Anasayfa
8 Mayıs 2021, 12:29
missa2
Abone

Ebu cehili öldüren sahabe kimdir?

Ebu cehili öldüren sahabe kimdir?

Kayıtsız Üye
Ebu cehili öldüren sahabe kimdir? Ebu cehili öldüren sahabenin ismine ihtiyacım var ?


Cevap: Ebu cehili öldüren sahabe kimdir?

Fetva Meclisi
Allah Rasulünden sonra Mekke’de Kur’an-ı Kerim’i yüksek sesle ilk okuyan sahabi Rahman suresi nazil olduğunda müslümanlar bu sûreyi Kureyşlilere okumak istemişler ve bu görevi hiçbir koruması ve gücü olmayan bu sahabi üstlenmiştir. Görevini başarıyla yerine getiren bu sahabi şiddetli işkencelere maruz kalmıştır. Bedir Savaşında Ebu Cehil’i öldürmek Hz. Abdullah b. Mesud (ra) nasip olmuştur…


Cevap: Ebu cehili öldüren sahabe kimdir?

Kayıtsız Üye
Evet Abdullah bin mesut öldürmüştür.

Okudunuz mu?  Gusül Alırken Kötü Düşünce

ebu cehili kim öldürdü, ebu cehili öldüren sahabe, ebu cehili öldüren sahabe kimdir

Bu kategoride yer alan Perşembe gece yatsı namazı ve ardından hacet namazı kılınca sabah elde kına oluşması başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Ebu cehili öldüren sahabe kimdir? Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.