Anasayfa
8 Mayıs 2021, 10:05
missa91
Abone

Cinler kaç yıl yaşar?

Cinler kaç yıl yaşar?

Kayıtsız Üye
cinler kaç yıl yaşar


Cevap: Cinler kaç yıl yaşar?

Darusselam
Cinler kaç yıl yaşar ?

Kuran’ı Kerim’de cinlerin ateşin dumansız alevinden yaratıldıkları veinsanlardan önce yaratıldıkları yazılıdır.Cinler yüzlerce hatta binlerce yıl yaşayabilirler.Cinlerin ömrü insanara oranla çok daha uzundur.
Bu sebepledirki cin bin yıl önce saklanmış bir definenin yerinibilebilir,yüz yıllar önce olmuş olayları cin o zamanlar yaşadığındangayet net bir şekilde anlatabilir.Bu kadar uzun bir ömre sahip olancinler elbette bu ömürle orantılı olarak güçlü bir hafızaya sahiptirler.Cin gibi,cin gibi bakıyor,cin gibi akıllı,cin fikirli,cinbaz (canbaz)sözleri cinlerin verdiği ilhamla insanlar arasında hala söylenmektedir.

Okudunuz mu?  Travmatik Mastürbasyon Sendromu

Cevap: Cinler kaç yıl yaşar?

Muhammed
Cinler, dumansız ateşten yaratılmış varlıklar olduklarından. Hız ve zaman onlar için söz konusu değil. Çok süratli hareket eden ve yaşayan varlıklar olduklarından dolayı, ömürleri insanların zamanına göre hesap edilirse, tahmini 800 ilâ 1000 yıl arasında bir ömür yaşadıktan ortaya çıkar.

Okudunuz mu?  Çocuğu sakinleştirmek için okunacak dua

Tabi ki kimin ne kadar yaşayacağını, ömrünün süresini Allah (c.c) bilmektedir. Bizler, sadece tahmini bir süre veriyoruz.

Allah (cc) söyle buyurmaktadır. "Cine gelince, O’nu da kavurucu ateşten yarattık." (15/27)


cinler kaç yıl yaşar, cinler ne kadar yaşar, cinler kaç yil yasar

Bu kategoride yer alan Cinler hangi kılığa girer? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Cinler kaç yıl yaşar? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.