Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:05
missa91
Abone

Cinler düşünce okuyabilir mi?

Cinler düşünce okuyabilir mi?

Kayıtsız Üye
cinler düşünce okuyabilir mi


Cevap: Cinler düşünce okuyabilir mi?

Muhammed
Şeytanlar düşüncelerimizi nasıl okuyabiliyorlar, cinler de düşüncelerimizi okuyabilirler mi?

– Şeytanlar da cin taifesindendir.

– Hadiste: Şeytan, insanın kanının dolaştığı damarlarında dolaşır. (Tirmizî, Radâ 17, 1172) şeklinde ifade edilmiştir. Demek oluyor ki, şeytanlar iç sinyallerimizden bazı durumlarımıza vakıf olabilirler. İnsandaki kuvve-i vahime/vehim kuvveti, şeytanın hem bir dili, hem de bir kulağı gibi işler. Aslında gerçekleri araştırmak için gerekli olan bu mekanizma sayesinde, şeytan insanlara istediği telkinleri yaptığı gibi, aynı telkinleri akıl, duygu ve daha başka latifelerine iletebiliyor.

Okudunuz mu?  Allahım! Kendimi Sana teslim ettim. Yüzümü Sana çevirdim. İşimi Sana ısmarladım.

– Şeytanların her dili bilmesi mümkün olduğu gibi, telkinleri sözden ziyade mana olarak söz konusudur.

– Hadiste verilen bilgiye göre, her insanın hususî bir şeytanı vardır. Hatta Efendimiz (a.s.m), Benim de şeytanım vardı, fakat bana teslim olmaya mecbur oldu. (Tirmizi, Rada 17; Müsned, III. 309) diye buyurmuştur.

Okudunuz mu?  Türkçe sohbete başlama duası

SİE


cinler akıl okuyabilir mi, cinler düşünce okuyabilir mi, cinler insanların düşüncelerini okuyabilir mi

Bu kategoride yer alan Evlilik Kader mi? iki insanın birbiriyle evlenmeleri de ızdırari kader olmuyor mu? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler düşünce okuyabilir mi? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.