çok işime yaradı elinize sağlık


misafir4
müslümanlar ilk olarak habeşistana hicret ettikleri zaman, müşriklerinde peşlerinden gelip, kendilerini necaşiye şikayet etmeleri üzerine; cafer bin ebi talib ra un necayiye yapmış olduğu konuşma, aslında hicretin nedenlerini çok güzel özetlemektedir.

Okudunuz mu?  Hazreti Ali'nin kılıcı bulundu

biz cahiliye halkından bir kavim idik. putlara tapar, ölmüş hayvan eti yerdik. akrabalarımızla ilişkilerimizi keser, akraba hakkı gözetmezdik. komşularımızı unutur, komşuluk vazifelerimizi yerine getirmezdik. içimizden güçlü olan güçsüz olanı ezer ve bize her kötülüğü yapardı. yüce Allah bize kendimizden soyunu doğruluğunu eminliğini iffet ve nezahetini bildiğimiz rasul gönderinceye kadar, biz hep bu durumda idik. o peygamber bizi, bizim ve atalarımızın Allahdan başka tapageldiklerimizi bırakarak, yalnız Allah ın birliğine inanmaya ve yalnız O na ibadet etmeye davet etti. yine o peygamber doğru söylemeyi, emaneti sahibine vermeyi, akraba haklarını gözetmeyi, komşulara iyi davranmayı, haramlardan uzak kan dökmekden geri durmayı emretti. yine o bizi her türlü çirkin yüz kızartıcı söz ve işlerden, yalan söylemekden, yetim malı yemekden, iffetli kadınlara dil uzatmakdan ve iftira etmekten men etti. ayrıca hiçbir şeyi Kendisine ortak koşmaksızın yalnız Allah a ibadet etmemizi, namaz kılmamızı, zekat vermemizi bize emretti. biz onu doğruladık ve ona iman ettik. Allah tarafından getirdiği şeylere göre ona tabi olduk. bir ve tek olan Allah a ibadet ettik, O na hiçbir şeyi şirk koşmadık. O nun bize haram kıldığını haram, helal kıldığını helal olarak kabul ettik. bunun üzerine kavmimiz bize düşman kesildi, bizi dinimizden döndürmek, yüce Allahdan vazgeçirip putlara taptırmak, öteden beri helalleştirip serbestce işleye geldiğimiz kötülükleri tekrar işletmek için bizi işkenceden işkenceye uğrattılar. onlar bize zulmettikleri, bizimle dinimiz arasına girdikleri ve baskılarını artırdıkları zaman, biz senin ülkene çıkmak ve sığınmak zorunda kaldık. seni başkalarına tercih ettik. ey hükümdar biz senin yanında bir zulme uğramayacağımızı umuyoruz demişti.

Okudunuz mu?  Süt teyzeyle evlenme ve ilşkiye girmenin günahı

sonrasındaki süreçleri ve hicretin nasıl gerçekleştiğini de ayrıca öğrenebilirsiniz.


peygamber efendimizin hicreti kısaca, peygamberimizin hicreti kısaca, hz Muhammedin hicreti kısaca

Bu kategoride yer alan Zinaya düşmemek için mustehcen film izlemek günahmı,izlememem mi gerekli? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Hz Muhammedin hicreti özet Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.