Anasayfa
27 Temmuz 2022, 19:36
missa
Abone

Helal makyaj malzemesi

Helal makyaj malzemesi

Kayıtsız Üye
Değerli kardeşlerim, benim sorum makyaj hakkında.
Hafif de olsa , az bir mayaj yapan bir bayanım. Namazımı da kılıyorum Rabbim kabul ederse.
İşimden dolayı bazen abdestim varken makyajım da varken namazımı kılmam gerektiği durumlar oluyor.
Piyasada helal ve/veya su geçiren makyaj ürünleri var mı biliyor musunuz, yardımcı olabilir misiniz.
Teşekkür ederim. Allah’a emanet olunuz.

Okudunuz mu?  Hangi ilin hangi meyvesi meşhur?

Cevap: Helal makyaj malzemesi

NuN
Makyajlı olarak alınan abdest ve kılınan namaz geçerli olur mu?

Makyaj sürüldükten sonra namaz kılınıp kılınmayacağı hususunda iki noktaya dikkat etmek gerekiyor.

Birisi, makyajda kullanılan malzemede ve kozmetikte pis ve zararlı bir madde bulunmamalı, abdest alırken suyu altına geçirmelidir. Şayet içinde pis madde var ve altına suyu geçirmiyorsa, bu halde iken namaz kılınmaz, bir an önce giderilmelidir.

Okudunuz mu?  Bayezid ne demek?

İkinci nokta ise, kadın makyaj yapıyorsa, bunu kocasından ve emin olduğu mahremlerinden (oğlu, babası ve kardeşi gibi) başkasına göstermemelidir. Yabancı erkeklere o şekilde görünmesi ve dışarı çıkması insanı günaha iter.

Oje ise, namazdan önce abdestle alakalıdır. Bilindiği üzere, abdestin sahih olabilmesi için suyun abdest azalarının dış kısmına temas etmesi gerekir. Eğer abdest azalarına sürülen madde suyun temasına engel oluyorsa abdest sahih olmaz. Oje tırnağa bütünüyle sürüldüğünden suyun alta geçmesine engel olmaktadır. Meselâ mumun abdeste engel olduğu fıkıh kitaplarımızda açıkça belirtilmektedir. Mumu gidermeden nasıl abdest olmazsa, ojeyi gidermeden de abdest olmuyor.

Okudunuz mu?  Peygamberimizin ettiği dualar

Mehmed Paksu
Aileye Özel Fetvalar


Cevap: Helal makyaj malzemesi

Kayıtsız Üye
Ya pardon da kiz size ne soruyor siz ne cevap veriyorsunuz?gercekten yardımcı olmak istiyorsaniz ehil kisi sunu soylesin.hangi markalar helal icerikli ve abdest geciriyor?bu kadar basit ya bizde biliyoruz makyaj yapmak caiz değil ama yapiyoruz simdi makyaj yapiyoruz diye abdest mi almayalim namaz mi.kilmayalim hayret bir sey ya…

Okudunuz mu?  Karısı zina eden erkek ne yapmalıdır? Peygamber efendimizin bu konuyla ilgili hadisleri varmıdır?

Cevap: Helal makyaj malzemesi

Kayıtsız Üye
Gerçekten bende nezaman sorunun cevabı gelicek diye okudum…bende makyaj yapıyorum ve makyaj yapıyorum diye abdest almamak ve namaz kılmamak istemiyorum. evdeyken sorun değil ama dışarda makyajliyken namaz kılmak gerekiyor…


Kayıtsız Üye
Adam anlatmis iste yukarıda.ne demek ya.caiz diyil diyorsunuz ama suslenmekden de vazgevmiyorsunuz .demek ki size gore dünya saltanati daha iyi.makyajsız Olmaz da ne demek ya.ben bir bayanim,süslenip puslenmem de.bana gore makyajlanarak (guya mecbur olaraktan )dışarı çıkmak en buyuk gunaha girmektir.Allahın kanunları önde gelir..eger ki evlenecgimse yalnız o kişi için suslenirim,makyaj yaparim,namehreme degil.

Okudunuz mu?  Şafii mezhebine göre kayınbaba gelinine değerse abdest bozulur mu?

Kayıtsız Üye
Saçmalıyosunuz herkes biliyo neyin doğru neyin yanlş olduğu kimseyede yargılamak düşmez kendi yaptıklarımızdan sorumluyuz makyaj yapıyosunuz siz namaz kılmayın diye bişey mi varda bu insanlar bilmiyo


Kayıtsız Üye
Farmasi urunleri var helal sertifikali yazıyor ben de kullaniyorum ama gerçekten bununlada abdest kabul olurmu onu bilmiyorum?

Okudunuz mu?  Dugun yapılan bır ortamda kadın kocasıyla dans etmesı oyun oynaması caiz midir degilmidir?

mum
Helal ürün sertifikası olan ürünleri kullanabilirsiniz ama su geçirip geçirmediğini siz bilmelisiniz.


Kayıtsız Üye
evden çıkarken abdest alıp çıkmaya özen göster


Kayıtsız Üye
Huncalife helal sertifikalı arkadaşlar ben kullanıyorum çokta doğal ürünler iyide bir marka


Kayıtsız Üye
arkadaşlar sürme hariç bütün makyaj malzemeleri günah.sürmeyi peygamber efendimizde sürüyormuş aynı zamanda sürme sünnet bir ibadettir.

Okudunuz mu?  Kızım cüzdanını kaybetti bulunması için hangi duayı önerirsiniz?

Kayıtsız Üye
Ben kozmetik üzerine lisans eğitimi aldım ,mineral kozmetik malzemeleri abdeste engel olmaz hatta yıkanmasa bile cilde de zarar vermez ,direk toprak mineralleri kullanıldığı içinde helal malzemelerdir gördüm din alimleri hangi malzemeyi önereceklerini bilemiyorlar !mineral olanlar sadece eczanelerde satılır ve biraz pahalı olsalar da çok uzun süre kullanılır düşürmemeye dikkat edin kırılmazlarsa uzun süre kullanırsınız

Okudunuz mu?  Amenerrasulü ne için okunur

su geçiren makyaj malzemeleri, helal makyaj malzemesi, helal olan makyaj malzemeleri

Bu kategoride yer alan Fal baktırmak şirk mi? başlıklı yazımızı da okumanızı tavsiye ederiz.
Ξ Bir cevap yazın

Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Ders Kitabı TIKLA! Sınıf Ders Kitabı Cevapları TIKLA! Akrostiş Şiir
Forum Duası Copyright © 2007-2023
Gizlilik Politikası İletişim

Helal makyaj malzemesi Başlıklı Yazımızın Yanında Websitemiz İslami bilgilerden, Dini Sorular, Cevaplar, Hac, Meal, Cennet, Cehennem, Farz, Sünnet, Hanefi, Şafii, Rüya yorumları, Gusül, Abdest, İmanın şartları, Namaz, Oruç, Kuran Sureleri, Ayetleri, Hadis, Dualar, İslamda Aile Tavsiyeleri, Kadın İle İlgili Konular, İbadet, İman, Mezhep, Hanefi, Şafii, Maliki, Hambeli, İslamın Şartları, Diyanet, Eğitim, Sohbet, Arapça, Hayırlı Geceler, Zekat, Mahrem Sorular, Evlilik, Sahabe Hayatları, Salavat,Dini Hikayeler, Günah, Helal, Haram, Tecvid, Yemin, Sadaka, Siyer, Fıkıh, Ahlak Gibi Konular İçermektedir.