Anasayfa
25 Aralık 2022, 0:33
sizden8
Abone

Passiflora içmek caiz mi ?

Passiflora içmek caiz mi ?

ertuna
passiflora içmek caiz midir içinde alkol varmış bu gazoz daki alkolle aynımı ?


Cevap: Passiflora içmek caiz mi ?

Katade
Passiflora içmek caiz mi ?

Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor ki:

"Çoğu sarhoş eden şeyin azı da haramdır." (Nesai, Eşribe, 25 )

Keza Peygamber Efendimiz (asm) buyuruyor:

Okudunuz mu?  Unutkanlık nedir, nedenleri nelerdir?

"Her sarhoş edici şey haramdır. Bir küp içildiği takdirde sarhoşluk veren bir şeyin tek avucu da, tek yudumu da haramdır." (1)

Alkolün tabiatta var olduğu bilinen bir gerçektir. Yediğimiz kimi meyve ve yiyeceklerde bize zarar vermeyecek oranlarda etil alkol (ethanol) vardır. Nitekim Peygamber Efendimiz (asm):

Okudunuz mu?  Nereden cıktı Peygamberimiz (asm) Hz Aişe ile 9 yasında evlenildiği ?

"Üzümden içki yapılır, hurmadan içki yapılır, baldan içki yapılır, buğdaydan içki yapılır, arpadan içki yapılır. Ben sizi bütün sarhoş edicilerden yasaklıyorum." [Ebû Dâvud, Eşribe 4, (3676); Tirmizî, Eşribe 8, (1873)]

buyurmakla, bu meyve ve yiyeceklerde fıtrî olarak bulunan alkol oranlarına işaret ettikten sonra, bu alkol oranlarını özel işlemlerden geçirip mayalandırmak sûretiyle fazlalaştırarak sarhoş edici bir düzeye getirip bunu içmeyi yasakladığını bildiriyor. Dikkat edelim: haram kılınan, alkolü arttırılmış içecektir, sarhoşluk veren içkidir.

Okudunuz mu?  Mastürbasyon yaptıktan sonra , bir daha yapma gereği duyuyorum

Bu açıdan etil alkolün de çeşitleri vardır. Belli bir mayalama süresini aşmayan alkoller caizdir. Ancak mayalaşma oluşmuş alkoller caiz değildir. Örneğin kefir gibi helal bir yiyecek az bir süre bekletilirse caizdir. Ancak belli bir müddet mayalanması için beklenirse caiz olmaz.

Okudunuz mu?  Kim Lanetli? Lenetli olan nasıl anlaşılır?

(1) bk. Buhârî, Eşribe 4, Vudû 71; Müslim, Eşribe 67-68, (2001); Muvatta, Eşribe 9, (2, 845); Ebû Dâvud, Eşribe 5, (3682, 3687); Tirmizî, Eşribe 2, 3, (1864, 1867); Nesâî, Eşribe 23, (8, (298)


Cevap: Passiflora içmek caiz mi ?

ertuna
yani caiz mi değilmi ?

Okudunuz mu?  Bir İlahi Habib Allah ResulAllah NebiAllah hafif zikirli bi ses

Cevap: Passiflora içmek caiz mi ?

Darusselam
kardeşim içim sırasın kafa yapıyorsa azıda çoğuda haramdır


Kayıtsız Üye
Ben şimdi hiç bir şey anlamadım.İçebilir miyiz,içemez miyiz?İçmeden nasıl kafa yaptığını bileceğiz ? Kullanana kişilerin yorumlarını okuduğumda bazıları işe yaramadığını söylüyor bazıları ise uyku getirme konusunda işe yaradığını söylüyor ama yani bir kaşık içip de ilaçtan,bilincini kaybedecek kadar sarhoş olunacağını da sanmıyorum,bu ilacın insanı sarhoş ediceğini de sanmıyorum.Bir nevi antideprasanlar gibi yatıştırıcı özelliği var galiba.Riske girmeye de değer mi bilmiyorum ama başka yorumu olan yok mu bilgili kişilerden içmeli miyiz,içmemeli miyiz ?

Okudunuz mu?  Allah'ın bana bir şey için işaret vermesini istiyorum ne yapmalıyım ?

arifselim
Tabiatta bir çok meyvede sarhoş etmeyecek oranda alkol bulunmaktadır bu tabii olan, sarhoş etmeyen ve haram olmayan bir durumdur. Passiflora bir meyve olarak sarhoş etmez ancak bir ilaç olarak genellikle yardımcı madde olarak alkol eklenmektedir. Bu durumda olan ilaçların kullanılması caiz değildir.

Okudunuz mu?  Beddua Ettiğini Hayal Etmek

Kayıtsız Üye
Ben belgeselde meyva yemekden midede mayalanınca geyik ağaca çıkmıştı yani kafayı bulmuş dediler ve ağaçdan aldılar ağaç dediysem bodur bir ağaç geyikde ren geyiğiydi ve belgesel yabancı yapmdı ve bu olayïn sık olduğunu söylediler bir sağlıkçı isim vermiyim çocuğunuza alkol almassınız ama şekerli şeyler alyorsunuz demişti bu adam çok dini kelam eder biri de değil ve baya popüler bir fototerapist

Okudunuz mu?  Cinsellik Hakkında Özel Soru

passiflora alkol var mı, passiflora haram mı, passiflora caiz mi

Bu kategoride yer alan Ahlak değişir mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Passiflora içmek caiz mi ? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.